Ukrayna basını: Rusya saldırırsa, Türkiye Ukrayna'yı destekleyecek!

Ukrayna basınında, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlunun sözleri güçlü bir etki yapmış gibi görünüyor. Belki biraz fazla bile güçlü... Ukrayna merkezli UAWire, Rusya ile çıkacak bir karşılaşmada Türkiye'nin Ukrayna'nın tarafında olacağını iddia etti.

İşte Ukrayna merkezli UAWire'da yayımlanan makalenin çevirisi:

 

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya'nın saldırı ihtimalinin bulunduğu Ukrayna ile iş birliği yapacağını bildirdi. 

TÜRKİYE RUSYA YÜZÜNDEN UKRAYNA İLE İLİŞKİSİNİ KESMEYECEK

Dışişleri Bakanlığı'nın video konferansında Bakan Çavuşoğlu, "Türkiye sırf Rusya var diye Ukrayna ile ilişkilerini  kesmeyecek. dedi. 

Bakan, Türkiye'nin ABD'den sonra NATO'nun en büyük ikinci nüfusuna ve ordusuna sahip olduğunu ve ittifakın görevlerinde ve faaliyetlerinde aktif rollerini hatırlattı.

Kırım'ın ilhakını tanımayan Türkiye, şu anda Ukrayna'ya bir Bayraktar TB2 saldırı sevkiyatı gerçekleştiriyor. Bu hava üstünlüğünün Azerbaycan'ın Ermenistan ile savaşında Karabağ'da zafer kazanmasına yardımcı olduğuna inanılıyor. 

Bloomberg göre, Ankara ve Kiev'e en az iki düzine araç havanın yanı sıra onlar için ve yer kontrol tedarik için bir sözleşme üzerinde araç.

RUSYA ÖFKELİ

Ukrayna'nın Donbas'ta Türk İHA'larını kullanması Rusya'da öfkeye neden oldu. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 3 Aralık'ta Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesinde Ukrayna'nın Bayraktar insansız hava araçlarını kullanmasını Minsk barışını bozacağını söyledi ve bir "provokasyon" olarak nitelendirdi.

UKRAYNA İLE STRATEJİK ROTA SÜRECEK

Nisanda ise Erdoğan, Ukrayna'nın NATO'ya dahil olmasını desteklemeyi ve Ukrayna ile stratejik rotasını sürdüreceğini söylemişti.

 

 

Kaynak: UAWire

Çeviri: Cengiz Büyükuncu

 

Ukrayna basını: Rusya saldırırsa, Türkiye Ukrayna'yı destekleyecek! ile ilgili etiketler Ukrayna Rusya Türkiye uawire başını
GÜNÜN VİDEOSU

Sakaryaspor Başkanı Gökhan İn, önce tehdit edildi sonra darp edildi!

Zor günler geçiren 1.'lig ekiplerinden Sakaryaspor’un kulüp Başkanı Gökhan İn saldırıya uğradı. Alacak verecek meselesi yüzünden olduğu iddia edilen tartışmada Gökhan İn'in saldırıya uğradığı anlar kameraya yansıdı.