Uğur Kartal kimdir?
Gün geçmiyor ki, sosyal medyada birinin öldü haberleri asılsız çıkmasın. Bu akşam saatlerinde "Uğur Kartal öldü" etiketinin en çok konuşulan konular arasına girmesiyle birlikte, sosyal medya kullanıcıları, fenomeninin kim olduğunu merak ediyor. Peki, Uğur Kartal kimdir? Öldü mü? Ne iş yapar? Detaylar haberimizde...
Sosyal medyada her gün başka birinin öldü haberleri çıkıyor. Ancak bu iddialar genel itibari ile asılsız çıkmakta. Bu akşam saatlerinde ise sosyal medya fenomeni Uğur Kartal'ın öldüğü iddia edildi. Twitter'dan yaptığı paylaşımlarla adından söz ettiren Kartal'ın kim olduğu vatandaşlarımız tarafından merak ediliyor. Peki, Uğur Kartal kimdir? Öldü mü? Ne iş yapar? Detaylar haberimizde...
UĞUR KARTAL KİMDİR?
Popüler bir Twitter kullanıcısı olan Kartal özellikle Aleyna Tilki hakkında attığı tweetlerle adından söz ettirmişti. İsmi sürekli Twitter'da en çok konuşulan konular arasına giren Kartal'ın öldü iddiaları asılsız çıktı.
İşte Aleyna Tilki hakkında attığı o tweet...
SOSYAL MEDYADA EN ÇOK MERAK EDİLENLER
VLOGGER NEDİR?
Vlogger, “Video-logger” kelimesinin kısaltılmış halidir. “Video-logger” ise, videolar oluşturan kişi manasına gelir. Vlogger'lar; Blogger'lar ile aynı işi yaparlar fakat içeriklerini yazmak yerine, kamera karşısına geçerek üretirler. Günümüzde en popüler Vlog kanalları YouTube'dadır. YouTube'a bir e-posta adresiyle üye olan herkes bir kanal açabilir, bunun için herhangi bir başvuru veya ödeme yapılmasına gerek yoktur. Kanalınızı ve ürettiğiniz içerikleri beğenerek kanalınızı takip etmeye başlayan kişilere ‘takipçi’ değil ‘abone” denir. Herkes eşit şekilde sıfır abone ile başlar.
YOUTUBER NEDİR?
Aslında her şey Google'ın Youtube'ı satın alması ile başlıyor. Çünkü Google (Adsense) reklamlardan kazandığı parayı kullanıcıları ile paylaşmak istiyor. Youtube ise Adsense ile beraber çalışarak kazancının bir kısmını Youtube için içerik üretmeye çalışan kişiler ile paylaşıyor. İşte tam bu noktada insanlar Youtube için video çekerek kendilerine ek bir kazanç sağlamak amacındalar. Elbette ki bazı insanlar bu işi çok daha profesyonel yaparak ve popüler konular hakkında videolar çekerek çok büyük paralar kazanmaya başlıyor ve böylece Youtuber’lık kavramı doğuyor.
YOUTUBE KANALI AÇMADAN ÖNCE YAPILMASI GEREKENLER NELERDİR?
– İyi bir kamera edinin.
– Bir tripod edinin.
– Bir konu/alan belirleyin.
– Kanalınızın adını belirleyin.
– YouTube'da istediğin ismi kullanmakta olan bir kanal var mı diye kontrol edin.
– Kanal profil & başlık resmi belirleyin. (Kurgu yapabilmek için bir bilgisayara & bir kurgu yazılımı da gerekecek)
– Farklı ve özgün olmaya çalışın.
– Gelen yapıcı eleştirileri dikkate alın.
– Başkalarını izleyin ama taklit etmeyin
İZLENME BAŞINA NE KADAR PARA KAZANILIR?
Bu sorunun net bir cevabı yok. Çünkü bu videolarınızda yayınlanan reklamlarından hangi ülkelerden izlendiğine kadar bir sürü kritere göre değişiklik gösteriyor.Youtuber olmak aslında kolay ancak popüler konular seçip kaliteli işler üretmelisiniz.
Twitter, kullanıcıların 280 karakter ile sınırlandırılmış "tweet" (Türkçe cıvıldama) adı verilen gönderiler yazabildiği bir sosyal ağ. Jack Dorsey, Noah Glass, Biz Stone, ve Evan Williams tarafından Mart 2006'da oluşturulup Temmuz 2006'da kullanıma açıldı. 2013'te en çok ziyaret edilen 10 internet sitesinden biri oldu ve "internetin SMS'i" olarak tanımlandı. Mart 2016'da 310 milyon aktif kullanıcıya ulaştı.
TARİHÇE
2004 yılında, Twitter’ın da çatısı altında kurulacağı Odeo isimli bir şirket faaliyete geçiriliyor. 2005 yılında Odeo, “Podcasting” isimli servisini tanıtıyor, fakat beklenen ilgi görülmüyor.Şubat 2006'da Jack Dorsey, Noah Glass, Evan Williams ve Biz Stone, insanların durumlarını mesaj olarak paylaşabileceği bir proje üzerinde çalışmaya başlıyorlar.Bu çalışma sonrasında orijinal fikri Jack Dorsey'e ait olan “Durum” konsepti ortaya çıkıyor, Mart ayının ilk günlerinde Noah Glass'ın önerisiyle isim olarak Twitter seçiliyor. 2006 yılında Jack Dorsey tarafından geliştirilmesinden bu yana Twitter, dünya çapındaki popülaritesini gün geçtikçe arttırmış ve içerdiği uygulamaların programlama arayüzünün kısa mesaj gönderim ve alımı konusundaki olanaklarıyla internet dünyasının SMS'i olarak anılmaya başlamıştır. 25 Nisan 2011 tarihinden itibaren Türkçe olarak kullanılabilir hale gelmiştir. Twitter üzerindeki kullanıcıların etkisinin takipçi sayısından ziyade kullanıcının tweetlerine gelen retweetlere bağlı olduğu ortaya konmuştur.