Trump'ı kim öldürmek istedi? 'Trump'a saldıran kişi Antifa üyesi' iddiası! Kim bu Antifacılar?

ABD başkan adayı Donald Trump'a suikast girişiminde bulunan saldırganın Antifa üyesi olduğu iddia ediliyor. Antifa hareketi Trump tarafından terör grubu olarak ilan edilmişti.

ABD başkan adayı Donald Trump'ın Pensilvanya eyaletindeki mitinginde ateş açıldı. Trump açılan ateş sonucu sağ kulağından yaralandı. 

'TRUMP'A SALDIRAN KİŞİ ANTİFA ÜYESİ' İDDİASI!

ABD başkan adayı Donald Trump'a suikast girişiminde bulunan saldırganın Antifa üyesi olduğu iddia ediliyor. Antifa hareketi Trump tarafından terör grubu olarak ilan edilmişti. Antifacıların Amerikalı milyarder George Soros tarafından fonlandığı ortaya çıkmıştı.

ANTİFA HAREKETİ HAKKINDA

Antifa hareketi, ABD'de faaliyet gösteren ve hedeflerine politik reform yerine doğrudan eylem yoluyla ulaşmayı amaçlayan özerk eylemci grupları içeren militan, sol kanatlı, antifaşist bir politik aktivist harekettir. Antifa hareketi Donald Trump tarafından terör grubu olarak ilan edildi.

ANTİFA'NIN YPG İLE İLİŞKİSİ!

Son yıllarda Antifa’nın aktif olarak, askeri eğitim alırken ve savaşırken görüldüğü ilk alan Suriye idi. YPG/YPJ International, YPG/PKK’nın Avrupa yapılanmaları ve sosyal medya üzerinden örgütlenen ve savaşın bir parçası haline getirilmek istenilen uluslararası sol örgütler, Suriye’de YPG/PKK aracılığıyla askeri eğitim, örgütlenme ve savaş sahasında bulunma fırsatı yakaladı. Bu yapıların başını çekenlerden biri şüphesiz Antifa idi.

Antifa, diğer “radikal sol” yapılanmalar gibi, yalnızca eğitim almakla kalmamış aktif olarak YPG/PKK’nın bir aparatı haline gelerek, YPG/YPJ International’ın bir parçası olmuş, Türkiye’ye karşı da savaşmıştır. Zeytin Dalı Harekatı süresince birçok ülkeden YPG International üyesi TSK tarafından etkisiz hale getirilmiştir.

Antifa hareketinin YPG/YPJ International içerisindeki ağırlığı bilinmese de hareketin etkin yapılanmalardan biri olduğu ifade edilebilir. Ancak nicelik olarak sembolik sayılardan öte olduğunu düşünmek güçtür. YPG/YPJ International, hala Suriye içerisinde faaliyet göstermektedir. Antifa’nın mevcut Suriye varlığına ilişkin ise herhangi bir veri bulunmamaktadır. YPG/YPJ International Twitter hesabı üzerinden Minneapolis’te George Floyd’un öldürülmesi ile başlayan eylemler için dayanışma açıklamasında bulunmuştur.

TÜRKİYE'YE KARŞI SAVAŞTILAR

2016’da Menbiç bölgesinde Fırat Kalkanı Harekatı’na karşı harekete geçen YPG unsurları arasında iki önde gelen Antifa üyesi hava saldırısı ile etkisiz hale getirilmiştir. Türkiye’nin 2018 yılında düzenlediği Zeytin Dalı Harekatı kapsamında YPG saflarında bulunan birçok Antifa üyesi Afrin bölgesine gelerek Türk Silahlı Kuvvetleri ve Suriye Milli Ordusu’na karşı savaşmıştır. Şehid Michael İsrail Tugayı adı altında bir Antifa yapılanması Afrin’den bildiri yayınlayarak Türkiye’ye karşı savaştıklarını ilan etmiştir. Benzer bir şekilde farklı uluslardan bir araya gelen başka bir Antifa grubu Afrin’de savaşmış ve televizyon belgeselinde yer almıştır. Daha sonra Barış Pınarı Harekatı’nda da Antifa üyeleri YPG ile beraber Türkiye’ye karşı savaşmıştır.

 

Trump'ı kim öldürmek istedi? 'Trump'a saldıran kişi Antifa üyesi' iddiası! Kim bu Antifacılar? ile ilgili etiketler Donald Trump
GÜNÜN VİDEOSU

500 bin İsrail vatandaşı harekete geçti: Binyamin Netanyahu'ya yol gözüktü!

İsrail'in başkenti Tel Aviv'de 500 bin İsrail vatandaşı 6 esirin ölümünün ardından, Başbakan Binyamin Netanyahu ve hükümetine Gazze'de ateşkes sağlanmasını öngören teklife imza atmaları için çağrı yaptı.