Türkçülük Günü resimli mesajları! 3 Mayıs Türkçülük Günü kutlama mesajları! Türkçülük Günü nedir?
Türkçülük Günü resimli mesajları! Türkçü dünya görüşüne sahip Hüseyin Nihal Atsız ve Sabahattin Ali arasındaki davanın 3 Mayıs 1944 tarihli duruşmasından sonra yaşanan “Ankara Nümayişi”ni anmak amacıyla, ilk defa 3 Mayıs 1945 tarihinde Nihal Atsız, Zeki Velidi Togan, Nejdet Sançar ve Reha Oğuz Türkkan başta olmak üzere 10 kişi tarafından kutlandı. Birçok kişi Türkçülük Günü resimli mesajlarını merakla araştırmaya devam ediyor. İşte, Türkçülük Günü resimli mesajları! Detaylar haberimizde...
Türkçülük Günü resimli mesajları! 3 Mayıs 1945 tarihinde ilk defa kutlanan Türkçülük Günü "Ankara Nümayişi"ni anmak amacıyla kutlanmaya başlandı. 3 Mayıs Türkçülük gününü kutlamak isteyen vatandaşlar en güzel Türkçülük Günü resimli mesajlarını merakla arama motorları üzerinden araştırmayı sürdürmektedir. Türkçülük Günü kutlama mesajlarını sizler için araştırdık. İşte, Türkçülük Günü resimli mesajları! 3 Mayıs Türkçülük Günü kutlama mesajları! Türkçülük Günü nedir? Detaylar haberimizde...
3 MAYIS TÜRKÇÜLÜK GÜNÜ RESİMLİ MESAJLARI!
Bölünme kabul etmez, kutsal bir bütün halinde Büyük Türkiye’yi yeniden inşa edeceğiz… (Alparslan Türkeş)
3 Mayıs büyük milletimizin ebediyete kadar yaşayacağına inanan Türk milliyetçilerinin yeniden doğuşudur. 3 Mayıs Türkçülük gününüz kutlu olsun.
"Türkçülük öyle şerefli bir bayraktır ki bu bayrağı vatanın her köşesinde durmadan dalgalandırmak her Türk’ün ilk ve milli vazifesidir." (Mustafa Kemal Atatürk)
"Doğuşumdaki tek olağanüstülük Türk olarak dünyaya gelmemdir."(Mustafa Kemal Atatürk)
Taş kırılır, tunç erir ama Türklük ebedidir. 3 Mayıs Türkçülük gününüz kutlu olsun.
Her Türkçü, bulunduğu yerin görevini inançla yaparsa, Türkçülük ülküsü sağlamlaşır. Türklük güçlenir. 3 Mayıs Türkçülük gününüz kutlu olsun.
3 MAYIS TÜRKÇÜLÜK GÜNÜ NEDİR?
Türkçülük-Turancılık davasının gerekçelerinden biri olarak gösterilen Hüseyin Nihal Atsız – Sabahattin Ali davasının 3 Mayıs 1944 tarihli duruşmasından sonra yaşanan “Ankara Nümayışı”‘nı anmak amacıyla, ilk defa 3 Mayıs 1945 tarihinde Tophane Askerî hapishanesinde Nihal Atsız, Zeki Velidi Togan, Nejdet Sançar ve Reha Oğuz Türkkan başta olmak üzere 10 mahkûm tarafından kutlanmıştır. Daha sonraki senelerde de devam eden toplantılar Türkçülük Günü (Bayramı) adını almıştır.