Trump Michigan'da 'Bismillah' dedi

Donald Trump, çekişmeli Michigan eyaletindeki kilit Müslüman müttefiklerinden de destek alıyor. Dearborn Heights'ın ilk Müslüman ve Arap Amerikalı seçilmiş belediye başkanı Bill Bazzi de Trump'a desteğini açıkladı.

Fox News'e göre, cumhuriyetçilerin başkan adayı Donald Trump, Cumartesi günü Michigan, Novi'de düzenlenen bir kampanya mitinginde Müslüman toplum liderlerinden destek aldı. Bu durum çekişmeli eyaletteki Müslüman Amerikalılar arasında artan destek bakımından önemli. Trump, saat 14:00'te Suburban Collection Showplace'te coşkulu kalabalığa "Bu son derece saygın liderlerin desteğini kabul etmekten heyecan duyuyorum" dedi.

Destekler arasında Michigan, Dearborn Heights'ın ilk Müslüman ve Arap Amerikalı seçilmiş belediye başkanı olma ayrıcalığına sahip Belediye Başkanı Bill Bazzi de vardı. Bazzi'nin açıklamalarının ardından Trump, "Ne güzel bir destek. Bunlar harika insanlar." diyerek sıcak bir şekilde yanıt verdi.

Trump Michigan'da 'Bismillah' dedi

Müslüman Amerikalılardan Trump'a destek

Trump ile sahneye çıkan liderlerden biri olan İmam Belal El-Züheyri, eski başkanın dış politika duruşuna güçlü bir destek ifade etti. "Müslümanlar olarak, Başkan Trump'ın yanındayız çünkü savaş değil barış vaat ediyor!" diye ilan etti El-Züheyri. Daha da ayrıntıya girdi: "Donald Trump'ı destekliyoruz çünkü Ortadoğu ve Ukrayna'da savaşı sona erdireceğine söz verdi. Kan dökülmesinin tüm dünyada durması gerekiyor ve bence bu adam bunu başarabilir. Ben şahsen Tanrı'nın hayatını bir sebepten ötürü iki kez kurtardığına inanıyorum."

Hamtramck Belediye Başkanı Amer Ghalib de bu güçlü destek dalgasında 20 Ekim'de bir Facebook gönderisiyle Trump'ı övdü. Ghalib, sosyal medya platformunda Arapça olarak "Seçimi kazanıp Amerika Birleşik Devletleri'nin 47. başkanı olabilir veya olmayabilir, ancak bu kritik zaman için doğru seçim olduğuna inanıyorum." diye yazdı.

Ghalib'in onayı, haftanın başlarında Flint'te Trump ile yapılan 20 dakikalık özel bir toplantının ardından geldi. The Detroit News ile yaptığı bir röportajda Ghalib, "Tartışmalar, anket güncellemeleri, Michigan ve Wayne County'deki oy istatistikleri, Arap Amerikalıların endişeleri ve özellikle Yemenli Amerikalılar gibi çeşitli konulardan bahsettik. Ayrıca Yemen'deki durum hakkında da konuştuk."

Trump Michigan'da 'Bismillah' dedi ile ilgili etiketler
GÜNÜN VİDEOSU

Beşiktaş kongresi güne damga vurdu: Galatasaray'a küfürlü tezahürat!

Süper Lig'de yarın oynanacak Galatasaray - Beşiktaş derbisi öncesi gerilim tırmanmaya devam ediyor. Siyah-Beyazlılar'ın mali genel kurulunda Sarı-Kırmızılılar’a yapılan küfürlü tezahürat güne adeta damgasını vurdu.