Türk ve İspanyol polisinden ortak operasyon! Uluslararası uyuşturucu karteli çökertildi!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İspanya'da gerçekleştirilen "ARGAY" Operasyonu ile uluslararası uyuşturucu kartelinin çökertildiğini açıkladı..

Sosyal medyanın dikkatini çeken Yerlikaya, Türkiye'nin kırmızı bültenle aradığı 'Emre Karaca' adıyla bilinen Kerim Dağlıoğlu'nun ülkesindeki uluslararası uyuşturucu kartelinin İspanya'ya yönelik Argay Operasyonu'nu düzenlediğini belirtti.

Buna göre; Avrupa Polis Teşkilatı'nın (EUROPOL) desteğinde yaklaşık 9 milyar dolar değerinde ticaret hacmine sahip İspanyol, Fransız ve Türk narkotik polisleri ortak çalıştı. 11 Haziran'da başlayan operasyona Fransa, İspanya Guardia Civil ve Türk emniyetinden 400'den fazla polis katıldı. Granada, Malaga ve Sevilla'da yapılan saldırı ve ev aramalarında örgüt lideri Kerim Dağlıoğlu ile birlikte İspanya, Almanya, Avusturya, Suriye, Karadağ, Romanya, Arjantin ve Venezuela vatandaşlarını kapsayan örgüt üyesi toplam 42 kişiye düşman yakalanarak tutuklandı. Ayrıca, 2 tondan fazla esrar ve çok miktarda ateşli silah, lüks araç ve nakit para ele ele geçirilmiştir.

Türk ve İspanyol polisinden ortak operasyon! Uluslararası uyuşturucu karteli çökertildi!

Sadece yerel, bölgesel, ulusal değil, uluslararası alanda organize suçlara, kartellerine karşı mücadele etmeye kararlı bir şekilde örgütlenmeyi vurgulayan Yerlikaya, "Bu tarihin uluslararası operasyonun önemli bir parçası olan Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığımızı ve kahraman polislerimizi tebrik ediyoruz. Aziz milletimiz müsterih olsun; zehirlensin" tacirlerine dünyanın dört bir yanından insanlardansa olsunlar nefes almayacağız" dedi.

Türk ve İspanyol polisinden ortak operasyon! Uluslararası uyuşturucu karteli çökertildi! ile ilgili etiketler İspanya uyuşturucu
GÜNÜN VİDEOSU

Kanada semalarında esrarengiz ışıklar…

New York Post'un haberine göre Kanadalı bir çift, güneş büyüklüğünde UFO tespit etti. Kanada semalarındaki garip ışıkları cep telefonu kamerasıyla çeken çift, gizemli ışıkların uzaylılar olduğunu iddia ediyor.