TOKİ kuraları çekildi! İşte tam liste...
Mahalle konsepti ile inşa edilecek proje için 5-20 Eylül tarihleri arasında rekor talep geldiğini hatırlatan Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, kura çekimlerinin İstanbul Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi’nde olacağını söyledi. TOKİ kuraları çekildi listeyi haberimizde bulabilirsiniz. Başvuru nasıl yapılır? Mamak ve Kayaşehir için gerçekleştirecek kura çekimi ile ilgili detaylar haberimizde...
TOKİ piyasa koşullarında ev sahibi olması güç olan dar ve orta gelirli vatandaşlar için yıllardır ‘bir dost eli’ yaklaşımıyla hizmetlerini sürdürüyor. Bu hizmetler çerçevesinde Mamak ve Kayaşehir'de yeni evler sahiplerini bulacak. 2017 TOKİ kuraları çekildi listeyi haberimizde bulabilirsiniz. Başvuru nasıl yapılır? Mamak ve Kayaşehir için gerçekleştirecek kura çekimi ile ilgili detaylar haberimizde...
TOKİ"nin Türkiye"nin farklı noktalarında oluşturduğu konut projelerine yenileri eklenmeye devam ediyor. Bu projelerden birisi olarak ön plana çıkan TOKİ Mamak projesi için de kura tarihi geldi çattı.
TOKİ"nin Ankara oluşturduğu yeni projelerden birisi olan Mamak projesinde kura çekim heyecanı yaşanıyor. TOKİ Mamak Projesi Kura Çekim Sonuçları 4 Ekim saat 17: 00"de Mamak Belediyesi Kapalı Spor Salonu"nda yapılacak olan kura çekimi sonrasında belli olması bekleniyor.
1. ETAP İÇİN KURA TARİHİ GELDİ ÇATTI
Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ve Mamak Belediyesi ortaklığında hayata geçirilen Gülseren-Anayurt 3. Etap ve Altıaağaç-Karaağaç-Hüseyingazi Kentsel Yenileme projelerinin 1. Etap kuraları 4 Ekim 2017 Çarşamba günü çekilecek.
Kentsel dönüşüm kapsamında hayata geçirilen 775 konutun hak sahibi belirleme kurası 4 Ekim saat 17: 00"de Mamak Belediyesi Kapalı Spor Salonu"nda yapılacak.
Kura çekilişine Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ve TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan da katılacak.TOKİ Gülseren-Anayurt projesi 3. etapta 392 konut, Altıağaç-Karaağaç-Hüseyingazi Kentsel Yenileme Projesi"nin 1. etabında ise 383 konut bulunuyor.
TOKİ"DEN BİR ÇEKİLİŞ DE KAYAŞEHİR"DE...
Türkiye"nin farklı noktalarında konut üretimine devam eden TOKİ"nin Kayaşehir"deki projesinde kura çekimi tarihi yaklaştı. Konuyla ilgili vatandaşlar büyük bir heyecan yaşarken, kura çekim tarihi ise 4 - 5 Ekim olarak açıklandı. TOKİ"nin 1.892 konutluk Kayaşehir projesine toplamda 39 binden fazla başvuru geldiği açıklandı.
TOKİ"nin İstanbul Kayaşehir"de yürüttüğü konut projesinde üretilen 1892 konut için kura çekim tarihi belli oldu. Vatandaşların büyük bir heyecanla bekledikleri kura çekimi öncesinde büyük bir heyecan yaşanıyor. TOKİ"nin prestijli projeleri arasında yer alan TOKİ Kayaşehir"de biribirinden farklı daire seçenekleri de vatandaşları bekliyor. Projede teslimlerin ise 18 ay sonra yapılması planlanıyor.
FİYATLAR 144 BİN 755 LRİADAN BAŞLIYOR
Konut fiyatlarının da belirlendiği TOKİ Kayaşehir projesinde en düşük konut fiyatı 144 bin 755 TL olarak belirlendi. 1+1"den 3+1"e kadar farklı daire seçeneklerinin yer aldığı TOKİ Kayaşehir projesinde yüzde 25 ve yüzde 40 oranlarında peşinatla konut alma imkanı vatandaşlara tanınıyor.
1892 adet konutun yer aldığı projenin hak sahibi belirleme kurası 4 - 5 Ekim 2017"de saat 10: 00"da çekilecek. Projeye toplamda ise 39 bin 179 başvuru geldiği açıklandı.
FİYAT LİSTESİ BELLİ OLDU
120 ay ve 144 ay vadeyle konut sahibi olunabilen Kayaşehir TOKİ"de; 1+1 daire fiyatları 144 bin 755 TL ile 283 bin 87 TL arasında, 2+1 daire fiyatları 220 bin 893 TL ile 411 bin 505 TL arasında, 3+1 daire fiyatları 339 bin 43 TL ile 477 bin 334 TL arasında değişiyor.
TOKİ"nin sitesinde yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi:
İstanbul Kayaşehir 868 Ada 5 Parsel, 919 Ada 4, 6 ve 9 Parseller, 917 Ada 6 Parsel ile 869 Ada 10 ve 11 Parsellerde olmak üzere Toplu Konut Uygulamaları kapsamında İdaremiz tarafından inşa ettirilen 1.892 adet konut, 05 Eylül – 20 Eylül 2017 tarihleri arasında Türkiye Halk Bankası A.Ş"nin İstanbul İli"ndeki tüm Şubeleri aracılığı ile Kuralı Satış yöntemi ile satışa sunulmaktadır.
İstanbul Kayaşehir 1.892 Adet Konut Projesinde 05-20 Eylül 2017 tarihleri arasında başvurular alınmış olup, hak sahipliği ve konut belirleme kurası 4-5 Ekim 2017 tarihinde Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezinde gerçekleştirilecektir. Kura çekimleri saat 10: 00"da başlayacak olup, 4 Ekim tarihinde 2+1 tipi konutların, 5 Ekim tarihinde ise önce 3+1 tipi konutların sonrasında ise 1+1 tipi konutların kurası çekilecektir.
DETAYLI BİLGİ İÇİN LÜTFEN TIKLAYIN
TOKİ KURA ÇEKİMİ SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN
KURA ÇEKİLİŞİ KÜÇÜKÇEKMECE"DE
Projedeki 1.892 adet konutun kura çekilişi 4 - 5 Ekim tarihinde saat 10: 00"da Küçükçekmece Belediyesi Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi"nde yapılacak.
TOKİ KURULUŞ VE TARİHÇE
Ülkemizde konut yapım hamlelerinin en önemli hareket noktası, yaşanan büyük depremler olmuştur. Cumhuriyetin hemen başında, 1924 yılında yaşanan deprem (Erzurum/Horasan) sonrasında, Eytam Sandığı’nın Emlak ve Eytam Bankası'na dönüştürülmesiyle (1926) devletin, yapı sektörüne ve imar faaliyetlerine fiilen destek olması kararlaştırılmıştır.
1930 yılında çıkarılan Belediyeler Kanunu ile hem sağlıklı konutların yapımı, hem de kamunun konut yapımı amaçlanmıştır ve bu dönemde Ankara Belediyesi işbirliği ile memurlara konut yapımı için Bahçelievler Konut Yapı Kooperatifi kurulmuştur.
1939 yılında yaşanan ve 120.000'e yakın binanin yıkıldığı, 33.000 insanımızın hayatını kaybettiği Erzincan depremi sonrasında ülkemizde konut ve yerleşim sorunu ciddi olarak sorgulanmaya başlanmış ve 1940’larda, Ankara Saraçoglu mahallesinin oluşturulması için Emlak ve Eytam Bankası'nın sorumluluğunda Emlak Bank Yapı Ltd. Şti kurularak 450 konut yapılmıştır.
1980'li yıllara kadar sosyal devlet anlayışı kapsamında planlı kentleşme ve kamunun toplu konut yapımıyla ilgili çeşitli faaliyetler yapılsa da tam anlamıyla başarılı olunamamış ve gecekondulaşma ülkemizin yapısal sorunlarından biri haline gelmiştir.
Kurumumuz, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın talimatları ve 1984 yılında yürürlüğe giren 2985 sayılı Toplu Konut Kanunu ile özerk Toplu Konut Fonu'na haiz, Genel İdare dışında Toplu Konut ve Kamu Ortaklığı İdaresi Başkanlığı adı ile kurulmuştur.
Ancak, zaman içinde yaşanan mevzuat sorunlarıyla kurum atıl duruma gelmiştir. 1990 yılında 412 ve 414 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameler ile Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ve Kamu Ortaklığı İdaresi Başkanlığı şeklinde iki ayrı idare olarak örgütlenmiş, 1993 yılında da Toplu Konut Fonu'nun Genel Bütçe kapsamına alınmasıyla İdare kaynaklarının azalması, İdareyi konut üretiminden uzaklaştırmış, ülkemizin nitelikli konut ihtiyacı tam olarak karşılanamamıştır.
17 Ağustos 1999 tarihinde yaşanan Marmara depremiyle bir kez daha kamunun konut yapımındaki işlev, görev ve eksiklikleri gündeme gelmiştir.
Toplu Konut İdaresi, 2002 yılına kadar 19 yılda 43.145 konutu tamamlamış, yaklaşık 950.000 konutu kredilendirmiştir. 58. Hükümetimizin yürürlüğe koyduğu Acil Eylem Planı çerçevesinde “Planlı Kentleşme ve Konut Seferberliği”nin başlamasıyla TOKİ, yeni bir vizyona kavuşmuştur.
Bu kapsamda 59. Hükümetimiz de Toplu Konut İdaresini, 14/08/2003 tarih ve 12142 sayılı Başbakanlık kararıyla konut müsteşarlığının bağlı kuruluşu olmaktan çıkarıp Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'na, 16/01/2004 tarih ve 802 sayılı Başbakanlık kararıyla da doğrudan doğruya Başbakanlığa bağlı kuruluş olarak görevlendirmiştir.
Toplu Konut İdaresinin 2985 sayılı Kanunla tanımlanan/belirlenmiş görevleri şunlardır;
Yurt içi ve yurt dışında doğrudan veya iştirakleri aracılığıyla proje geliştirmek; konut, altyapı ve sosyal donatı uygulamaları yapmak veya yaptırmak.
Konut sektörüyle ilgili şirketler kurmak veya kurulmuş şirketlere iştirak etmek.
Konut inşaatı ile ilgili sanayii veya bu alanda çalışanları desteklemek.
Doğal afet meydana gelen bölgelerde gerek görüldüğü takdirde konut ve sosyal donatıları, altyapıları ile birlikte inşa etmek, teşvik etmek ve desteklemek.
Bakanlıkların talebi ve bağlı bulunduğu Bakanın onayı halinde talep konusu proje ve uygulamaları yapmak veya yaptırmak.
İdareye kaynak sağlanmasını teminen kar amaçlı projelerle uygulamalar yapmak veya yaptırmak.
Devlet garantili veya garantisiz iç ve dış tahviller ile her türlü menkul kıymetler çıkarmak.
Ferdi ve toplu konut kredisi vermek, köy mimarisinin geliştirilmesine, gecekondu alanlarının dönüşümüne, tarihi doku ve yöresel mimarinin korunup yenilenmesine yönelik projeleri kredilendirmek ve gerektiğinde tüm bu kredilerde faiz sübvansiyonu yapmak.
Yurt dışından, görev alanıyla ilgili harcamalarda kullanılmak üzere Hazine Müsteşarlığının uygun görüşü üzerine kredi almaya karar vermek.
Konutların finansmanı için bankaların iştirakini sağlayacak tedbirleri almak, bu amaçla gerektiğinde bankalara kredi vermek, bu hükmün uygulanmasına ilişkin usulleri tespit etmek.
Gerektiğinde her çeşit araştırma, proje ve taahhüt işlemlerinin sözleşmeyle yaptırılmasını temin etmek.
Kanunlarla ve diğer mevzuatla verilen görevleri yapmak.
BAŞVURU ŞARTLARI
ALT GELİR GRUBU ve EMEKLİ BAŞVURU ŞARTLARI
Projeye başvuru yapabilmek için, başvuru sahibinin;
T.C. vatandaşı olması,
Projenin bulunduğu il/ilçe sınırları içerisinde 1 yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması veya projenin bulunduğu il nüfusuna kayıtlı olması (Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kategorisinde başvuracakların en az 3 yıldır ikamet ediyor olması veya il nüfusuna kayıtlı olması gerekmektedir),
Toplu Konut İdaresinden konut satın almamış olması ve Toplu Konut İdaresinden konut kredisi kullanmamış olması (Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kategorisi hariç),
Kendisine eşine ve/veya velayeti altındaki çocuklara ait tapuda kayıtlı kat irtifaklı / kat mülkiyetli bağımsız bir bölümünün veya müstakil bir konutunun (tarla, bağ, bahçe, köy evi ve işyeri hariç) olmaması, (Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kategorisi hariç) (Başvuru sahibinin hisseli olarak sahip olduğu gayrimenkuller hariç)
Başvuru tarihi itibariyle 25 yaşını doldurmuş olması (Eşi vefat etmiş olan çocuklu dul bayanlarda yaş şartı aranmamaktadır.),
Aylık hane halkı gelirinin, en fazla net 3.200 TL olması (Başvuru sahibinin, eşinin ve velayeti altındaki çocuklarının gıda, yol, vs. her türlü aldıkları yardımlar dahil olmak üzere toplam hane halkı aylık net gelirinin en fazla 3.200 TL olması gerekmektedir.) (İstanbul ilinde gelir şartı 3.700 TL olarak uygulanmaktadır.),
Bir hane halkı adına -yani kişinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları- yalnızca bir adet başvuru yapması,
gerekmektedir.Ayrıca, yukarıdaki başvuru şartlarına sahip olan;
1. Kategori olan“Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimlerinin”,
2. Kategori olan“En az %40 Engelli Vatandaşlarımızın”
3. Kategori olan “Emekli Vatandaşlar”ın
4. Kategori olan “Diğer alıcı adaylarının”
başvuruları ayrı olarak 4 kategoride kabul edilecektir.BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER
Başvuru sahipleri,
Kimlik Fotokopisi,
Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri, kredi kullanım durumuna göre T.C. Emekli Sandığından alacakları “Hak Sahipliği Belgesi”
Engelli vatandaşlarımız, Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından verilen kimlik kartının fotokopisi veya tam teşekküllü bir devlet hastanesinden alınmış sağlık heyet raporunu (en az % 40 engelli olduğuna dair),
Emekli vatandaşlarımız, Sosyal Güvenlik Kurumundan alınan Emekli Kimlik Belgesini veya belgesi henüz çıkmadı ise emekli olduğunu gösteren belge veya yazıyı,
İbraz edeceklerdir.