Ukrayna'dan Rusya topraklarına İHA saldırısı; Tver bölgesi tahliye ediliyor

Ukrayna ve Rusya karşılıklı hava saldırılarını sürdürüyor. Ukrayna, Rusya’nın batısındaki Tver bölgesine insansız hava araçları ile saldırı düzenledi. Patlama görüntüsü sosyal medyada viral oldu, atom bombası gibi patladı yorumları yapıldı.

Ukrayna, Rusya'ya karşı silahlı insansız hava araçları (İHA) ile yürüttüğü operasyonda Tver bölgesinde bulunan mühimmat deposunu hedef aldı. Vurulan cephanlikteki patlama anı sosyal medyaya yansıdı. Görüntüler, 1945 yılında ABD'nin Japonya'ya attığı atom bombaları sonrası oluşan görüntülere benzetildi.

Ukrayna Dezenformasyon ile Mücadele Merkezi Başkanı Andriy Kovalenko patlamanın gerçekleştiği yerin Rusya'nın inşa ettiği mühimmat deposu olduğunu bildirdi. Kovalenko ayrıca, patlayan depoda Rus yapımı birçok füze, roket, Grad çok namlulu roketatar sistemi, s-300 ve s-400 füze sistemi ve Kuzey Kore yapımı KN23 füzelerinin saklandığını açıkladı.

RUSYA'DAN TAHLİYE KARARI

Rusya, Ukrayna’nın düzenlediği İHA saldırısı nedeniyle Tver bölgesindeki bir kasaba için tahliye emri verilirken, bölgede şiddetli patlama sesleri duyuldu.

Bölge Valisi Igor Rudenya, Toropets kasabasına düşen İHA parçalarının neden olduğu yangın nedeniyle acil durum ekibinin bölgeye sevk edildiğini ve ekiplerin yangını kontrol altına almaya çalıştığını ifade etti. Tahliye emri verilen kasabaya otobüslerin sevk edildiği öğrenildi.

Yaklaşık 13 bin kişinin yaşadığı kasabadan kaç kişinin tahliye edildiği açıklanmazken, Rusya'nın resmi haber ajansı bölgedeki okullarda eğitime ara verildiğini duyurdu.

Ukrayna’nın gece saatlerinde Rusya'nın batısındaki Bryansk, Kursk, Oryol ve Smolensk bölgelerini de hedef aldığı bildirildi. Yerel yetkililer tarafından yapılan açıklamada, Ukrayna’ya ait 54 insansız hava aracı ve 2 füzenin düşürüldüğü belirtildi.

Ukrayna'dan Rusya topraklarına İHA saldırısı; Tver bölgesi tahliye ediliyor ile ilgili etiketler

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Ordu'da astsubaya çarpıp şehit olmasına neden olan motosikletlinin tehlikeli videoları çıktı

Ordu'da "Dur" ihtarına uymayıp, kontrolünü kaybettiği motosikletiyle Jandarma Astsubay Çavuş Mehmet Fatih Çangır'a çarpıp şehit olmasına neden olan Adem T.'nin tehlikeli sürüş videoları ortaya çıktı.