Türk şirketlerinin peşindeki İngiltere ile satranç maçını Türkiye kazandı

Devlet, ileri teknoloji üreten şirketlerin İngiltere’ye göçünü yaptığı hamlelerle önledi. SPK, Türk şirketlerin halka arzının önündeki engelleri kaldırdı. Ardından devlet İngiliz şirketleri Türkiye’ye davet etti. İşte detaylar...

Türkiye, son günlerde önemli stratejik hamleler yaptı. Bu hamlenin en önemli ayağı Sermaye Piyasası Kurumu’nun, teknoloji ve yazılım şirketlerinin halka arzıyla ilgili kotasyon şartlarını iyileştirmesi oldu. Böylece eski şartlara göre Türkiye’de halka arz olanağı bulamayan teknoloji şirketlerinin İngiltere’ye gitmesi önlendi.

Türk şirketlerinin peşindeki İngiltere ile satranç maçını Türkiye kazandı

İlk kez SuperHaber’in yazdığı, SPK kararlarıyla Londra Borsası ile görüşmeler yapan birçok Türk teknoloji şirketi, artık Türkiye’de halka arz olmak için kolları sıvadı. İngiltere’de halka arz olmak için Türk şirketin, İngiltere’ye taşınması ve İngiliz şirket olma zorunluluğu vardı. Bu önlendi. Ardından Türkiye, ikinci kritik adımı attı. Bu adım da, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fatih Kacır, tarafından geldi. Bakan Kacır, Londra'da büyüklüğü 30 milyar doları aşan girişim sermayesi fon yöneticileriyle görüştü. Kacır, bu görüşmeler sırasında İngiliz teknoloji şirketlerini Türkiye’ye davet etti.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, bir dizi programa katılmak için bulunduğu başkent Londra'da, Tech.EU Zirvesi'nin açılış konuşmasını yapmasının ardından, ikili görüşmeler gerçekleştirdi.

Kacır, toplam büyüklüğü 30 milyar doları aşan uluslararası girişim sermayesi fon yöneticileriyle bir araya geldi.

Türkiye'deki teknoloji girişimi ekosistemi ve teşvik sistemini anlatan Bakan Kacır, fon ve şirketleri Türkiye'de yatırıma davet etti.

Kacır ayrıca, İngiltere Teknoloji ve Dijital Ekonomi Bakanı Saqib Bhatti ve Düzenleyici Reformdan Sorumlu Bakan Dominic Johnson ile ikili görüşme gerçekleştirdi. Görüşmelerde, karşılıklı iş birliği imkanları ve yatırımlar ele alındı.

Bakan Kacır her iki Bakanı Türkiye'ye Saha Expo ve TEKNOFEST'e davet etti ve Türkiye’nin yerli ve milli elektrikli otomobili TOGG’u tanıtarak maketini hediye etti.

Muhatap bakanların görüşmede iki ülke arasındaki iş birliğinden memnun olduklarını belirttiği ve bu iş birliğinde daha yüksek potansiyel olduğunu ifade ettikleri öğrenildi. Özellikle savunma sanayi ve AR-GE konusundaki gelişmelerin etkileyici olduğunu belirten bakanların, en kısa zamanda Türkiye'yi ziyaret edeceklerini söyledikleri aktarıldı.

 

 

 

Türk şirketlerinin peşindeki İngiltere ile satranç maçını Türkiye kazandı ile ilgili etiketler ekonomi İngiltere Halka arz
GÜNÜN VİDEOSU

Kardeşi Sıla Doğu ile öpüşen Dilan Polat'tan ilginç savunma: Kısmi felç geçirdim, 3 defa bayıldım!

Tahliye partisi sırasında kardeşi Sıla Doğu ile dudak dudağa öpüşen Dilan Polat 'hayasızca hareketler' suçundan çıkarıldıkları nöbetçi hakimlikçe adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Bu gelişme sonrası Instagram hesabından video paylaşan Dilan Polat "Benim için utanç vericiydi. Ben iyi değilim. Kısmi felç geçirdim, 3 defa bayılmışım." dedi.