Thibaut Courtois kimdir, kaç yaşında? Thibaut Courtois hangi takımda?

Katar’ın ev sahipliği yapacağı 2022 Dünya Kupası'na sayılı günler kala ülkeler turnuvaya katılacağı kadroları açıklamaya başladı. Belçika Teknik Direktörü Roberto Martinez 26 kişiden oluşan kadroyu açıklandı. Kadroda yer alan isimlerden biri de Thibaut Courtois. Peki, Thibaut Courtois kimdir? Kaç yaşında? Thibaut Courtois hangi takımda oynuyor? Detaylar haberimizde...

2022 Dünya Kupası kadroları açıklanmaya başladı. Belçika'da Teknik Direktör Roberto Martinez, 26 kişilik kadroyu açıkladı. Kadroda Belçika'da kaleci mevkiinde görev alan Thibaut Courtois de yer alıyor. Bu sebeple, Courtois'in yaşamı büyük bir merakla araştırılmaya başlandı. Peki, Thibaut Courtois kimdir? Kaç yaşında? Thibaut Courtois hangi takımda oynuyor? Ayrıntılar haberimizde...

Thibaut Courtois kimdir, kaç yaşında? Thibaut Courtois hangi takımda?

THIBAUT COURTOIS KİMDİR, HANGİ TAKIMDA OYNUYOR?

Thibaut Courtois 11 Mayıs 1992 tarihinde Belçika'nın Bree kentinde dünyaya gelmiştir.  Bree doğumlu genç kaleci ilk profesyonel tecrübesine Bilzen V.V., takımında başlamıştır. 1999 yılında henüz 7 yaşındayken Racing Genk takımına transfer olarak kariyerinde önemli bir adım attı.

Racing Genk altyapısında yetişen futbolcu, 17 Nisan 2009'da daha 17 yaşını doldurmadan ilk resmi maçına çıktı ve KAA Gent ile oynanan lig maçında takımının kalesini korudu. Sonraki sezon ise Davino Verhulst ve László Köteles'in ardında üçüncü kaleci olarak forma şansı bulamadı. 2010-11 sezonunun başında itibaren ise takımın birinci kaleciliğine getirildi.

Pro League'de 2010-11 sezonunda 40 maçta 39 gol yedi ve sezon sonunda hem Genk takımının en iyi oyuncusu hem de ligin en iyi kalecisi seçildi. Sezon sonunda Genk, Belçika şampiyonu oldu.

Bugün 30 yaşına gelen deneyimli file bekçisi  ilk profesyonel maçına Genk formasıyla 2009 yılında çıkmıştır. Thibaut Courtois profesyonel kariyerine Genk takımıyla başlamıştır.  İki yıl genk forması giydikten sonra İngiliz kulübü Chelsea'ye transfer olmuş ve 2018 yılına kadar Chelsea'nin sözleşmeli oyuncusu olmuştur.

2011-2014 yılları arasında Atletico Madrid'te kiralık olarak oynayan Courtois 2018 yılında 35 milyon euro karşılığında Real Madrid'e transfer olmuştur. Thibaut Courtois halen Real Madrid'in kalesini korumaktadır.

Thibaut Courtois kimdir, kaç yaşında? Thibaut Courtois hangi takımda? ile ilgili etiketler Thibaut Courtois
GÜNÜN VİDEOSU

Uşak Seramik Genel Kurulu'nda şirketin borsa yatırımcılarına şiddet!

Uşak Seramik Genel Kurulu'nda şirketin borsadaki yatırımcılarına şiddet yoluyla baskı uygulandı. Çıkan arbadede katılımcılardan yaralananlar oldu, yayıncı kuruluşun kamerası kırıldı.