Tuncer Bakırhan kimdir, kaç yaşında, nereli, ne dedi?

DEM Parti Eş Genel Başkanı olan Tuncer Bakırhan, teröristlerin ismini saymasının ardından "Onların sesi olmaya devam edeceğiz." sözleriyle gündeme geldi. Bu çerçevede Tuncer Bakırhan'ın kim olduğu ve nereli olduğu merak ediliyor. Peki, Tuncer Bakırhan kimdir, kaç yaşında, nereli, ne dedi? İşte Tuncer Bakırhan hakkında merak edilenler...

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, terör örgütlerinin isimlerini anarak, "Onların sözcülüğünü yapmaya devam edeceğiz." ifadeleriyle dikkat çekti. Bu olay üzerine Tuncer Bakırhan'ın kimliği ve kökeni merak konusu oldu. Peki, Tuncer Bakırhan kim, kaç yaşında, nereli ve konuşmasında neler dedi? İşte, Tuncer Bakırhan hakkında merak edilen bilgiler...

Tuncer Bakırhan kimdir, kaç yaşında, nereli, ne dedi?

TUNCER BAKIRHAN KİMDİR?

Kars'ın Susuz ilçesinde 1970 yılında dünyaya gelen Tuncer Bakırhan, HEDEP eş genel başkanı olarak tanınıyor. İlk ve orta öğrenimini Kars'ta tamamlayan Bakırhan, Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Birimler Ekonomi Bölümü'nden mezun oldu.

Üniversite yıllarında, PKK'nın propagandasını yapmak suçundan cezaevinde zaman geçiren Bakırhan, 1989 yılından itibaren HEP çizgisindeki partilerin çeşitli kademelerinde görev aldı. 1999'da Kars Belediye Başkanlığı için aday olan ancak seçimi kazanamayan Bakırhan, ardından HADEP Kars İl Başkanlığı ve parti organlarında aktif rol aldı.

2002 milletvekili seçimlerinde DEHAP'tan Kars Milletvekili adayı olan Bakırhan, partisi barajı aşamadığı için parlamentoya giremedi. Daha sonra DEHAP genel başkanlığı görevini üstlenen Bakırhan, partisiyle birlikte DTP çatısı altına girdi. İki yıl süren genel başkanlık görevini, DTP'nin kurulmasıyla birlikte Ahmet Türk'e devretti.

2009 yerel seçimlerinde İstanbul Esenyurt'ta DTP belediye başkan adayı olarak yarışan Bakırhan, ne yazık ki zafer elde edemedi. 2013 yılında KCK üst yöneticiliği suçundan Tekirdağ F tipi cezaevinde hapis cezası çeken Bakırhan, 2014 yerel seçimlerinde Siirt belediye başkanı olarak seçildi.

Ancak, 16 Kasım 2016 tarihinde "PKK/KCK silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlamasıyla gözaltına alınan ve aynı gün içerisinde tutuklanan Bakırhan, 17 Kasım tarihinde İçişleri Bakanlığı tarafından belediye başkanlığı görevinden uzaklaştırıldı.

2023 yılında milletvekili seçilen Bakırhan, meclis idare amirliği görevini üstlendi.

Tuncer Bakırhan kimdir, kaç yaşında, nereli, ne dedi? ile ilgili etiketler DEM Parti
GÜNÜN VİDEOSU

Düzce'de fındık işçilerini taşıyan minibüs uçuruma yuvarlandı, çok sayıda yaralı var

Düzce'nin Cumayeri ilçesinde fındık işçilerini taşıyan minibüs, iddiaya göre freninin boşalması sonucu yaklaşık 50 metreden uçuruma yuvarlandı. Kazada çocukların da aralarında bulunduğu 6'sı ağır 22 kişi yaralandı.