Türk savunma sanayi bir ambargoyu daha boşa çıkardı

Türkiye’nin savunma sanayisinde yaptığı yatırımlar hem dostu (!) hem de düşmanı korkutuyor. ABD-Almanya üretimi RIM-116 Rolling Airframe Missile (RAM) füzelerinde başlatılan ambargo, ROKETSAN tarafından boşa çıkarıldı. İşte detaylar...

Gemi savunma sistemleri için tasarlanmış kısa menzilli bir füze sistemi olan RAM’ın daha iyisini üreten ROKETSAN, Levent nokta hava savunma sistemini, test ve geliştirme faaliyetleri tamamlamak üzere. Sistem, daha sonra Türk Deniz Kuvvetleri envanterinde yer alan RAM sisteminin yerini alacak.

Türk savunma sanayi bir ambargoyu daha boşa çıkardı

Türkiye'nin Ada sınıfı korvetlerinde kullanılan RAM sisteminin füzelerine uygulanan ambargodan dolayı uzun yıllardır Ada sınıfı korvetlerin yakın hava savunmasında aksaklıklar yaşanıyordu.

Levent Nokta hava savunma kabiliyetiyle gemilerimize yönelik gemisavar füze ve kamikaze İHA karsi tehditlerine karşı etkili olacak.

RAM NEDİR?

ABD ve Almanya tarafından ortaklaşa geliştirilen bu sistem, deniz platformlarını anti-gemi füzelerine ve diğer hava tehditlerine karşı korumak amacıyla kullanılır.

RIM-116 RAM, bir gemiye yaklaşan füzeleri, uçakları veya diğer hava hedeflerini engellemek için pasif radar ve kızılötesi güdüm sistemi kullanır. Füze, hedefin radar sinyallerini ve ısı imzasını takip ederek yüksek hassasiyetle yönlendirilir.

Bu füze sistemi, özellikle ABD Donanması ve müttefik ülkeler tarafından yaygın olarak kullanılmaktadır. Birçok modern savaş gemisi, RIM-116 RAM füzesini ana savunma sistemi olarak benimsemiştir. Genellikle Yakın Hava Savunma Sistemi (CIWS) olarak bilinen sistemlerin bir parçası olarak entegre edilir.

Türk savunma sanayi bir ambargoyu daha boşa çıkardı ile ilgili etiketler ekonomi ROKETSAN Milli Savunma Sanayi
GÜNÜN VİDEOSU

Köfteci Yusuf'un sahibi Yusuf Akkaş'tan videolu açıklama: Yabancı bir firma olsam dokunamazlardı!

Köfteci Yusuf’un sahibi Yusuf Akkaş ürünlerinde “domuz eti” tespit edilmesi sonrası video ile açıklama yaptı. Akkaş, "Bu ülkede yabancı bir firma olsam veya siyasi ilişkilerim olsa, onlardan besleniyor olsam o zaman dokunamazlar. Birileri bizi çok güçlü gibi anlatıyor. Benim öyle bir gücüm olsa buradan numune de alınmazdı.." dedi.