Türkçe bilenler istihbaratların başına

Her geçen gün her alanda büyüyerek güçlenen Türkiye, istihbarat alanında da büyümeye ve güçlenmeye devam ediyor. Bunun en önemli göstergesi Amerika, İngiltere ve Rusya’daki istihbarat servislerinin başına Türkçe bilen isimlerin getirilmesi… Detaylar SuperHaber muhabiri Mevlüt Yüksel’in analiz haberinde….

Dünya ülkeleri hemen hemen her konuda birbirlerinden bilgi alma da en açık dönemini yaşıyor. Amerika Birleşik Devletleri gizli servisi CIA’nın her ülkede gizli ve çeşitli yollarla yaptığı faaliyetler bulunuyor. Yine İngiltere gizli servisi MI6 ile Rusya gizli servisi olan eski adıyla “KGB” yeni adıyla FSB’nin de özellikle Ortadoğu ve Avrupa’daki çalışmaları ile ajanları zaman zaman medyaya konu oluyor.

TÜRKİYE İSTİHBARATTA ÇOK GÜÇLÜ BİR ÜLKE OLDU

Türkiye’de son 15 yılda, istihbarat alanında çok önemli adımlar atılıyor. Kısa adı “MİT” olan Milli İstihbarat Teşkilatı’nın yurt içinde ve yurt dışında yaptığı çeşitli operasyonlar dünya kamuoyunun dikkatini çekmeye devam ediyor. Yine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın emri ile MİT’e Ankara’da ve İstanbul’da yapılan kale gibi yeni binalar bunun en belirgin göstergesi olarak ifade ediliyor.

 

Türkçe bilenler istihbaratların başına
Richard Moore

 

“TÜRKİYE’NİN BÜYÜMESİ ÜLKELERİN DİKKATİNİ ÇEKTİ”

Uluslararası gözlemciler, her geçen gün her alanda büyüyerek güçlenen Türkiye’nin, istihbarat alanında da büyüdüğü ve güçlendiğini belirtiyorlar. Aynı gözlemciler bunun göstergesinin de Amerika, İngiltere ve Rusya’da, istihbarat servislerinin başına Türkçe bilen isimlerin getirilmesini ifade ediyorlar.

ANKARA ESKİ BÜYÜKELÇİSİ MI6’İN YENİ BAŞKANI OLDU!

İngiltere'nin eski Ankara Büyükelçisi Richard Moore, İngiliz dış istihbarat servisi MI6'nın yeni başkanı olarak atandı. İngiltere Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Başbakan Boris Johnson'un İngiltere'nin dış istihbarat servisi MI6'nın yeni başkanı olarak Richard Moore'u atadığı belirtildi. Halen İngiltere Dışişleri Bakanlığında "Politik Direktörlük" görevini yürüten Moore'un görevine sonbaharda başlayacağı kaydedildi.

Türkçe bilenler istihbaratların başına - Resim : 2
Gina Haspel

 

TÜRKÇE BİLENLER İSTİHBARATLARIN BAŞINA GETİRİLİYOR

ABD ve İngiliz istihbarat teşkilatlarının başına Türkiye'yi iyi tanıyan ve iyi Türkçe konuşan isimler getirilmesi yapılan değerlendirilmelerin doğruluğunu ortaya koyuyor.

Yine ABD gizli servisi CIA’nın başına getirilen Gina Haspel’in de Türkçe konuşmayı çok iyi bildiği biliniyor. Gina Haspel, Merkezi İstihbarat Teşkilatı’nın (CIA) mevcut ve ilk kadın başkanı. İşkenceyi de barındıran sorgulama teknikleri ile tanınıyor. CIA'da uzun yıllar görev alan Haspel, Londra gibi şehirlerin istasyon şeflikleri ve gizli misyonları da barındıran bir çok görevde bulundu.

Türkçe bilenler istihbaratların başına - Resim : 3
Dmitry Peskov

 

PUTİN’İN SÖZCÜSÜ PESKOV TÜRKÇEYİ İYİ KONUŞUYOR

Amerika ve İngiltere’nin Türkçe bilenleri istihbaratın başına getirmesinden yıllar önce Rusya Devlet Başkanı Putin, sözcüsünü Türkiye’yi iyi tanıyan ve Türkçeyi çok iyi bilen biri seçmişti. Putin’in sözcüsü Dmitry Peskov’un da Türkçe’yi çok iyi konuştuğu biliniyor.

ABD, İngiltere ve Rusya’nın istihbarat servislerinin başına Türkçe bilenlerin getirilmesini uzmanlar, “Türkiye Ortadoğu’da, Akdeniz’de, Balkanlar’da, Libya’da ve son olarak Adalar Denizi’nde yaptığı hamleler ile dünyadaki büyük ülkelerin dikkatini çekti. Bu hamlelerin yanında da MİT eleman ve teknik olarak çok gelişerek büyüdü. Bunun sonucu olarak bu ülkeler Türkiye’de görev yapmış, Türkiye’yi iyi tanıyan ve Türkçe’yi de iyi konuşan tecrübeli kişileri istihbarat teşkilatlarının başına getiriyorlar. Bu yeni bir uygulama olmamakla birlikte, Türkiye’de görev yapanların kamuoyunda tanınması ile daha çok dikkati çekti.” açıklamasında bulundular.

 

 

 

 

GÜNÜN VİDEOSU

Zalim ordusu saldırıyor! İsrail Gazze'de “Güvenli Bölge” ilan edilen çadırları vurdu

Gazze’nin Han Yunus şehrinde, İsrail işgal güçleri sivillerin sığındığı çadırları hedef aldı. Bombardımanda çok sayıda masum sivil hayatını kaybederken, yaralıların durumu kritik.