Tüm dünya dört gözle bekliyordu! İsrail'den ateşkes kararı

İsrail basını Tel Aviv'in, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Joe Biden'ın açıkladığı Gazze Şeridi'nde ateşkes ve esir değişimi önerisinin ana hatlarının çoğunu kabul ettiğini yazdı

İsrail'in, Filistin ve Gazze Şeridi'ndeki saldırıları sürerken tüm dünyanın dört gözle beklediği esir takası ve ateşkes konusunda yeni bir gelişme yaşandı.

Tüm dünya dört gözle bekliyordu! İsrail'den ateşkes kararı

İSRAİL BIDEN'IN YENİ ATEŞKES ÖNERİSİNİ KABUL ETTİ

İsrail devlet televizyonu KAN'ın haberine göre, Tel Aviv, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Joe Biden'ın açıkladığı Gazze Şeridi'nde ateşkes ve esir değişimi önerisinin ana hatlarının çoğunu kabul etti.

Habere göre, söz konusu öneri, önce İsrailli siviller ve kadınlar, ardından askerlerin serbest bırakılmasını ve yaşayan esirlerin salıverilmesinden sonra ölenlerin teslim edilmesini içeriyor.

Tüm dünya dört gözle bekliyordu! İsrail'den ateşkes kararı - Resim : 2

BIDEN'IN ATEŞKES ÖNERİSİ

Biden, 31 Mayıs'ta Beyaz Saray'daki konuşmasında, İsrail'in, 3 aşamadan oluşan yeni bir ateşkes önerisi sunduğunu belirtmiş, ilk aşamada 6 haftalık ateşkes sürecinde, İsrail'in Gazze'deki yerleşim yerlerinden çekilmeyi ve tarafların elindeki esirlerin bir bölümünün serbest bırakılmasını öngördüğünü söylemişti.

Tüm dünya dört gözle bekliyordu! İsrail'den ateşkes kararı ile ilgili etiketler ABD Joe Biden İsrail Filistin Gazze Hamas İzzeddin el Kassam Tugayları Savaş soykırım
GÜNÜN VİDEOSU

Sakarya'daki makarna fabrikasındaki patlamadan sağ çıkan işçi dehşet anlarını anlattı

Sakarya'nın Hendek ilçesinde bulunan OBA Makarna'nın fabrikasında dün patlama yaşanmış, olayda 1 işçi ölürken 30 işçi de yaralanmıştı. Faciadan yaralı kurtulmayı başaran işçilerden Ahmet Dedecan dehşet anlarını anlattı.