Uçuk nasıl geçer? Evde doğal yöntemler!
Günlük hayatta birçok kişinin sıkça karşılaşabileceği rahatsızlıklardan biri olan uçuğun nasıl geçeceği merakla araştırılmaya devam ediyor. Ağırlıklı olarak ağız kısmında yahut dudak bölgesinde oluşum gösteren ve hem kısa hem de uzun süreli yaşanabilen bir sağlık problemidir. Peki, Uçuk nasıl geçer? Evde doğal yöntemler! Detaylar haberimizde..
Uçuk, dudak, ağız veya diş etinde yaralar ile ortaya çıkan bir mikrobik enfeksiyondur. Halk arasında genellikle korkudan oluştuğuna dair bir yargı bulunan uçuğun tedavisi sıkça araştırılan konular arasında yer alıyor. Uçuk kümeler halinde yerleşmiş içi sıvı dolu ağrılı kabarcıklar şekilde ortaya çıkmaktadır. Peki, Uçuk nasıl geçer? Evde doğal yöntemler! Detaylar haberimizde...
UÇUK NASIL GEÇER?
Uçuk kendini genellikle kaşınma, sızlama veya yanma gibi belirtilerle gösterir. Bu gibi belirtiler hissedilmeye başlandığında, uçuğun verdiği rahatsızlığı azaltabilmek için antiviral uçuk kremleri kullanılabilir. Ayrıca uçuklu bölgeye uygulanacak alkol, bölgedeki enfeksiyonun önüne geçmenize yardımcı olacaktır. Uçuklar can sıkıcı ağrı ve sızılara yol açabilir. Bu ağrıları azaltmak için uçuklu bölgeye buz uygulanabilir. En önemlisi ise dudak çevresinde uçuk dışında birçok farklı dermatolojik hastalık olabileceği göz önüne alınarak bir uzman görüşüyle hareket edilmelidir. Sarımsak ezilerek kaşınan bölgeye bir gün boyunca 4 - 5 defa sürülür. Bal arı sütü ile karıştırılarak 2-3 defa kaşınan bölgeye sürülür. Kaşıntı ve karıncalanma hissi duyulduğu anda vanilya yağı veya özü sürülür.
EVDE DOĞAL YÖNTEMLER!
Yoğurt, elma sirkesi, lahana turşusu gibi probiyotik yiyecekler bağışıklık sistemini doğal olarak güçlendirmektedir. Düzenli olarak tüketilirse uçuk çıkması önlenebilir. E Vitamini cildi rahatlatarak uçuk kaynaklı ağrı ve rahatsızlığın giderilmesine yardımcı olabilir. Antioksidan özelliği ile hasar görmüş cildi onarır ve iltihaplanmayı azaltır. Badem, ıspanak, tatlı patates, avokado, ayçiçeği çekirdeği ve zeytinyağı E vitamini açısından zengindir. C vitamini vücudu istilacılara karşı korumaya yardımcı olan beyaz kan hücrelerinin sayısını artırır. Bağışıklığı güçlendirmek, cilt sağlığını geliştirmek ve uçuğun iyileşmesini hızlandırmak C vitamini açısından zengin gıdalar tüketilebilir. Portakal, kırmızı biber, yeşil biber, lahana, brüksel lahanası, brokoli, çilek, greyfurt ve kivi bol miktarda C vitamini içerir. loe vera jeli, uçuk yaraları gibi cilt koşullarını tedavi etmek için kullanılabilir. Aloe vera, antioksidan vitaminler, enzimler, mineraller, yağ asitleri ve enfeksiyonların önlenmesine yardımcı olan çeşitli hormonlar içerir.