Twitch.tv nedir?

Twitch.tv canlı yayını büyük ilgi görüyor. Dünyada en iyi gamerların ve sohbeti güzel olan gamerların bulunduğu platformda canlı yayınlan yapılıyor. Peki Twitch.tv nedir? Ne zaman ortaya çıktı? Detaylar haberimizde...

Oyunseverler için vazgeçilmez olan Twitch.tv büyük ilgi görüyor. Dünyada çok tıklanan we sitelerine haline gelen platform vatandaşlar tarafından araştırılyor.Bireylerin televizyon yayın yapar gibi bilgisayardan yayın yapması fırsatı sunan oluşum gamerleri veya sohbetleri sevilen gamerların bulunduğu platfor bir canlı yayın sitesi olarak devam ederken merak edilen soruları sizler için araştırdık .Peki Twitch.tv nedir? Ne zaman ortaya çıktı?  Yayıncılar ne yapıyor? Kimler girebilir? Nasıl izlenir? Merak edilen soruların cevapları detayları ile haberimizde...
 
Twitch.tv nedir?
 
Twitch.tv NEDİR?
Twitch ya da Twitch.tv, elektronik spor ve video oyunu odaklı canlı görüntü akışı platformu. Haziran 2011'de Justin.tv kurucuları Justin Kan ve Emmett Shear tarafından kurulmuştur. Justin.tv girişimi olarak oyunlarla alakalı içerikleri yayımlamaya başlamıştır. Her ay 43 milyondan daha fazla izleyiciye hizmet vermektedir. Ortalama izlenme süresi ise 1,5 saattir. Şubat 2014'te ABD'de internet trafiğinin en büyük dördüncü kaynağı olarak belirlenmiştir.
 
Eylül 2014 yılında Twitch, Amazon tarafından 970 Milyon $ karşılığında satın alınmıştır.
 
Twitch oyunların gerçek zamanlı izlenmesi için tasarlanmıştır. Büyük turnuvalar, elektronik spor karşılaşmaları, bireysel oyunlar ve oyunlarla ilgili sohbetler de site vasıtasıyla izlenebilmektedir.
 
ORTAKLIK PROGRAMI
 
Temmuz 2011 yılında, ortaklık programını başlattı[9] ve 4.000 üyeye ulaştı. Bir diğer ona benzeyen ortaklık projesi de YouTube adlı internet sitesinde bulunmaktadır. Bu ortaklık programıyla oluşturulan reklam gelirlerini popüler içerik üreticileriyle paylaşmak amaçlanmıştır.
 
PLATFORM DESTEĞİ
 
Twitch, Android ve iOS cihazlar üzerinden mobil uygulama olarak kullanılabilir hale geldi.Uygulama, yatay görünümde izleme desteğine sahiptir. Bunun yanı sıra mobil internet ağı üzerinden donmadan izlenmesi için düşük çözünürlükte ya da yüksek çözünürlükte izleme gibi seçenekleri mevcuttur. Ayrıca canlı yayını izlerken aynı zamanda sohbet etmek mümkün hale gelmiştir.
 
Ayrıca diğer oyun konsolu platformları olan Xbox 360, Ouya, PlayStation 4 ve Xbox One gibi cihazlardan da izlenebilmesi için gayret gösterdiklerini söyleyen Twitch.tv CEO'su Emmett Shear, "Her platformdan insanların oyun videolarını izleyebilmesi için, orada olmak istiyoruz." diyerek bu tarz girişimlerin vaadini vermiştir.
 
MASAÜSTÜ UYGULAMASI
 
Twitch tarafından Mart 2016'da kullanıma açılmıştır. Uygulamaya özel yayıncının izleyici ile görüntülü konuşma yapma özelliği eklenmiştir
 
VİDEO OYUNU
 
Video oyunu, bilgisayar veya oyun konsolu gibi görüntü sinyali gönderen bir video ile görsel bir kullanıcı arayüzü (televizyon, monitör vs.) kullanılarak oynanan oyun türü.
 
Genellikle video oyunlarında giriş aygıtı olarak joystick aygıtı, çıkış olaraksa bir monitör ve hoparlör kullanılır. Teknolojinin ilerlemesi ile giriş ve çıkış üniteleri için çok daha gelişmiş aygıtlar kullanılmaya başlanmıştır. Bunlara otomobil direksiyon sistemleri, uçak konsolları, titreşimli joystickler ve pedallar örnek olarak verilebilir.
 
TARİHÇE
Dünyanın ilk video oyunu, katot ışın tüpü eğlence cihazı (cathode ray tube amusement device) kullanılarak oynanan oyun olarak bilinir.
 
Konsol oyunları 90'lı yıllarda yerini bilgisayar oyunlarına bırakmış olsa da, Sony'nin ürettiği PlayStation ile birlikte, konsollar, bilgisayarlara yeniden rakip olmuştur. PlayStation'ın ardından Xbox, Wii, Nintendo Dual Screen konsolları ile bilgisayarın rakipleri artmıştır.
 
TÜRLER
Video oyunlarının çeşitliliği zamanla artmaktadır. Oyun türlerinin kesin sayısı gerçek anlamda bilinmemektedir çünkü oyun tasarımcıları orijinal bir başlık yakalayabilmek için kendi türlerini oluşturmaya çalışmaktadır.[kaynak belirtilmeli] Yaygın olarak üretilen bazı oyun türleri şunlardır:
 
Birinci şahıs nişancı (FPS)
Rol yapma oyunu (RPG)
Sıra Tabanlı Strateji (TBS)
Gerçek Zamanlı Strateji (RTS)
Spor oyunu
Yarış oyunu
MOBA (Çevrimiçi çok oyunculu savaş arenası)
Aksiyon oyunu
Üçüncü şahıs nişancı (TPS)
Ticari başarımlar
Oyun dünyasındaki satışlar günden güne artmakta olup, 2016 yılında yapılan araştırmaya göre film endüstrisini geçerek en çok kazanan endüstri yapmıştır.[1] Sadece ilk gününde 815,7 milyon Amerikan doları kazanan Rockstar Games'in oyunu GTA V, 2017 yılında 3 milyar Amerikan dolar hasılat yaparak, 2,7 milyar Amerikan doları ile şimdiye kadar en yüksek hasılatı yapan film olan Avatar'ı geçmiştir.[2] Global Games Piyasa Raporu'nun 2016 sürümüne göre, sadece 2016 yılında oyun endüstrisi 99,6 milyar Amerikan doları getirirken, Hollywood ise 36 milyar Amerikan doları gelir elde etmiştir.
 
 OYUN TASARIM ARAÇLARI
 
Bu araçlara oyun motoru denilmektedir ve oyun tasarımcılarını milyon satır kodla uğraşırken rahatlatmak için tasarlanmışlardır. Tasarımcı ön planda basit komutlar girerken oyun motoru ise arka planda bu basit komutları oldukça karmaşık kodlara çevirip oyun motorunun yazıldığı programlama dilinin kendisi de en sonunda tüm bu komutları sadece bilgisayarın anlayabildiği bit formatına (Ünlü 0-1 sistemi) çevirmektedir. Günümüzde popüler olan bazı oyun motorları şunlardır:
 
Unity
Game Maker
Game Editor
CryEngine 3
OGRE
RPG Maker
FPS Creator
Blender (Aynı zamanda bir 3B modelleme ve 3B animasyon aracıdır.)
Unreal Engine
 
 
Twitch.tv nedir? ile ilgili etiketler twitchtv nedir kimler girebilir nasıl yayın yapılır
GÜNÜN VİDEOSU

Diyarbakır'da üzücü olay: Yolda yürürken bir anda yere yığıldı! Gerçek sonradan ortaya çıktı...

Diyarbakır'da bir vatandaş, kaldırımda yürüdüğü sırada kalp krizi geçirerek yola yığıldı. Hastaneye kaldırılan vatandaş, tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.