Uğur Dündar'dan 'bozkurt' işareti yapan Merih Demiral'a tam destek!

Ünlü gazeteci Uğur Dündar, A Milli Futbol Takımı'nın oyuncusu Merih Demiral,in dün oynanan Avusturya maçında attığı golden sonra 'bozkurt' işareti yapmasına destek çıktı. Dündar, ''Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün de kullandığı tarihi ve kültürel bir sembol, ırkçılıkla bir tutulamaz. O nedenle hepimiz Merih Demiral'ız..." açıklamasında bulundu.

A Milli Futbol Takımı'nın oyuncusu Merih Demiral, dün oynanan Avusturya maçında iki gol atmış ve Türkiye'nin çeyrek finale çıkmasında büyük bir rol oynamıştı. 2-1 biten maçta Demiral, attığı golden sonra 'bozkurt' işareti yapmıştı.

Türklerin nesiller boyu kullanıldığı bu işaretin 'ırkçı' anlam içerdiğine dair şikayetlerden sonra Demiral hakkında UEFA soruşturma başlatmıştı.

Gazeteci Uğur Dündar da X hesabından yaptığı paylaşımda Demiral'e destek çıktı.

Dündar, Türkiye Cumhuriyeti Devleti kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün de bozkurt işareti yaptığını belirterek şunları söyledi:

"Yabancı düşmanlığına, ırkçılığa ve nefret söylemine karşı olmakla kalmıyor, bunları yapanları lanetliyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün de kullandığı tarihi ve kültürel bir sembol, ırkçılıkla bir tutulamaz. O nedenle hepimiz Merih Demiral'ız..."

Uğur Dündar'dan 'bozkurt' işareti yapan Merih Demiral'a tam destek! ile ilgili etiketler Uğur Dündar Merih Demiral Bozkurt
GÜNÜN VİDEOSU

Köpeksever bir kadın mahalle sakinlerini tahrik edip kavga etti!

Her yıl onlarca vatandaşımıza saldırarak hayatını zindan eden ve öldürülen başıboş sokak köpeklerini izinsiz bir şekilde besleyen köpeksever bir kadın, kendisine tepki gösteren mahalle sakinleriyle kavga etti.