Ukrayna'dan flaş mesaj: Barış görüşmelerinin Türkiye'de yapılmasına hazırız

Ukrayna ile Rusya arasındaki askeri kriz sürerken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kritik temaslarda bulunmak için Ukrayna'ya gitti. Bu arada Ukrayna'dan dikkat çeken bir açıklama geldi. Ukrayna Savunma Bakanı Reznikov "Rusya'nın kabul etmesi durumunda Doğu Ukrayna barış görüşmelerinin Türkiye'de yapılmasına hazırız" dedi.

Ukrayna Savunma Bakanı "Rusya'nın kabul etmesi durumunda Doğu Ukrayna barış görüşmelerinin Türkiye'de yapılmasına hazırız" ifadelerini kullandı.

Ukrayna Savunma Bakanı Reznikov ayrıca Rusya'nın Ukrayna sınırında 115 bin asker konuşlandırdığını ve Doğu Avrupa'daki provokasyonlarının arttığını da sözlerine ekledi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN UKRAYNA'YA GİTTİ

Bir süredir Rusya ve Ukrayna arasında yükselen tansiyon nedeniyle dünyanın gözü bu bölgeye çevrildi. Her an savaş çıkabileceği endişe devam ederken Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün bir dizi temasta bulunmak üzere Ukrayna'ya gitti.

Daha önce de iki ülke liderini görüştürmek istediğini söyleyen Erdoğan, ziyaretine ilişkin, "Bölgede barış için üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Önemli bölgesel konularda fikir alışverişi yapacağız. Biz de Karadeniz ülkesi olarak tüm tarafları itidalli olmaya davet ediyoruz. Barışın tesisi için üzerimize düşeni yapmaya hazır olduğumuzu bir kere daha vurguluyorum." ifadelerini kullandı.

"PUTİN TÜRKİYE'YE GELECEK"

Ukrayna lideri Zelensky ile görüşmesinin ardından Rusya Devlet Başkanı Putin'le de bir araya geleceğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Çin ziyaretinden sonra Sayın Putin Türkiye'ye ziyaretini gerçekleştirecek. Bu iki ziyareti yapmadan, hangi taşı nereye koyacağımızı düşünmek doğru olmaz. Ama görüşmeleri yaptıktan sonra neyi nereye oturtacağımızı; bölgenin önemli ülkesi olarak Rusya ile Ukrayna arasındaki olumsuz gelişmeleri görmek bizler için doğru bir gelişme değil. Kiev'de yapacağımız görüşmede, Kırım'daki soydaşlarımızın durumu üst sıralarda yer alacaktır." dedi.

Ukrayna'dan flaş mesaj: Barış görüşmelerinin Türkiye'de yapılmasına hazırız ile ilgili etiketler Ukrayna Rusya Türkiye barış görüşmesi
GÜNÜN VİDEOSU

Çaykur Rizespor taraftarları, Alanyaspor maçının ardından takımlarını saha kenarında sorguya çekti!

Süper Lig'in 7. hafta maçında Çaykur Rizespor, deplasmanda Alanyaspor'a 1-0 mağlup oldu. Müsabaka sonrası Mavi-Yeşilliler'in, taraftarları takımın kötü gidişatından dolayı oyunculara tepkilerine dile getirdiler.