Tim Walz kimdir, kaç yaşında, nereli, nerelerde görev aldı?

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkan Yardımcısı ve Demokrat Parti’nin adayı Kamala Harris, Minnesota Valisi Tim Walz’u başkan yardımcısı adayı olarak seçti. Harris ve Walz, çekişmeli geçmesi beklenen eyaletlerde yedi mitinge katılacak. Bu gelişmenin ardından 'Tim Walz kim?' sorusu sıkça araştırılıyor. Peki, Tim Walz kimdir, kaç yaşında, nereli, nerelerde görev aldı? İşte, Tim Walz'ın hayatı ve kariyeri hakkında merak edilenler...

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkan Yardımcısı ve Demokrat Parti’nin adayı Kamala Harris, Minnesota Valisi Tim Walz'u başkan yardımcısı adayı olarak seçti. Harris ve Walz, kritik eyaletlerde yapılacak yedi mitingde yer alacaklar. Bu haberin ardından "Tim Walz kim?" sorusu gündeme geldi. Peki, Tim Walz kimdir, kaç yaşında, nereli ve hangi görevlerde bulundu? İşte Tim Walz'ın hayatı ve kariyeri hakkında bilinmesi gerekenler...

Tim Walz kimdir, kaç yaşında, nereli, nerelerde görev aldı?

TİM WALZ KİMDİR? 

Tim Walz, 6 Nisan 1964’te Nebraska’nın küçük bir kasabasında doğup büyüdü. Eğitim hayatında önce Çin’de, ardından Nebraska ve Minnesota’da öğretmenlik yaptı. Coğrafya dersleri verdi ve futbol takımına koçluk yaptı. Kırsal kesimden gelmesi ve işçi sınıfını yakından tanıması, onu Demokrat Parti için dikkat çeken bir isim haline getirdi.

2019’da Minnesota Valisi olmadan önce, 12 yıl boyunca Kongre’de görev yaptı. Özellikle Donald Trump ve JD Vance’e yönelik “tuhaf” nitelemesiyle dikkat çekmiş ve bu kelime, Amerikan siyasî polemiklerinde sıkça kullanılmaya başlanmıştı.

Walz, 1999’da eşcinsel hakları için çalışmalara başlamış ve görev yaptığı okulda bu konuda danışmanlık yapmıştı. Bu yönüyle, farklı dünyalardan insanların barış içinde bir arada yaşayabileceğinin bir sembolü olarak görülüyor.

17 yaşında Ulusal Muhafızlar’a katılan Walz, orduda 24 yıl boyunca ABD genelinde ve Avrupa’da çeşitli görevlerde bulundu. Eski Massachusetts Senatörü John Kerry’nin 2004’teki kampanyasında yer alarak siyasete adım attı.

2020 yılında, Minneapolis’te siyah George Floyd’un bir polis memuru tarafından öldürülmesinin ardından başlayan ve tüm ABD’ye yayılan #BlackLivesMatter hareketine öncülük etti. Walz, bu olayın ardından, “Kuşaklar boyunca taşınan acı kendisini dünyanın gözleri önünde dışa vuruyor ve tüm dünya da bunu izliyor” demişti.

2022 yılında, Demokratlar Minnesota’da Meclis’in her iki kanadını kazandı. Walz ve ekibi, bu dönemde okulda ücretsiz yemekler, kürtaj hakkı, silah kısıtlamaları ve esrarın yasallaşması gibi ilerici adımlar attı. Uzmanlar, Demokratların “Bir eyalet nasıl iyi yönetilir?” sorusuna yanıt ararken Minnesota’ya bakmaları gerektiğini belirtiyor.

Tim Walz, evli ve iki çocuk babasıdır. Walz ve Kamala Harris, kampanya süresince ABD'nin çeşitli eyaletlerinde düzenleyecekleri mitinglerle seçmenlerle buluşacaklar.

Tim Walz kimdir, kaç yaşında, nereli, nerelerde görev aldı? ile ilgili etiketler Kamala Harris
GÜNÜN VİDEOSU

Manisa'da mallarına el konulan seyyar satıcı gözyaşlarına boğuldu: Ben çocuklarımı nasıl okutacağım!

Manisa’nın Turgutlu ilçesinde zabıta tarafından mallarına el konulan seyyar satıcı gözyaşları içinde ”Allah aşkına bu hafta okullar açılıyor, ben ne yapacağım ağabey? Bir çıkar yolu gösterin, sabıkalıyız diye işe de almıyorlar” diyerek feryat etti