Ukrayna Devket Başkanı Zelenski, ABD Savunma Bakanı ile görüştü

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, Singapur'da düzenlenen Shangri-La Diyalog Zirvesi'nde ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin ile görüştü. Austin, ABD’nin Ukrayna’ya askeri desteğinin süreceğini belirtirken, Zelenski ise şu ana kadarki destekler konusunda teşekkür etti. İşte detaylar...

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, Singapur'da düzenlenen Shangri-La Diyalog Zirvesi'nde ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin ile görüştü.

Ukrayna Devket Başkanı Zelenski, ABD Savunma Bakanı ile görüştü

ABD Savunma Bakanlığı’ndan Zelenski-Austin görüşmesine ilişkin yapılan açıklamada, “Savunma Bakanı Lloyd Austin bugün Shangri-La Diyaloğu çerçevesinde Singapur'da Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski ile bir araya gelerek Rus saldırganlığı karşısında ABD'nin Ukrayna'ya verdiği sarsılmaz desteği yineledi. Bakan Austin, Ukrayna'nın kabiliyet ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik ABD güvenlik yardımına ilişkin bir güncelleme sunmuş ve ABD'nin Ukrayna'nın özgürlüğünü savunmasına yardımcı olmak üzere elliden fazla ülkeden oluşan bir koalisyonun güçlü desteğini sürdürme kararlılığını bir kez daha teyit etmiştir” denildi.

ZELENSKİ’DEN TEŞEKKÜR

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski ise ABD Başkanı Joe Biden ve yönetimine verdikleri destek konusunda teşekkür ederek, “Başkan Joseph Biden ve yönetimine özgürlüğümüz ve bağımsızlığımız için verdiğimiz mücadelede devam eden yardımları için minnettarız” dedi.

Zelenski ve Austin, Ukrayna’nın savunma ihtiyaçları konusunda görüştü.

Ukrayna Devket Başkanı Zelenski, ABD Savunma Bakanı ile görüştü ile ilgili etiketler Ukrayna ABD Vladimir Zelenskiy
GÜNÜN VİDEOSU

500 bin İsrail vatandaşı harekete geçti: Binyamin Netanyahu'ya yol gözüktü!

İsrail'in başkenti Tel Aviv'de 500 bin İsrail vatandaşı 6 esirin ölümünün ardından, Başbakan Binyamin Netanyahu ve hükümetine Gazze'de ateşkes sağlanmasını öngören teklife imza atmaları için çağrı yaptı.