TÜİK'in mayıs ayı enflasyon verileri açıklandı

Türkiye'nin mayıs ayı enflasyon verileri belli oldu. Yıllık enflasyonun rekor kıracağı tahmin ediliyordu. Enflasyon mayısta aylık bazda yüzde 3,37, yıllık bazda yüzde 75,45 oldu.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), mayıs ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Enflasyon mayısta aylık bazda yüzde 3,37, yıllık bazda yüzde 75,45 oldu.

TÜİK'in mayıs ayı enflasyon verileri açıklandı

Merkez Bankası'nın Piyasa Katılımcıları Anketi'nde mayıs ayı enflasyon artış beklentisi yüzde 3,04 oldu. Cari yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 43,64'e geriledi. Ekonomistler tarafından, enflasyon beklenti anketinde nisan ayında enflasyonun yüzde 3 artacağını tahmin edildi. Yıllık enflasyonun ise yüzde 74,89'a yükseleceği öngörüldü. Ekonomistlerin 2024 sonu enflasyon beklentisi yüzde 43,95 oldu.

FATİH KARAHAN'DAN ENFLASYON YORUMU

TCMB Başkanı Fatih Karahan, manşet enflasyonun mayısta zirve yapacağını ve sonra belirgin düşüşe geçeceğini kaydetmişti. Karahan, geldikleri noktada dezenflasyonun eşiğinde olduklarını belirtmişti. 

TÜİK'in mayıs ayı enflasyon verileri açıklandı ile ilgili etiketler ekonomi TUİK enflasyon Mayıs
GÜNÜN VİDEOSU

Mauro Icardi ile Wanda Nara barıştı mı? Sosyal medya yıkıldı!

Galatasaray'ın yıldızı Mauro Icardi ile Wanda Nara gündemden düşmüyor. Bir dargın bir barışık ilişkileriyle hem Arjantin'de hem de Türkiye'de sık sık manşet olan ünlü çiftin barıştığı iddia edildi.