Ukrayna'da asgari ücret ne kadar 2023?

En çok turist çeken, kültürünü, dilini ve lezzetlerini merak ettiğimiz diğer ülkerlerle ilgili araştırılan bir diğer konu ise asgari ücret. Özellikle Lviv, Kiev ve Odessa bölgeleriyle ön plana çıkan Ukrayna'da asgari ücretin ne kadar olduğu araştırılıyor. Peki, Ukrayna'da asgari ücret ne kadar 2023? Ayrıntılar haberimizde...

2023 yılına girmemize sayılı günelr kala, çalışanlara ödenebilecek en düşük ücret olarak adlandırılan asgari ücretin Türkiye dışındaki ülkelerde ne kadar olduğu merakla merak ediliyor. Bu ülkelerin başında, her yıl Türkiye'den de pek çok turist ağırlayan Ukrayna geliyor. Peki, Ukrayna'da asgari ücret ne kadar 2023? Detaylar haberimizde...

Ukrayna'da asgari ücret ne kadar 2023?

UKRAYNA'DA ASGARİ ÜCRET NE KADAR 2023?

AB Komisyonu'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Başkan Ursula von der Leyen, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski ile telefonda görüştü.

Von der Leyen, Zelenskiy'e 2023 için ayda 1,5 milyar, toplamda da 18 milyar euroya varacak mali paketi bu hafta önereceğini bildirdi.

Temel devlet işlevlerinin öngörülebilir ve düzenli şekilde finanse edilmesinin önemine vurgu yapılan görüşmede, bunun Ukrayna'nın reformlarını ve AB üyeliğine giden yolunu desteklemek için de işe yarayacağı ifade edildi.

Ukrayna-Rusya savaşının devam etmesi sebebiyle asgari ücret konusunda henüz bir açıklama yapılmadı. 

UKRAYNA ASGARİ ÜCRET NE KADAR?

1 Ocak 2022’den itibaren asgari ücret 6 bin 500 grivna ( 3 bin 265 TL), 1 Ekim 2022’den 6 bin 500 grivna (3 bin 365 TL) olacak. Saatlik asgari ücret ise 1 Ocak’tan itibaren 39,12 grivna ( 19,65 TL) , 1 Ekim’den itibaren 40,46 grivna (20,33 TL) idi.

 

Ukrayna'da asgari ücret ne kadar 2023? ile ilgili etiketler Ukrayna asgari ücret
GÜNÜN VİDEOSU

Sakaryaspor Başkanı Gökhan İn, önce tehdit edildi sonra darp edildi!

Zor günler geçiren 1.'lig ekiplerinden Sakaryaspor’un kulüp Başkanı Gökhan İn saldırıya uğradı. Alacak verecek meselesi yüzünden olduğu iddia edilen tartışmada Gökhan İn'in saldırıya uğradığı anlar kameraya yansıdı.