TUSAŞ saldırısı BRICS'e mesaj mı? Patlama tam da Erdoğan - Putin zirvesi öncesi gerçekleşti

Patlamanın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rusya Devlet Başkanı Putin'le görüşeceği gün meydana gelmesi "BRICS"e mesaj mı sorusunu akıllara getirdi. Terörü bitirme, PKK'ya silah bıraktırma ve Türkiye'nin peş peşe gelen bağımsızlık hamleleri sonrası böyle bir terör saldırısının yaşanması dikkat çekti.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş'nin (TUSAŞ) Ankara'nın Kahramankazan ilçesindeki tesislerinde patlama ve silah seslerinin duyulması üzerine bölgeye güvenlik güçleri, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi.

Terörle mücadelede kullanılacak silah ve mühimmat üretiminin yapıldığı tesisin giriş kapısındaki patlamanın ardından, silah sesleri duyuldu. Güvenlik nedeniyle personelin sığınaklara yönlendirildiği belirtildi.

Olay yerine güvenlik güçleri, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. İçişleri Bakanı Yerlikaya, "Saldırı sonrası maalesef şehit ve yaralılarımız bulunmaktadır. Şehitlerimize Allah’tan rahmet; yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Gelişmelerden kamuoyu bilgilendirilecektir. Resmi kaynaklardan yapılacak açıklamaları dikkate alınız" açıklaması yaptı.

ZAMANLAMA MANİDAR

Saldırının zamanlaması dikkat çekici... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın BRICS zirvesi için Rusya'nın Kazan şehrine gittiği gün meydana gelen patlama "Bir mesaj mı?" sorusunu akıllara getirdi.

Bilindiği gibi, MHP Lideri Devlet Bahçeli dün  "Öcalan gelsin Mclis'te konuşsun, PKK silah bıraktığını açıklasın" demişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Bahçeli'ye desteği ve  Özgür Özel'in "el yükseltiyorum" demesi sonrası ülkede gündemi bir anda değişti. İktidar ve muhalefetin ortak hareket etmesi sonrası böyle bir saldırının gerçekleşmesi akıllara barış düşmanlarını getirdi.

Kampuste çok sayıda savunma sanayi şirketinin üretim tesisleri bulunuyor. 

TUSAŞ saldırısı BRICS'e mesaj mı? Patlama tam da Erdoğan - Putin zirvesi öncesi gerçekleşti

TUSAŞ saldırısı BRICS'e mesaj mı? Patlama tam da Erdoğan - Putin zirvesi öncesi gerçekleşti ile ilgili etiketler TUSAŞ Kahramankazan patlama terör Recep Tayyip Erdoğan Vladimir Putin
GÜNÜN VİDEOSU

TERÖR SALDIRISININ GÖRÜNTÜLERİ TUSAŞ saldırganları taksiyle geldi: 1'i kadın 3 terörist

Son Dakika Haberi... Kahramankazan'daki TUSAŞ yerleşkesine gerçekleştirilen terör saldırısının detayları yavaş yavaş ortaya çıkıyor. Üç terörist ticari taksiyle geldi. Burada el bombası attı. Teröristlerden ikisi olay yerinde etkisiz hale getirildi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Bu hain terör saldırısı, Türkiye’nin savunma sanayinde elde ettiği başarıları hedef almıştır" dedi.