Ukrayna - Rusya savaşı ne zaman sona erecek? Kiev'den açıklama geldi

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş 2 ayı aşın bir süredir devam ediyor. Savaşın ne zaman biteceği merak konusu olurken Ukrayna'dan açıklama geldi. Ukrayna Askeri İstihbarat Başkanı Kyrylo Budanov savaşın 2022 yılının sonunda biteceğini tahmin etti. Rusya'nın ağır kayıplar verdiğini savunan Budanov, ağustos ayının ortasına kadar bir 'dönüm noktası' ön gördü.

Rusya-Ukrayna Savaşı 81. gününde devam ediyor. Reuters'in bildirdiğine göre, Mariupol harabelerinden mültecileri taşıyan yüzlerce araba ve minibüsten oluşan büyük bir konvoy, dün gece Ukrayna'nın kontrolündeki Zaporizhzhia şehrine ulaştı. Ukrayna, iki ayı aşkın bir süredir harap şehirdeki sivilleri kademeli olarak tahliye ediyor.

Ukrayna askeri istihbarat başkanı, savaşın 2022'nin sonunda biteceğini söyledi. Tümgeneral Kyrylo Budanov, Moskova'nın ağır kayıplar verdiğini iddia etti ve Ağustos ortasına kadar bir dönüm noktası ön gördü. “Aktif muharebe eylemlerinin çoğunun bu yılın sonunda biteceğine” olan inancını ekledi.

RUS BİRLİKLERİ HARKOV'DAN ÇEKİLDİ

Belediye başkanı Ihor Terekhov, Rus birliklerinin Harkov şehir bölgesinden çekildiğini söyledi. Harkov toprak savunması ve Ukrayna silahlı kuvvetlerinin çabaları nedeniyle Ruslar, Rus sınırı yönünde şehir bölgesinden uzaklaştı” dedi.

RUSYA İLE FİNLANDİYA ARASINDA NATO GÖRÜŞMESİ

Öte yandan Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e Helsinki'nin NATO'ya katılmayı planladığını söyledi. Niinistö, haberi Rus liderle yaptığı telefon görüşmesi sırasında verdi. Putin, tarafsızlıktan vazgeçmenin bir hata olacağını ve Finlandiya'nın güvenliğine yönelik şu anda herhangi bir tehdit bulunmadığını söyledi. Rusya, Helsinki'nin NATO'ya katılma teklifini, Moskova'nın yanıt vereceği “kesinlikle” bir tehdit oluşturacak düşmanca bir hareket olarak nitelendirdi.

Ukrayna - Rusya savaşı ne zaman sona erecek? Kiev'den açıklama geldi ile ilgili etiketler Ukrayna Rusya Savaş
GÜNÜN VİDEOSU

Şehit Maşallah Abakay'ın son görüntüleri! "Dedeleri tarih yazan torunlar, tarih yazar"

Acı haberi sevenlerini yasa boğan şehit Maşallah Abakay'ın son görüntüleri yürekleri dağladı. Abakay'dan geriye kalan görüntülerde şehidin 'Burası Irak' sözleriyle; "Dedeleri tarih yazan torunlar, tarih okumakla yetinmez, tarih yazar." ifadelerini kullandığı görüldü.