Türkiye’nin çelik kubbesi düşmana korku salıyor

Yıllardır hava savunma konusunda Batı’nın ve NATO’nun inisiyatifine bağlı kalan Türkiye, savunma sanayisinde son 20 yıldır yaptığı atılımlarla bu sorunu çözdü. Katmanlı hava savunma sistemini oluşturan, üstelik bu platformları satarak milyarlarca dolar gelir elde eden Türkiye, artık emir alan değil, küresel konularda direktif veren ülkelerden biri oldu. İşte detaylar...

Gazze savaşında İsrail’in çok güvendiği Iron Dome (çelik kubbe) savunma hattının çok daha gelişmişsiniz yapan Türk savunma sanayi şirketleri, geliştirilen hava savunma sistemlerini silahlı kuvvetlerin envanterine almayı başardı.

Türkiye’nin çelik kubbesi düşmana korku salıyor

Savunma sanayiinde çok bilinen bir söz var: “Bir ülkenin Hava savunması yoksa, emir alan olmaktan başka şansı yok.” Türkiye, şimdi bunu başardığı için emir almıyor.

Türkiye’nin yıllardır üzerinde çalıştığı Çok Katmanlı Hava Savunma Sistemi’nin silahları,

-KORKUT 4+km menzil irtifa

-SUNGUR 8km menzil 4km irtifa

-Hisar-A+ 15+km menzil 8km irtifa

-Hisar-O+ 25+km menzil 15km irtifa

-Hisar-RF 35+km menzil 15+km irtifa

-Siper-B1 70+ km menzil 20+ km irtifa

-Siper-B2 100+ km menzil 20+ km irtifa olarak karşımıza çıkıyor.

Bu sistemlerin ötesinde yeni projeler de yola çıktı. Savunma sanayi yetkilileri, daha açıklanmayan onlarca projenin olduğunu da ayrıca belirtmişlerdi.

Türkiye’nin çelik kubbesi düşmana korku salıyor ile ilgili etiketler ekonomi Milli Savunma Sanayi
GÜNÜN VİDEOSU

Sakarya'daki makarna fabrikasındaki patlamadan sağ çıkan işçi dehşet anlarını anlattı

Sakarya'nın Hendek ilçesinde bulunan OBA Makarna'nın fabrikasında dün patlama yaşanmış, olayda 1 işçi ölürken 30 işçi de yaralanmıştı. Faciadan yaralı kurtulmayı başaran işçilerden Ahmet Dedecan dehşet anlarını anlattı.