TUS sonbahar dönemi sınavı bugün gerçekleşecek! Sonuçlar ne zaman açıklanacak?

TUS sonbahar dönemi sınavı için heyecanlı bekleyiş sona erdi. TUS sonbahar dönemi sınavları bugün yapılacak. Adaylar şimdiden TUS sonuçlarının ne zaman açıklanacağını merak ediyor. Peki TUS sonuçları ne zaman açıklanacak? ÖSYM TUS sonuçları için duyuru yaptı mı? 2017 TUS sonuçları nereden öğrenilecek? 2017 TUS sonuçları nereden açıklanacak? Tüm bu soruların cevabı haberimizde...

2017 yılı Tıpta Uzmanlıkl sınavı (TUS) bugün düzenlenecek. ÖSYM'nin resmi internet sitesi üzerinden TUS sınava giriş belgelerine ulaşabilmek mümkün. Peki merakla beklenen TUS sonuçları ne zaman açıklanacak? Tus sonuçları nereden öğernilecek? 2017 TUS sonuçları nereden açıklanacak? TUS nedir? işte TUS'a dair tüm merak edilenler ve ÖSYM'nin duyurusu...

150220171312532817713

TUS SONBAHAR DÖNEMİ SINAVI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

2017 TUS İlkbahar Dönemi sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından gözler Sonbahar Dönemi sınavına çevrildi. TUS Sonbahar dönemi için başvurular 5 Temmuz 2017 ve 12 Temmuz 2017 tarihleri arasında yapılacak. Sınavla ilgili gerekli belge listesi ise bu tarihlerden sonra adayların erişimine açılacak.

Sonbahar Dönemi Tıpta Uzmanlık Sınavı 27 Ağustos 2017 tarihinde gerçekleştirilecek.

TUS ÖSYM DUYURUSU:

2017-TUS Sonbahar Dönemi:Sınava Giriş Belgelerinin Edinilmesi

2017 Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (2017-TUS) Sonbahar Dönemi, 27 Ağustos 2017 tarihinde uygulanacak olup adayların sınava girecekleri bina/salonlara atanma işlemleri tamamlanmıştır. Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren Sınava Giriş Belgesini,T.C. Kimlik Numaraları ve aday şifreleri ile ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden edineceklerdir.

DİKKAT!

2017 TUS Sonbahar Dönemi Temel Tıp Bilimleri Testi saat 10:00’da başlayacak olup sınavın başlama saatinden 15 dakika önce adayların sınav binalarına alınma işlemleri tamamlanacaktır.Saat 09:45’ten sonra adaylar, sınav binalarına alınmayacaklardır.

2017 TUS Sonbahar Dönemi Klinik Bilimleri Testi saat 14:30’da başlayacak olup sınavın başlama saatinden 15 dakika önce adayların sınav binalarına alınma işlemleri tamamlanacaktır. Saat 14:15’ten sonra adaylar, sınav binalarına alınmayacaklardır

Adaylara saygı ile duyurulur.

ÖSYM BAŞKANLIĞI

fft99_mf3461732

ÖSYM SONUÇ SAYFASI İÇİN TIKLAYINIZ

TUS NEDİR?

TUS yani Tıpta Uzmanlık Sınavı, tıp fakültesi mezunlarının uzmanlık eğitimi alabilmeleri için girdikleri bir branş seçme sınavıdır. ÖSYM tarafından yılda iki kez; eylül ve nisan aylarında Ankara, İstanbul ve İzmir illerinde yapılır. Sınav iki basamaktan oluşur. Bunlar Tıbbi Yabancı Dil sınavı ve Bilim sınavıdır. İlk sınav olan Tıbbi Yabancı Dil sınavında başarılı olan adaylar Bilim sınavına girerler. Bilim sınavından başarılı olan adaylar ise yapacakları tercihlere göre uzmanlık eğitimlerine kabul edilirler.

YABANCI DİL SINAVI

İlk aşama olan Yabancı dil sınavında adaylara 20 metin üzerinden 5 soru olmak üzere toplam 100 soru sorulur. Adayların bu aşamayı geçebilmeleri için 50 puan almaları gerekmektedir. Kısacası her soru 1 puana denk gelmektedir. Yanlış cevaplarda doğru cevapları götürmemekte. Dolayısıyla adayların ilk aşamayı geçebilmeleri için 50 doğru cevap vermeleri yeterlidir. -Adaylar önceki iki yıl içinde yapılan dil sınavlarından en az birinden 50 puan üzeri almaları durumunda istekleri doğrultusunda yabancı dil sınavından muaf tutulabilmekteydi. Temmuz 2011 tarihinde alınan bir karara göre de 2011 TUS Sonbahar Döneminde son kez mesleki yabancı dil sınavı uygulanmıştır.- Mesleki yabancı dil yerine 2013 yılına kadar ÜDS ve KPDS puanları geçerli olmaktaydı. 2013 yılından itibaren de YDS ve TIPDIL sınavı puanı geçerli olmaya başladı. Bu sınavlardan da 50 puan almak yeterlidir ve puanların geçerlilikleri 5 yıldır. Ayrıca burada da yanlış doğruyu götürmemekte.

BİLİM SINAVI

Bu sınav tıp fakültesi dışından gelen adaylar içinde yapılmaktadır. Sınav Temek Tıp Bilimleri Testi-1 ve Klinik Tıp Bilimleri Testi olmak üzere iki testten oluşmaktadır. Tıp fakültesi dışından katılan adaylar için ayrılan kontenjanlar çok az olmakla birlikte bu adaylara Klinik Tıp Bilimleri Testi yerine Temel Tıp Bilimleri Testi-2 testi verilir. TTBT-1 testi anatomi, histoloji-embriyoloji, fizyoloji, tıbbi biyokimya, tıbbi mikrobiyoloji, tıbbi patoloji ve tıbbi farmakoloji konularına ilişkin sorular yer alırken KTBT testinde dahiliye, cerrahi, pediatri, kadın hastalıkları ve doğum konularına ilişkin sorular yer almaktadır.

Sınav hakkındaki teknik bilgiler

NE ZAMAN YAPILIR? NEREDE YAPILIR?

Her yıl ilkbahar ve sonbahar tus dönemleri olarak ayrılmak üzere klasikleşen sırası ile Nisan ayı ve Eylül ayı’nın genelde ikinci pazar günü ve sadece Ankara’da yapılır.

SINAVA KAÇ KİŞİ GİRER?

Her Tus’a tahmini 10 – 13 bin arası insan katılır. Bunlardan yarıya yakını tercih yapma hakkı kazanır ve tercih yapma hakkı kazananların yarıya yakını bir uzmanlık alanına yerleştirilir.

osym-tus

KAÇ SORU SORULUR? BU SORULAR HANGİ DERSLERDEN GELİR?

Tus’a giren bir adayın sorumlu olduğu konular tüm tıp olmak üzere totaldeki 11 ders şu ana başlıklar altından incelenebilir. Yanındaki parantez içerisindeki rakamlar o dersten sorulan soru sayısını belirtir. Sınavda totalde 200 soru sorulur ve süre olarak 210 dakika (3.5 saat) verilir.

Sorumlu Tutulan Dersler*

Anatomi (10)
Fizyoloji – Histoloji – Embriyoloji (10)
Biyokimya (20)
Mikrobiyoloji (20)
Patoloji (20)
Farmakoloji (20)
İç Hastalıkları (20)
Pediatri (30)
Genel Cerrahi (20)
Kadın Hastalıkları ve Doğum Bilgisi (15)
Küçük Stajlar (15)

* İlk 6 ders Temel Tıp Bilimleri, son 5 ders Klinik Tıp Bilimleri olarak gruplandırılmıştır.

NE ZAMANDAN BERİ YAPILIR?

Tus, Turgut Özal’ın zamanında (ilk olarak 1987) yapılmış bir sınavdır. O tarihden beri hiç şaşmadan yılda 2 defa yapılır. Bu tarihten önceki uzmanlık eğitimleri ise tavsiye mektupları ile gerçekleşmekteydi. Bu yüzden ihtisasını 1991 den sonra almış doktorlar ile öncesinde alan doktorlar arasında çoğunlukla belirgin bir fark hissedilir (kesinlikle değil, çoğunlukla).

ZOR BİR SINAV MIDIR?

Türkiye’de yapılan en zor sınavlardan biridir. Zorluk tabiri göreceli olmakla beraber burada bahsedilmek istenen şey geçmişten bugüne gelen tüm tıbbi birikimin sınavda eksiksiz istenen alan olmasıdır.

BU SINAVIN DA DERSANELERİ VAR MIDIR?

Türkiye’de yapılan tüm sınavlar için olduğu gibi TUS için de bu sektör vardır. Şu anda sektörde tercih edilme sırasına göre Tusdata, Tusem ve Tustime isimli üç kuruluş bulunmaktadır. Bunun dışında özel şahıslar ve pek de efektif olmayan sanal dersaneler de vardır.

TUS HAKKINDA DİĞER BİLGİLER

Tıpta Uzmanlık Sınavlarına her yıl ortalama 10-12 bin kişi girer.

TUS’a hazırlık içinde dershaneler vardır. Ayrıca internet üzerinde de çeşitli sosyal medya sitelerinde TUS adayları için çeşitli topluluklar oluşturulmaktadır.

Son olarak TUS, Türkiye’nin en zor bilimsel sınavlarının başında, dünyanın en zor bilimsel sınavlarının da ikinci sırasında kabul edilmektedir. Rekabetin çok fazla ve hassas olduğu bir sınavdır. Adaylar geçmişten beri elde ettikleri birikim, bilgi ve tecrübelerini sonuna kadar kullanmak zorundadır. TUS’a girecek bütün adaylara hem sınavda hem de gelecekteki meslek hayatlarında başarılar diliyoruz.

Üniversite ve GATA uzmanlık eğitimi programları için yabancı dil muafiyeti söz konusu değildir.

TUS-Bilim Sınavı, ikinci gün yapılır; sınav saat 13.30'da başlatılır. Bilim Sınavında adayların, tıp alanındaki temel kavram, ilke ve yöntemleri tanıma, kavrama; bu kavram, ilke ve yöntemlerle düşünme ve bunları belli durumlara uygulama güçlerini yoklayan sorulara yer verilir.

TUS-Bilim Sınavında, Temel Tıp Bilimleri Testi 1 (TTBT-1), Temel Tıp Bilimleri Testi 2 (TTBT-2) ve Klinik Tıp Bilimleri Testi (KTBT) olmak üzere üç test kullanılır. TTBT-1 ve KTBT tıp fakültesi mezunu adaylarca, TTBT-1 ve TTBT-2 tıp fakültesi dışındaki fakültelerden mezun olan adaylarca cevaplanır. TTBT-1 anatomi, histoloji-embriyoloji, fizyoloji, biyokimya, mikrobiyoloji, patoloji ve farmakoloji gibi alanlara ilişkin sorulardan; TTBT-2 histoloji-embriyoloji, fizyoloji, biyokimya ve mikrobiyoloji gibi alanlara ilişkin sorulardan; KTBT ise dahiliye ve cerrahi gruplarına dahil alanlar ile pediatri, kadın hastalıkları ve doğum gibi alanlara ilişkin sorulardan oluşur.

Sınavda adaylar testlerdeki soruların cevaplarını kendilerine soru kitapçığından ayrı olarak verilen cevap kâğıtlarına işaretlerler.

Bilim Sınavı testlerinin yaklaşık olarak kapsamları, bölüm sonundaki Tablo 1'de verilmiştir.

Tıpta Uzmanlık Sınavına girebilmek için mezun durumda olmak şarttır. Başvurma sırasında mezun olamamış adaylar sınav tarihine kadar mezun olduklarını ÖSYM-TUS Bürosuna belgelendirdikleri takdirde sınava alınırlar.

Başvurma sırasında mezun olduklarını belirten adaylar, bu beyanlarını kayıt ve atama sırasında belgelendiremedikleri takdirde, sınav sonunda bir programa yerleştirilmiş olsalar dahi kayıtları ve atamaları yapılmaz, bu sınavdan doğan bütün haklarını kaybederler. Askeri sağlık personelinin sınava girebilmeleri için sınav tarihine kadar stajyerliklerini bitirmiş olmaları gerekir.

Bir adayın sınavının geçerli sayılarak cevap kâğıtlarının değerlendirilebilmesi için, kopya eylemine karışmamış olması,

cevap kâğıdına aday numarasını doğru olarak kodlaması,
kullandığı soru kitapçığının türünü cevap kâğıdına doğru olarak işaretlemesi,

cevaplarını soru kitapçığına değil, cevap kâğıdına işaretlemiş olması,

soru kitapçığı, cevap kâğıdı ve diğer belgeleri eksiksiz olarak sınav görevlilerine teslim etmesi,

diğer sınav kurallarına uyması zorunludur.

Başvurusu geçersiz sayılan; sınava girmeyen veya giremeyen, sınava alınmayan veya sınavdan çıkarılan; sınavda başarı sağlayamayan veya sınavı geçersiz sayılan; ücret gerektirmeyen bir işlem için ücret yatıran, aynı işlem için birden fazla ödeme yapmış olan adayların ödedikleri ücretler geri verilmez.

Adayların doldurdukları cevap kâğıtları hiçbir müdahale yapılmadan optik okuyucular tarafından okutularak bilgiler bilgisayar ortamına aktarılır ve sonuçlar bilgisayarla değerlendirilir. Cevap kâğıtları optik okuyucularda iki defa okutulduğundan okumalarda herhangi bir hatanın oluşması beklenmez. Bununla birlikte adaylar sınav sonuçlarının tekrar incelenmesini Sınav Sonuç Belgesinin adaylara gönderildiği tarihten itibaren 30 gün içinde ÖSYM'den yazılı olarak isteyebilirler. Süre hesabında ÖSYM Genel Evrak Biriminin tarih damgası esas alınır. Bu adayların inceleme masrafları karşılığı olarak Kılavuzda belirtilen miktarı T. İş Bankası Ankara Güvenevler Şubesi 114 079 numaralı hesaba yatırmaları ve bunu gösteren makbuzu dilekçelerine eklemeleri gerekir. Sınav evrakı ÖSYM'de sınav tarihinden itibaren 100 takvim günü saklandıktan sonra imha edilir.

ÖSYM'nin askerlik işlemleri ile hiçbir ilişkisi yoktur. Bu konuda sorunu olan adayların, bağlı bulundukları askerlik şubelerine başvurmaları gerekir.

Tababet Uzmanlık Tüzüğünün 7. Maddesine göre üniversitelerdeki tıpta uzmanlık programlarında aylıksız olarak eğitim görmek isteyen tıp fakültesi mezunu yabancı uyruklu adaylar da TUS'a girmek zorundadır. TC vatandaşı olan ya da Türk soylu yabancıların Türkiye'de meslek ve sanatlarını serbestçe yapabilmelerine; kamu, özel kuruluş ve iş yerlerinde çalışabilmelerine ilişkin 2527 sayılı Kanunun kapsamında bulunanlar genel kontenjanlara başvurdukları için yabancı uyruklu kontenjanlarından yararlanamazlar. İkili anlaşmalar uyarınca Türkiye'de ihtisas yapacak olan yabancı uyruklu öğrenciler, ikili anlaşma hükümlerine göre hareket ederler.

Yabancı uyruklu adaylar için üniversite programlarında yabancı uyruklu kontenjanı ayrılır ve bu kontenjanlar Kılavuzdaki Tablo 1'de gösterilir. Bu kontenjanlar yalnız yabancı uyruklu adayların yerleştirilmesinde kullanılır. TC uyruklu adaylar için ayrılan genel kontenjanlarda açık kaldığı takdirde bu kontenjanlara yabancı uyruklu adaylar yerleştirilmez. Yabancı uyruklu adaylar bu kontenjanlara Kılavuzda verilen kurallar uyarınca puanları ve tercihleri göz önünde tutularak yerleştirilir.

Yabancı uyruklu adaylar, Kılavuzda Tablo 1'de yabancı uyruklu adaylar için kontenjan ayrılan programlardan en çok 8 tanesini tercih edebilirler ve tercihlerini Başvurma Belgesinin Aday Bilgi Formu kısmındaki ilgili alana yazıp kodlarlar.

Yabancı uyruklu adaylar için hazırlanmış ayrı bir Başvurma Belgesi ve Kılavuz yoktur. Bu adaylar, kendilerini ilgilendirmeyen çok özel durumlar hariç bu kılavuzun tüm hükümlerine tabidirler. Yabancı uyruklu adayların Türkiye içinden veya dışından başvurma işlemlerinde herhangi bir farklılık yoktur.

Yabancı uyruklu adaylar Kılavuz ve Başvurma Belgesini ücret ödemeden ÖSYM'den yazılı olarak isteyebilirler veya şahsen alabilirler. Bu adayların sınava girebilmeleri için başvuru evrakı ve sınav ücreti olarak "ÖSYM-TUS-615 856-2 Yapı Kredi Bankası Güvenevler Şubesi Ankara/Türkiye" hesabına 30 ABD Doları yatırmaları (Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nca konvertibilitesi kabul edilen, 30 ABD Doları karşılığı yabancı para olabilir) ve bu parayı yatırdıkları bankadan alacakları banka çekini (teleks, havale kâğıdı, dekont vb. kabul edilmez) Başvurma Belgesine ekleyerek süresi içinde ÖSYM'ye ulaşacak şekilde göndermeleri gerekir. Süresi içinde ÖSYM'ye ulaşmayan Başvurma Belgeleri işleme konmaz.

TUS sonuçlarına göre üniversitelerde tıpta uzmanlık programlarından birine yerleştirilen yabancı uyruklu adayların kayıt için Kılavuzda yazılı olan süre içinde o programın bağlı olduğu üniversiteye başvurmaları gerekir. Kayıt sırasında diğer adaylardan istenen belgelere ek olarak yabancı uyruklu adayların aşağıdaki belgeleri teslim etmeleri gerekir.

a) Diplomalarını Türkiye dışındaki bir tıp fakültesinden almış olan adayların Yükseköğretim Kurulundan alacakları denklik belgesi,

b) Mesleki konuları izleyebilecek düzeyde Türkçe bildiklerini gösteren, TÖMER'den alacakları resmi bir sertifika (Bu sertifikayı alacak kadar Türkçe bilmeyen adayların kayıt işlemleri yapılır ve bu adaylara Türkçe öğrenmeleri için üniversite yönetimince bir yıl süre ile izin verilir, bir yıl sonunda sertifika getirmeyen adayın kaydı silinir.)

c) Vize alınmış geçerli pasaport (Adayların oturma izni alabilmeleri için öğrenimleri süresince kendilerine burs verileceğinin veya Türkiye'deki giderlerinin karşılanacağının belgelendirilmesi gerekir.)

TUS'a ilişkin olarak Kılavuzda yer alan kurallar, Kılavuzun yayım tarihinden sonra yürürlüğe girebilecek yasama, yürütme ve yargı organları ile Yükseköğretim Yürütme Kurulu kararları gerekli kıldığı takdirde değiştirilebilir. Böyle durumlarda izlenecek yol, Yükseköğretim Yürütme Kurulu tarafından belirlenir ve kamuoyuna duyurulur.

Başvurma Belgesinin Doldurulması

Başvurma Belgesi, Aday Bilgi Formu, Kayıt Kartı ve Aday Fişi olmak üzere üç kısımdan oluşur. Başvurma Belgesinin Aday Bilgi Formu kısmı yumuşak, siyah bir kurşunkalemle, diğer kısımları ise dolmakalem veya tükenmez kalemle doldurulur.

Başvurma Belgesinin Aday Bilgi Formu kısmı ÖSYM'de optik okuyucularla okunur. Bu nedenle bu kısmın yumuşak, siyah bir kurşunkalemle doldurulması gerekir. Aday Bilgi Formunun doldurulmasında iki ayrı işlem vardır. Birinci işlem istenen bilginin yazılması, ikinci işlem ise yazılan bilgilerin kodlanmasıdır. Kodlamada yapılacak iş, kutulara yazılan harf veya rakamların her kutunun altında bir sütun halinde sıralanmış olan yuvarlaklarda bulunması ve içinin dışarıya taşırılmadan karalanmasıdır. Aday Bilgi Formunda, her sütunda sadece bir yuvarlağın karalanmış olmasına dikkat edilmesi gerekir. Optik okuyucular yazılan harf ve rakamları değil, kodlama işaretlerini kayıtlara aktarabilir. Bu nedenle, Aday Bilgi Formuna yazılan fakat kodlanmayan bilgiler bilgiişlem kayıtlarına geçmeyeceğinden geçersiz sayılır ve işlem görmez. Yazma işlemi, kodlamanın kolay ve yanlışsız yapılmasına yardımcı olacağı için gereklidir. Yapılan kodlama yanlışlarından doğacak sonuçların bütün sorumluluğu adaylara aittir.

Başvurma Belgesine ad, soyadı, baba adı, doğum tarihi ve doğum yeri gibi kimlikle ilgili bilgiler yazılırken nüfus cüzdanlarındaki kayıtlara uyulması gerekir.

Başvurma Belgesi teslim edildikten sonra, bu belgedeki kimlik bilgilerine ilişkin değişiklik isteklerine, ilgili resmi makamlardan alınacak belgelerin eklenmesi zorunludur.

Aday Bilgi Formu

Başvurma Belgesinin bu kısmı sırasıyla numaralanmış bilgi alanlarından oluşur. Her alanın başında sıra numarası ile o alana yazılması ve kodlanması istenen bilgilerin neler olduğu yazılıdır. Bu alanların doldurulmasına ilişkin açıklamalar TUS Kılavuzunda sırasıyla ve aynı başlıklar kullanılarak verilmiştir. Bu açıklamalar dikkatle okunduktan sonra doldurma işlemine geçilmelidir.

Aday Bilgi Formunun en üst kısmında numaralanmamış bir alan vardır. Buraya soyadı ve ad yazılacaktır. Aday numarası yazılmadan önce, Kılavuzdaki "7. ADAY NUMARASI" başlıklı kısım dikkatle okunmalıdır.

Kayıt Kartı

Başvurma Belgesinin bu kısmında ayrılan yerlere aday numarası ve istenen diğer bilgiler büyük harflerle, okunaklı bir şekilde yazılmalıdır. Kimlikle ilgili bilgiler yazılırken nüfus cüzdanındaki kayıtlara uyulmalıdır.

Kayıt Kartına yapıştırılacak fotoğrafla ilgili olarak aşağıdaki noktaların göz önünde tutulması gerekir.

a) Cepheden ve son altı ay içinde çekilmiş, kolayca tanınmayı sağlayacak net bir fotoğraf olmalıdır. Sınav günü bu fotoğraftaki saç, bıyık, makyaj gibi tanınmada önemli rol oynayacak görünüm özelliklerinde bir değişiklik bulunmamasına dikkat edilmelidir. Salon başkanı, fotoğrafından yararlanarak bir adayın kimliğini belirlemede güçlük çektiği takdirde bu adayı sınava almayabilir.

b) Numaralı bile olsa camları renkli gözlükle çekilmiş fotoğraf kesinlikle kullanılmamalıdır. Gözlük camı renkli ise gözlüksüz resim çektirilmelidir.

c) Fotoğraf mümkünse bir katı sıyrılarak inceltilmeli, yapıştırılacak alandaki çerçeve büyüklüğünde kesilmeli, kaliteli bir yapıştırıcı kullanılarak iyi ve temiz bir şekilde yapıştırılmalıdır. Yapıştırıcı fotoğrafın dışına taşmamalıdır. Fotoğraflar bilgisayar ortamına aktarıldığından, çok koyu ve arkadan ışık verilerek çekilen fotoğraflardan kaçınılmalı; renkli fotoğraflarda arka zeminin özellikle siyah ve kırmızı olmamasına dikkat edilmelidir.

Kayıt kartında, soyadlarında evlenme vb. nedenlerle değişiklik olanların önceki soyadlarını da belirtmeleri, özellikle yabancı dilden muaf olan adayların işlemleri için önemlidir.

Kayıt Kartında ayrılan yere, doldurulduğu günün tarihi yazılmalı ve mezuniyet durumu ile ilgili beyan imzalanmalıdır. Başvurma Belgesinin geçerli sayılabilmesi için, belgenin ilgili aday tarafından imzalanmış olması şarttır. Buraya atılacak imzanın her zaman kullanılan ve değişmeyen nitelikteki imza olmasına dikkat edilmelidir. İmzalanmamış belgeler işleme konmaz.

Kayıt Kartının arka yüzünde sürekli adresin yazılması için bir yer ayrılmıştır. Aday Bilgi Formunun arka yüzüne yazılmış olan adresin adaylarca buraya da okunaklı bir şekilde yazılması gerekir.

Aday Bilgi Formu ve Kayıt Kartına yazılan bilgilerin birbirinin aynı olmasına, bunlar arasında tutarsızlık bulunmamasına dikkat edilmelidir.

Yabancı uyruklu adaylar, Kayıt Kartındaki "Askerlik Durumu", "Yerli Askerlik Şubesi", "SB Sicil No." ve "Görevli Olduğu Yer" alanlarını boş bırakmalıdır.

Aday Fişi
Başvurma Belgesinin bu kısmında ayrılan yere aday numarası, ad ve soyadı yazılmalı ve Başvurma Belgesi teslim edilirken İl Sağlık Müdürlüklerince ilgili alan onaylanarak Aday Fişi geri alınmalıdır. İleride, başvurma işleminin zamanında yapıldığının kanıtlanması gerekebilir. Ayrıca, 1988-TUS Eylül Döneminden itibaren aday numaralarının kalıcı olması (değişmemesi) benimsenmiştir. Daha sonraki dönemlerde yeniden TUS'a girecek adayların önceki aday numaralarını kullanmaları gerekir. Bu nedenle adayların Aday Fişini saklamaları yararlarına olabilir.

Başvuruların Geçersiz Sayılacağı Durumlar

Sınav tarihine kadar mezun olunmamışsa (askeri sağlık personeli sınav tarihine kadar stajyerliğini tamamlamamışsa),

Askeri sağlık personeli başvurusunu bağlı bulunduğu komutanlık ve GATA kanalıyla yapmamışsa,

Aday Bilgi Formu kısmındaki bilgiler tam olarak, kurşunkalemle yazılıp kodlanmamışsa,

Başvurma Belgesinin çeşitli kısımlarına yazılan ve kodlanan kimlikle ilgili bilgilerde eksiklik ya da tutarsızlık varsa,

Kayıt Kartının arka yüzünde ayrılan yere açık adres yazılmamışsa,

Kayıt Kartı aday tarafından imzalanmamışsa,

Kayıt Kartına yapıştırılan fotoğraf Kılavuzda "KAYIT KARTI" başlığı altında açıklanan nitelikleri taşımıyorsa,

Sınav ücretinin ödendiğini gösteren Banka Belgesi ÖSYM Kuponu (yabancı uyruklu adaylar için banka çeki) eksikse,

Başvurma Belgesi başvurma için tanınan süre içinde teslim edilmemişse,

Başvurma Belgesi aday tarafından ÖSYM'ye posta ile gönderilmişse (yabancı uyruklu adaylar hariç),

Birden fazla Başvurma Belgesi doldurulmuş veya Başvurma Belgesinin fotokopyası ile başvurulmuşsa

başvurular geçersiz sayılır ve belgeler işleme konmaz.

Dolduruluşunda bir eksiklik ya da kural dışı bir durum görülmeyen belgeler işleme konur. Başvurma Belgesine bilgilerin gerçeğe uygun olarak yazılması ve kodlanmasından aday sorumludur. Eksik ya da yanlış bilgilerden adayların yararına doğacak sonuçlar geçersiz sayılır, zararına olacak sonuçlar düzeltilmez. Adayın, yazdığı ve kodladığı bilgilerdeki eksik ve yanlışlardan doğacak sonuçlara itiraz etme hakkı yoktur.
Başvurusu Geçerli Sayılan Adaylara Gönderilecek Belgeler
Sınava girilecek bina ve salonu gösteren TUS Sınava Giriş ve Kimlik Belgeleri, Kılavuzda belirtilen tarihlerde, başvuru sırasında mezun durumda olan adayların adreslerine postalanır. Başvurma tarihinden sonra mezun olan adaylar ÖSYM'ye gelerek mezun olduklarını belgelendirdikleri takdirde Sınava Giriş ve Kimlik Belgelerini elden alırlar.
Adaylardan belgeleri Kılavuzda belirtilen tarihe kadar ellerine geçmeyenler, başvurularının geçerli olup olmadığını ÖSYM'den öğrenebilirler ve başvuruları geçerli olan adaylar en geç sınavdan bir gün önce ÖSYM Ankara Bürosuna (Karyağdı Sokak, No: 28, Aşağıayrancı/Ankara) kimliklerini belirten bir belge ile başvurarak Sınava Giriş ve Kimlik belgelerini yeniden çıkartabilirler. Adayların yenisini çıkartmak istedikleri her belge için (Sınav Sonuç Belgesi de dahil) Kılavuzda belirtilen ücreti "T. İş Bankası, Güvenevler Şubesi Hesap No: 114 079, ANKARA" hesabına yatırmaları gerekir. Belgelerinin kendilerine posta ile gönderilmesini isteyen adaylar banka dekontlarını dilekçelerine eklemek zorundadır.

Yorumlar
Yorum yapmak için tıklayınız
GÜNÜN VİDEOSU

Çorum Belediyesi, Squid Game akımına katıldı! "Temizlik kırmızı çizgimiz. Bizimle oyun olmaz!"

Çorum Belediyesi, popüler dizi "Squid Game" temalı bir video hazırlayarak sosyal medyada paylaştı. Paylaşıma "Temizlik kırmızı çizgimiz. Bizimle oyun olmaz!" notunu düştüler.