TÜMYAD’ı silahla basan iki kişi başkanı kaçırmak istedi

Türk Yardımlaşma Derneği’nin, (TÜMYAD) Fatih Haseki’de bulunan yerine silahlı baskın düzenlendi. TÜMYAD’a gelen iki kişiden birinin silahlı baskında, dernek başkanı Salih Kılıç’ın kaçırılmaya çalışıldığı ancak başarılı olamayınca derneğin kurşunlandığı öğrenildi. Saldırgan, derneği silahla saldırdıktan sonra gelen polis ekiplerine de ateş açtı. Yaklaşık 45 dakika süren silahlı çatışmada sabıkalı olduğu öğrenilen saldırgan, mermisi bitince polise teslim oldu.

MEVLÜT YÜKSEL/ÖZEL HABER

Fatih Haseki Sultan Mahallesi’nde dün gece yaklaşık 45 dakika süren korku dolu dakikalar yaşandı.

TÜMYAD’A GELEN İKİ KİŞİ BAŞKAN SALİH KILIÇ’A POLİS SÜSÜ VERDİ

SuperHaber’in görgü tanıklarından aldığı bilgilere göre, film sahnelerini aratmayan olay şöyle gerçekleşti. Gerçek kimliği henüz tam olarak bilinmeyen bir kişi saat: 22:10 sıralarında kısa adı TÜMYAD olan Türk Yardımlaşma Derneği’nin Fatih Haseki Sultan Mahallesi’nde bulunan yerine geldi. İçeri girerken havaya 3-4 el ateş ettiği belirlenen ve belinde silah olan bir kişi  direkt masada oturan dernek başkanı Salih Kılıç’a yöneldi. Kendisine polis süsü verdiği öne sürülen kişi, Salih Kılıç’tan kimliğini isteyerek götürmek istedi. Ancak Salih Kılıç kimliğini vermek istemedi.

155 POLİS İMDAT ARADI YUNUS POLİSLER GELDİ

TÜMYAD’da meydana gelen silahlı kişi, Kılıç ile tartışırken o sırada dernekte bulunan dernek genel sekreteri Dilek Başyeşil dışarı kaçıp 155 Polis İmdat’a durumu bildirdi. Yardım çağrısı telefonundan çok kısa bir süre içinde dernek çevresinde devriye görevi yapan motosikletli yunus polisleri geldi. Polislerin “silahını at ve teslim ol” çağrılarını dinlemeyen kişi ateş etmeye başladı. Polisler bunun üzerine takviye polis kuvveti ve Özel Harekat Şubesi polislerine de haber verdi. Ancak, silahlı kişi yine teslim olmadı ve polisle karşılılımtam 45 dakika çatıştığı ifade edildi.

TÜMYAD’ı silahla basan iki kişi başkanı kaçırmak istedi

MERMİSİ BİTİNCE TESLİM OLDU

Haseki Sultan Mahallesi’nde korku ve heyecan yaratan silah sesleri, silahlı kişinin mermisinin bitmesi ile son buldu. Polise 26 el ateş ettiği tespit edilen silahlı saldırgan, tabancasındaki mermi bitince teslim olmak zorunda kaldı. Polisler, TÜMYAD adlı derneğe silahlı baskın düzenleyen kişi ile beraber geldiği arkadaşını gözaltına alarak karakola götürdü. Burada yapılan ilk araştırmada derneğe baskına gelen silahlı kişinin Diyarbakırlı ve bir çok suçtan sabıkalı olduğu, halen bir cinayet suçundan arandığı ve sahte kimlik kullandığı, yine beraberinde gelen arkadaşının da poliste bir çok suç kaydı olduğu ifade edildi.

 

TÜMYAD’ı silahla basan iki kişi başkanı kaçırmak istedi ile ilgili etiketler
GÜNÜN VİDEOSU

Çıplak vatandaşa kasabalı dayağı! "Böyle gezmeye utanmıyor musun?" deyip dövdüler

Mardin'de sokakta çıplak halde dolaşan kişi, çevredekiler tarafından dövülüp polise teslim edildi. Olay, cep telefonuyla kayda alındı. Gözaltına alınan şüpheli, sağlık kontrolünün ardından ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü.