Türk mü Türkiyeli mi? tartışması! Nerden çıktı bu Türkiyeli işi?

Son dönemlerde artan "Türkiyeli, Türkiyeliyim" ibarelerine tepki oyuncu Oktay Kaynarcan'nın açıklamalarıyla daha da alevlendi. Türkiyeliyim diyen Kaynarca'ya bir tepki de Milli Savunma Üniversitesi Rektörü Tarihçi/Yazar Erhan Afyoncu'dan geldi. Afyoncu, "Bu kelimeler tarihi temeli olmayan, tarihte kullanılmamış ifadelerdir." dedi. İşte detaylar...

Son zamanlarlarda Türkiye'de, özellikle de yabancı kökenli Türkçe yayın yapan bazı haber mecraları; "Türkiyeli" tabirini haberlerinde sık sık kullanmaya başladı.

Türk mü Türkiyeli mi? tartışması! Nerden çıktı bu Türkiyeli işi?

Aynı yayın organlarının haberlerinde, "İngiltereli", "Almanyalı", "Fransalı" demediği tam aksine "İngiliz", "Alman", "Fransız" tabirlerini kullandığı görülüyor. Bu yabancı uzantılı siteler, "Türkiyeli" kelimesini ise, sistematik olarak tüm haberlerinde kullanıyor.

Türk mü Türkiyeli mi? tartışması! Nerden çıktı bu Türkiyeli işi? - Resim : 2

OKTAY KAYNARCA: TÜRKİYELİYİM 

Dün, oyuncu Oktay Kaynarca'nın da katıldığı bir programda "Türkiyeliyim" dediği anın kesiti sosyal medyada yayınlanmıştı. Sevenleri Kaynarca'ya tepki göstermişti.

Türk mü Türkiyeli mi? tartışması! Nerden çıktı bu Türkiyeli işi? - Resim : 3

ERHAN AFYONCU: İSPANYOL İSPANYALIYIM, FRANSIZ FRANSALIYIM DİYOR MU?

Milli Savunma Üniversitesi Rektörü, tarihçi Erhan Afyoncu da söz konusu ifadelere tepki gösterdi.

X hesabından açıklama yapan Afyoncu, "Şimdi bir de Türkiyeliyim, Türkiye milliyetçisiyim çıktı. Bu kelimeler tarihi temeli olmayan, tarihte kullanılmamış ifadelerdir. Türk'üm, Türk milliyetçisiyim veya Türkçüyüm denir. İspanyol İspanyalıyım, Fransız Fransalıyım diyor mu?" diye paylaşımda bulundu.

 

Türk mü Türkiyeli mi? tartışması! Nerden çıktı bu Türkiyeli işi? ile ilgili etiketler Türkiye İlber Ortaylı Murat Bardakçı
GÜNÜN VİDEOSU

Murat Kurum’dan müteahhitlere racon: Deprem bölgesinde iş yapmayan müteahhitin teminatını yakın!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, deprem bölgesinde işe başlamayan müteahhitlerin teminatının iptal edilmesi talimatını verdi.