Türk Dünyası yasta: Üç efsane isim yaşamını yitirdi!

1980 öncesi İstanbul'daki ülkücü mücadelenin efsane ismi olan ve “Deli kurt" lakabı ile bilinen iş insanı Mehmet Gül vefat etti. Yine Türkiye’nin önemli Türkologlarından olan Dursun Yıldırım ve Uygur Türklerinin avukatı, Doğu Türkistan’da devam eden soykırımı sürekli gündeme tutmaya çalışan, Prof. Dr. İlyas Doğan’da hayatını kaybetti.

MEVLÜT YÜKSEL/ÖZEL HABER

Türk Dünyası, arka arkaya üç tanınmış ismini bir günde kaybetti.

DELİ KURT” LAKABI İLE ANILAN MEHMET GÜL YAŞAMINI YİTİRDİ

Milliyetçi camia ilk önce,1980 öncesi İstanbul'daki ülkücü mücadelenin efsane ismi olan ve “Deli kurt" lakabı ile bilinen iş insanı Mehmet Gül’ün vefatıyla sarsıldı. Milliyetçi Hareket Partisi, Elazığ Eski Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Gül’ün kardeşi olan iş insanı Gül’ün, uzun bir süredir rahatsızlığı nedeniyle, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedavi gördüğü ifade edildi. Vefatı Ülkücü camiada büyük üzüntü yaratan Gül’ün cenazesinin, 28 Ekim Pazartesi günü, Fatih Camii’nden ikindi namazına müteakip, kılınacak cenaze namazının ardından Büyükçekmece’de toprağa verileceği öğrenildi. Evli ve bir çocuk babası olan 68 yaşındaki Gül’ün defnedilmesinden sonra, ailesinin Vatan Caddesi üzerinde bulunan Akgün Otel’de taziyeleri kabul edileceği ifade edildi.

Türk Dünyası yasta: Üç efsane isim yaşamını yitirdi!

UYGUR TÜRKLERİ DOĞAN’IN VEFATI İLE ÖKSÜZ KALDI

Türk Dünyası, aynı gün Prof. Dr. İlyas Doğan’ın, Ankara Hacettepe Üniversitesi Hastanesi'nde hayatını kaybetmesi ile ikinci kez acı yaşadı. Hukuk Profesörü olan, başarılı bir hukukçu ve akademisyen olarak tanınan Doğan’ın vefatı, Türkiye'nin dört bir yanındaki hukuk camiasında büyük bir üzüntü yarattı. Uygur Türklerine yapılan soykırıma karşı, en yüksel yerden sesini yükselten Doğan, Doğu Türkistan’da devam eden soykırımı sürekli gündeme tutmaya çalışıyordu. Avukat Profesör Doktor İlyas Doğan, 11 Şubat 2021 yılında ailelerinden haber alamayan Uygur Türklerine destek amacıyla Çin’in Ankara Büyükelçiliği önünde basın açıklaması yapmıştı. Prof. Dr. İlyas Doğan’ın cenazesi, ailesiyle birlikte yaşadığı Ankara Eryaman’da bulunan, Tunahan Camii’nde 27 Ekim Pazar günü ikindi namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından, 28 Ekim 2024 Pazartesi günü vasiyeti üzerine memleketi Kayseri’de defnedilecek.

Türk Dünyası yasta: Üç efsane isim yaşamını yitirdi! - Resim : 2

TÜRKOLOG PROFESÖR DOKTOR DURSUN YILDIRIM VEFAT ETTİ

Öte yandan, Türkiye’nin önemli Türkologlarından Profesör Doktor Dursun Yıldırım’da 78 yalında hayatını kaybetti. Yıldırım, Türk tarihi, kültürü ve diliyle ilgili çeşitli projeler yayınladı. Türkiye'nin birçok akademik kurumunda kurucu, idareci ve bilim insanı olarak görev yapan Yıldırım, Türk Kültürünü Araştırma Enstitüsü Başkanlığı'nı da yürüttü. Türkiye'nin birçok akademik kurumunda kurucu, idareci ve bilim insanı olarak görev yapan Profesör Doktor Dursun Yıldırım hayatını kaybetti. Türk tarihi, kültürü ve diliyle ilgili çeşitli projeler yayınlayan Yıldırım, Türk Kültürünü Araştırma Enstitüsü Başkanlığı görevini de yaptı.

Türk Dünyası yasta: Üç efsane isim yaşamını yitirdi! - Resim : 3

Türk Dünyası yasta: Üç efsane isim yaşamını yitirdi! ile ilgili etiketler ölüm
GÜNÜN VİDEOSU

Aniden alev alınca... Hindistan'da havai fişek dükkanında saldırı gibi görüntüler!

Sosyal medya bu görüntüyü konuşuyor. Hindistan Haydarabad'da bir havai fişek dükkanındaki patlamalar çok ilginç görüntüler oluşturdu.