TURSAB’dan anlamlı etkinlik! Şifa Hastanesi…14 günlük Vahşet’ belgeseline sponsor oldu, gösterime büyük ilgi

Savaşın sona ermesi için canla başla çalışan kurumlar, kamuoyu yaratmak amacıyla Filistinlilere yaşatılan vahşeti görünür kılmaya çalışarak toplumsal hafıza oluşturuyor, tarihe tanıklık ediyor.

"İnsanlık İçin Kayıt Altında" insiyatifi bünyesinde tüm dünyanın gözü önünde yaşanan Gazze katliamının en acı olaylarından biri olan Şifa Hastanesi'nin İsrail tarafından bombalanmasını anlatan "Şifa Hastanesi 14 Günlük Vahşet" isimli belgesel çekilerek yayınlandı. Belgeselin ilk gösterimi, 24 Ağustos 2024 Cumartesi günü TÜRSAB sponsorluğundaki bir etkinlikle İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleşti.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, AA Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Yayın Yönetmeni Yusuf Özhan ile AA Yayınlar ve Prodüksiyonlar Koordinatörü Oğuz Karakaş'ın yanı sıra basın camiasından isimlerin katıldığı gala, 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze'de yaşanan soykırım sürecinin canlı tanığı AA foto muhabirleri tarafından çekilen fotoğrafların yer aldığı sergi gösterimiyle başladı.

TURSAB’dan anlamlı etkinlik! Şifa Hastanesi…14 günlük Vahşet’ belgeseline sponsor oldu, gösterime büyük ilgi

"Filistin, bu savaşı psikolojik olarak kazanmıştır"


Filistin için "Kayıt Altında İnisiyatifi"nin kurucularından İhsan Aktaş, açılışta yaptığı konuşmada, geçen yıl başlayan İsrail saldırıları sonrası dünyada Filistin duyarlılığını artırmak için bu girişimi kurduklarını belirterek, "Bugün geldiğimiz noktada, yaptığımız faaliyetlerin ardından Filistin, bu savaşı psikolojik olarak kazanmıştır. Bugün dünyanın dört bir yanında dalgalanan Filistin bayrakları, ABD ve İsrail bayrakları sayısından daha fazladır." dedi.

TURSAB’dan anlamlı etkinlik! Şifa Hastanesi…14 günlük Vahşet’ belgeseline sponsor oldu, gösterime büyük ilgi - Resim : 2

 

TURSAB’dan anlamlı etkinlik! Şifa Hastanesi…14 günlük Vahşet’ belgeseline sponsor oldu, gösterime büyük ilgi ile ilgili etiketler
GÜNÜN VİDEOSU

Sakarya'daki makarna fabrikasındaki patlamadan sağ çıkan işçi dehşet anlarını anlattı

Sakarya'nın Hendek ilçesinde bulunan OBA Makarna'nın fabrikasında dün patlama yaşanmış, olayda 1 işçi ölürken 30 işçi de yaralanmıştı. Faciadan yaralı kurtulmayı başaran işçilerden Ahmet Dedecan dehşet anlarını anlattı.