Trump’ın danışmanı olacak! Elon Musk: ABD son derece hızlı bir şekilde iflasa gidiyor

ABD Hazinesi’nin borcu her 100 günde yaklaşık 1 trilyon dolar artıyor. Artan borç be bunun da yarattığı kaygıları ise ünlü iş insanı Tesla CEO’su Elon Musk da dile getirdi. ABD başkanlık adayı Donald Trump’ın danışmanlık önerisini kabul eden Musk, ABD ekonomisi için karamsar konuştu.

Musk, verdiği bir röportajda ABD'nin "son derece hızlı bir şekilde iflas ettiği" konusunda uyardı. Musk, bu uyarıyı yaparken, doların küresel gücünü kırmayı hedefleri arasına koyan BRICS ittifakının baskısı, ABD ekonomisi üzerinde önemli sıkıntılar yaratacak gibi görünüyor.

Borç endişesi Amerika için devam eden bir sorun. Ülkenin federal borç rakamı 35 trilyon doları aştı. Devam eden enflasyon mücadelesi ve faiz oranının 23 yıllık zirvede kalmasıyla, ABD ekonomisinin kırılgan yapısı birçok endişeye yol açıyor. Musk ve diğer uzmanlara göre, işler daha da kötüye gidebilir.

Yaklaşan 2024 ABD başkanlık seçimleri bundan daha kritik bir zamanda gelemezdi. Batı'ya karşı yürütülen uluslararası faaliyetlerde bir eksiklik yok. Özellikle BRICS bloğu, küresel ölçekte dolarizasyondan kurtulmayı kesin bir şekilde benimsedi. Bu arada ticaret için yerel para birimlerinin kullanımını teşvik ediyor.

Şimdi, borç endişeleri ve BRICS muhalefeti arasında, Tesla CEO'su Elon Musk, ABD'nin son derece hızlı bir şekilde iflas edeceği konusunda uyardı. All-In Podcast'in All-In Zirvesi 2024'te konuşan Musk, ABD ekonomisinin kaderiyle ilgili genel endişelerini tartıştı.

 

Musk, "Trump kazanırsa -ve açıkçası, bunun olup olmaması konusunda karışık duygulara sahip insanlar olduğundan şüpheleniyorum- bir ömür boyu sürecek bir düzenlemeden kurtulma ve hükümetin boyutunu küçültme fırsatımız var" dedi. “Çünkü düzenlemelerin yanı sıra Amerika da son derece hızlı bir şekilde iflas ediyor ve... herkes bu konuda mezarlıktan ıslık çalarak geçiyor gibi görünüyor.”

Musk, ülkenin borcuna ödenen faizin 2023'te 1 trilyon doları aştığını belirtti. Açığın artık "çocuklarımızın ve torunlarımızın bir şekilde ödemek zorunda kalacağı" bir seviyede olduğunu belirtti.
Musk, "Bu, büyük ölçekteki bir kişinin çok fazla kredi kartı borcu biriktirmesi gibi. Bunun sonu iyi değil. Bu yüzden harcamaları azaltmalıyız” dedi.

 

Trump’ın danışmanı olacak! Elon Musk: ABD son derece hızlı bir şekilde iflasa gidiyor ile ilgili etiketler ABD Donald Trump Elon Musk
GÜNÜN VİDEOSU

Cumhurbaşkanı Erdoğan pastanede vatandaşlarla sohbet etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da bir pastaneye ziyaret gerçekleştirip, vatandaşlarla sohbet etti.