Türkiye Vakti reklamı hangi partiye ait? İzle!
24 Haziran seçimlere az bir zaman kaldı. Siyasi partiler çalışmalara başladı. Ekranlarında yayınlanan Türkiye Vakti reklamı büyük merak uyandırdı. Vatandaşalr ise reklamın hangi partiye ait olduğunu merak ediyor. Peki Türkiye Vakti reklamı hangi partiye ait? Reklam kimin? Detaylar haberimizde...
Cumgurbaşkanı ve milletvekili seçiminin gerçekleştirileceği seçim kısa bir süre kaldı. Vatandaşlar ise seçim ile ilgili detayları araştırıyor. Seçime az bir zaman kala çalışmlar başladı. Türkiye Vakti reklamı herkes tarafından merak edilmeye başlandı. Peki Türkiye Vakti reklamı hangi partiye ait? Reklam kimin? Merak edilen soruların cevapları detayları ile haberimizde...
SLOGAN "TÜRKİYE VAKTİ" Mİ?
Bu arada, 'manifesto'nun açıklanacağı kritik toplantıdan saatler öncesinde gizemli bir reklam filmi çeşitli medya platformlarında yer almaya başladı.
"Türkiye Vakti" sloganı ve "Gel! Birlikte olsun" mottosu ile yayınlanan reklam filminde, ABD ve Fransa gibi ülkelerin sancılı modernleşme ve gelişme süreçlerine vurgu yapıldı.
Filmde milletlerin ve devletlerin tarihte farklı sancılı süreçlerden geçtiğine değinilirken, "şimdi elini uzat" çağrısı ile Türkiye'ye birlikte ve beraberlik çağrısı yapılarak, geçmişi ile barışık şekilde geleceğe yürüyen Türkiye'nin bolluk ve refaha kavuşacağı mesajı verildi.
Reklam filminde Türkiye Cumhuriyeti Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün görselleri de kullanılırken "Türkiye Vakti" sloganındaki "a" ve "k" harflerinin farklı renkte yazılması, reklam filminin AK Parti tarafından hazırlandığı şeklinde yorumlandı.
REKLAM
Reklam, "insanları gönüllü olarak belli bir davranışta bulunmaya ikna etmek, belirli bir düşünceye yöneltmek, dikkatlerini bir ürüne hizmete, fikir ve kuruluşa çekmeye çalışmak, onunla ilgili bilgi vermek, ona ilişkin görüş ve tutumlarını değiştirmelerini veya belirli bir görüşü ya da tutumu benimsemelerini sağlamak amacıyla oluşturulan; iletişim araçlarından yer ya da süre satın almak yoluyla sergilenen ya da başka biçimlerde çoğaltılıp dağıtılan ve bir ücret karşılığı oluşturulduğu belli olan (diğer bir deyimle parasal destek sağlayan kişi ya da kuruluşların kimliği açık olan) duyuru"dur .
Tarihçiler reklamcılığın M.Ö 3000'li yıllara Mısır'da bir papirüs üstüne yazılan ve sahibinin, kaçan kölesine geri dönmesini bildiren duyurusunu ilk yazılı reklam saymalarını kabul ederler. Eski yunanda tellaların esir, sığır gibi satışlarında sokaklarda dolaşarak, mallarını duyuru şiirleriyle övmeleri ise ilk sözlü reklama örnek gösterilebilir.
Ancak modern reklamcılığın ve bugün geçerli olan pazarlama ilkelerinin 1920'li yıllarda var olmaya başladığını söyleyebiliriz. Endüstri üretimi arttıkça serbest piyasa rekabeti sıkılaştı ve firmalar kendileriyle aynı işi yapan rakiplerinin önüne geçip kitleye hitap edebilmek için reklamcılık çalışmalarına başladılar.
REKLAMDA 5M
Reklam için önemli beş terimin İngilizce adlarının baş harfleridir.Bu terimler;
Money (Para) : Reklam için harcamayı düşündüğümüz para
Message (Mesaj) : Reklamda vereceğimiz mesaj
Mission (Misyon) : Neden reklam yapıyoruz (Yeni ürün tanıtımı, pazara nüfuz etme, v.s.)
Measurement (Ölçüm) : Reklam etkinliğinin ölçümü
Media (Medya) : Medya kullanımı (TV, radyo, gazete, dergi, v.s.)
REKLAM ÖZELLİKLERİ
Reklam, pazarlama nın dört bileşeninden biri olan tutundurmanın içinde yer alır. Pazarlamanın diğer bileşenleri ürün, fiyatlandırma ve dağıtımdır.
Günümüzde Philip Kotler sayesinde Satışa dayalı anlayışı (ürün-fiyat-yer-tanıtım), Kotler'in müşteriye odaklı anlayışı, 4C'ye (müşteri için değeri-müşteriye maliyeti-kolaylık-iletişim) kaymıştır.
Reklam pazarlama ağı içinde belki de en geniş yere sahiptir.Ürünün doğumundan pazara sürülmesine kadar olan süreçte önemli rol oynar.Ürüne aşinalık kazandırılması, tanıtılması ve kullandırılması amaçlarını güder ancak ürün odaklı olması şart değildir. Reklam, markaya değer katmak, markayı konumlandırmak, marka farkındalığı yaratmak, kurumsal olarak izlenim, imaj ve itibar oluşturulmasına yardımcı olmak adına da kullanılabilir.İyi bir reklamın özellikleri şöyle olmalıdır:
İlgi çekici.
Şaşırtıcı.
Özgün.
Duyguları harekete geçiren.
Bir kere kullanmaya yönlendirici.
Müşteri-marka arasındaki ilişkiyi müşterinin istek-ihtiyaçlarına göre yönlendirmeyi hedefleyen
Reklamın yaratıcı ve ticari olmak üzere iki yönü vardır.