Türkiye'den ABD Kongresi'ndeki skandala tepki: Utandırıcı endişe vericidir

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu'nun Washington DC'de ABD Kongresi'nde alkışlanmasına Türkiye'den tepkiler peş peşe geldi.

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu onur konuğu olarak çağrıldığı ABD Kongresi'nde kürsüde konuşma yaptığı sürece, dakikalarca alkışlandı. ABD'deki skandala Türkiye'den tepkiler peş peşe geldi.

CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI CEVDET YILMAZ

Gazze’de soykırım yapmak suçundan Uluslararası Adalet Divanı önünde sanık bir yöneticinin ABD Kongresinde gördüğü utandırıcı teveccüh, insani değerler, uluslararası hukuk ve demokrasinin geleceği bakımından endişe vericidir.

Lobiler ve hakim medya kanalları ile oluşturulan algılar karşısında, insanlığın sağduyusu ve hakikatin gücü en büyük dayanağımızdır.

Dünyanın tüm erdemli kişileri ve yönetimleri ile birlikte; insani hukukun, mazlum ve işgal altında olan Filistin halkının yanında olmaya, herkes için adaleti ve barışı savunmaya devam edeceğiz.

İÇİŞLERİ BAKANI ALİ YERLİKAYA

Tarih, zalimlerin zulmünü de, çocuk katili zalimleri alkışlayanları da asla unutmayacak❗️

Bugün yaşananlar insanlık adına utanç verici bir tablodur.

Biz mazlumların, masumların, Filistinli kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz.


MECLİS BAŞKANI KURTULMUŞ: YAZIKLAR OLSUN SİZE

Uluslararası mahkemelerde yargılanan bir katliamcıyı, insan hakları, demokrasi, adalet namına insanlığın ne kadar kazanımı varsa tümünü ayaklar altına alarak “ayakta alkışlayan” topluluk, bu katliamın ortakları olarak insanlığın hafızasına kazınmıştır.
Yazıklar olsun size…

Türkiye'den ABD Kongresi'ndeki skandala tepki: Utandırıcı endişe vericidir ile ilgili etiketler
GÜNÜN VİDEOSU

500 bin İsrail vatandaşı harekete geçti: Binyamin Netanyahu'ya yol gözüktü!

İsrail'in başkenti Tel Aviv'de 500 bin İsrail vatandaşı 6 esirin ölümünün ardından, Başbakan Binyamin Netanyahu ve hükümetine Gazze'de ateşkes sağlanmasını öngören teklife imza atmaları için çağrı yaptı.