Türkiye İsrail'e büyükelçi atadı! Karar Resmi Gazete'de

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Türkiye resmi olarak İsrail'e yeni büyükelçi atadı. Yeni büyükelçi Şakir Özkan Torunlar olurken Resmi Gazete'de farklı atama kararlarına da yer verildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Türkiye resmi olarak İsrail'e yeni büyükelçi atadı. Yeni büyükelçi Şakir Özkan Torunlar olurken Resmi Gazete'de farklı atama kararlarına da yer verildi.

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, Şakir Özkan Torunlar İsrail Büyükelçiliğine atandı.

ŞAKİR ÖZKAN TORUNLAR KİMDİR?

TED Ankara Koleji'ni bitirmiş ve Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden 1982 yılında mezun olmuştur. Dışişleri Bakanlığı'na 1983 yılında girmiştir. Çeşitli dış görevlerde bulunmuştur. Ortadoğu Genel Müdür yardımcılığı ve Güvenlik İşleri Genel Müdür yardımcılığı görevlerini üstlenmiştir. 2008-2010 yıllarında Bangladeş Büyükelçisi olmuş, 2010-2014 yılları arasında Kudüs Başkonsolosu olarak Filistin Büyükelçiliği görevini üstlenmiştir. 2014 yılı itibarıyla Dışişleri Bakanlığı İkili Siyasi İşler (Güney Asya) Genel Müdürüdür. 17 Ocak 2017 - Mayıs 2021 tarihleri arasında Hindistan Büyükelçisi olmuştur. 2021 yılı itibarıyla Dış Politika Danışma Kurulu üyesidir. İngilizce ve Fransızca bilmektedir. Evli ve bir çocuk sahibidir.

 

Yayımlanan Resmi Gazete'de çok sayıda ilin müftülerin değiştiği belirtilirken, Çalışma ve Soyal Güvenlik Bakanlığı, İş Kurumu, Sosyal Güvenlik Kurumu gibi kurumlarda da yeni atamalar yapıldı.

 

Türkiye İsrail’e büyükelçi atadı! Şakir Özkan Torunlar’ın atama kararı Resmi Gazete’de

Türkiye İsrail'e büyükelçi atadı! Karar Resmi Gazete'de ile ilgili etiketler Resmi Gazete Atama Kararları
GÜNÜN VİDEOSU

Düzce'de fındık işçilerini taşıyan minibüs uçuruma yuvarlandı, çok sayıda yaralı var

Düzce'nin Cumayeri ilçesinde fındık işçilerini taşıyan minibüs, iddiaya göre freninin boşalması sonucu yaklaşık 50 metreden uçuruma yuvarlandı. Kazada çocukların da aralarında bulunduğu 6'sı ağır 22 kişi yaralandı.