"Ukrayna, İHA/SİHA'ların ödemelerini buğday olarak yaptı" iddiası! DMM'den açıklama geldi...

Sosyal medya hesaplarından paylaşılan, “Ukrayna’nın, ülkemizden satın aldığı İHA/SİHA’ların ödemeleri buğday olarak yapıldı ve Türk buğdayı toprağa gömülüyor” iddialarına DMM açıklık getirdi.

İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM) “Ukrayna’nın, ülkemizden satın aldığı İHA/SİHA’ların ödemeleri buğday olarak yapıldı ve Türk buğdayı toprağa gömülüyor” iddialarının gerçeği yansıtmadığını duyurdu. 

DMM'den yapılan açıklamada "Türkiye ve Ukrayna arasında iddia olunan haliyle bir ticaretin gerçekleşmediği, kamuoyuna açık olan ikili dış ticaret verileri ile sabittir." ifadeleri kullanıldı. 

 

İşte o açıklama:

Bazı basın yayın organlarında yer alan ve sosyal medya hesaplarından paylaşılan, “Ukrayna’nın, ülkemizden satın aldığı İHA/SİHA’ların ödemeleri buğday olarak yapıldı ve Türk buğdayı toprağa gömülüyor” iddiaları doğru değildir.

Türkiye ve Ukrayna arasında iddia olunan haliyle bir ticaretin gerçekleşmediği, kamuoyuna açık olan ikili dış ticaret verileri ile sabittir. Ülkemize buğday ithalatında halihazırda yüzde 130 oranında gümrük vergisi uygulanmakta olup, 21 Haziran-15 Ekim 2024 tarihleri arasında üreticilerimiz lehine buğday ithalatı durdurulmuştur.

Üreticilerden temin edilen yerli buğdayın toprağa gömülerek zayi edildiği iddiaları da 20 Eylül 2024 tarihinde Merkezimizce yalanlanmıştır.

Ülkemizin savunma sanayii ihracatını ve tarım politikalarını itibarsızlaştırmayı amaçlayan manipülatif paylaşımlara itibar etmeyiniz.

"Ukrayna, İHA/SİHA'ların ödemelerini buğday olarak yaptı" iddiası! DMM'den açıklama geldi... ile ilgili etiketler Ukrayna İHA SİHA
GÜNÜN VİDEOSU

Polis memuru Şeyda Yılmaz'ı şehit eden suç makinesi adliye götürülürken "Ben öldürmedim" dedi

Ümraniye'de polis memuru Şeyda Yılmaz'ı şehit eden suç makinesi adliye götürülürken "gencecik polisi şehit ettin pişman mısın?" sorusuna "Öyle bir şey yok. Bana saldırdılar" diye cevap verdi.