Ukrayna'dan Rusya'ya çok ağır darbe: Havaya uçurdular!

Savaşı Rusya topraklarına taşıyan Ukrayna ordusu gece yarısı SİHA ve Drone'lar ile saldırdı. İçinde İskender, Tochka-U, S-300 ve S-400 füzelerinin bulunduğu mühimmat deposu havaya uçtu. Terör ve Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar, patlamaların 2,8 büyüklüğündeki depreme eş değer bir sarsıntıya sebep olduğunu belirterek "Neredeyse küçük bir nükleer patlama. Çok büyük iş" dedi.

Ukrayna Savunma Kuvvetleri, Rusya'nın Tver bölgesindeki Toropets'te Rus ordusuna ait bir mühimmat deposuna insansız hava araçlarıyla (İHA) saldırı düzenlendi. Sosyal medyada yapılan paylaşımlarda Toropets'te büyük patlamaların meydana geldiği ve yangınların halen devam ettiği görüldü.

"DEPODA S-400 FÜZELERİ VARDI"

Ukrayna Dezenformasyonla Mücadele Merkezi Başkanı Andrey Kovalenko, mühimmat deposunda "Grad" tipi çoklu fırlatma roket sistemleri ile "S-300" ve "S-400" hava savunma sistemlerine ait roket ve füzelerin tutulduğunu belirtti. Burada "İskender" sistemi için de balistik füzelerin üretildiğini iddia eden Kovalenko, Rusya'nın, Kuzey Kore'den aldığı KN-23 füzelerini de bu depoda stoklamaya başladığını vurguladı.

SALDIRILAR, RUSYA'NIN İÇİNDEN YAPILDI

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna'nın gece 54 insansız hava aracıyla (İHA) saldırdığını bildirerek olayı doğruladı. Bakanlıktan yapılan açıklamada "Kiev rejiminin Rusya Federasyonu topraklarındaki nesnelere uçak tipi İHA'lar kullanarak terör saldırısı girişimi durduruldu" ifadeleri kullanıldı.

"54 İHA DÜŞÜRÜLDÜ"

Rus hava savunma sistemlerinin toplam 54 İHA'yı etkisiz hale getirdiği kaydedilen açıklamada, Kursk bölgesinde 27, Bryansk bölgesinde 16, Smolensk bölgesinde 7, Belgorod bölgesinde 3 ve Oryol bölgesinde 1 İHA’nın düşürüldüğü aktarıldı. Tver Bölgesi Valisi İgor Rudenya da yangınların düşen İHA'lardan kaynaklandığını ileri sürdü.

30 TON MÜHİMMAT İNFİLAK ETTİ

Öte yandan, Terör ve Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar, Ukrayna'nın bu karşı saldırısını yorumladı. Ağar "Sanırım savaşın başından beri en büyük patlama. Hem de Rusya’da. Sınırdan 500 kilometre içeride. Depoda 30.000 ton mühimmat olabileceği ifade ediliyor.

İskender, Tochka-U, S-300, S-400, Kuzey Kore’den gelen mühimmatlar, top ve Grad mermileri. Çoklu SİHA-Drone saldırısı, 2,8 büyüklüğünde deprem etkisi yapmış. Neredeyse küçük bir nükleer patlama. Çok büyük iş" ifadelerini kullandı.

İşte o anlar:

Ukrayna'dan Rusya'ya çok ağır darbe: Havaya uçurdular! ile ilgili etiketler Rusya Saldırı patlama Ukrayna Savaş
GÜNÜN VİDEOSU

Düzce'de fındık işçilerini taşıyan minibüs uçuruma yuvarlandı, çok sayıda yaralı var

Düzce'nin Cumayeri ilçesinde fındık işçilerini taşıyan minibüs, iddiaya göre freninin boşalması sonucu yaklaşık 50 metreden uçuruma yuvarlandı. Kazada çocukların da aralarında bulunduğu 6'sı ağır 22 kişi yaralandı.