Ukrayna'dan Rusya'ya karşı yeni hamle: Vatandaşlara meşru savunma hakkı tanındı

Ukrayna'dan Rusya'ya karşı yeni hamleler geldi. Ukrayna Parlamentosu, vatandaşlarına olası bir Rus işgaline karşı meşru savunma hakkı tanıyarak 351 Rus vatandaşına yaptırım kararı alındı. Öte yandan Ukrayna Dışişleri Bakanlığı Rusya'da bulunan Ukraynalıların ülkeden ayrılmasını tavsiye etti.

Rusya ile Ukrayna arasındaki kriz devam ederken Kiev yönetiminden üst üste yeni kararlar çıktı. Ukrayna Parlamentosu, olası bir Rus işgaline karşı vatandaşların silahla meşru savunma hakkının tanındığı yasa tasarısını onayladı.

Tasarıyı hazırlayan parlamenterler, yasanın kabul edilmesinin devlet ve toplumun çıkarına olduğu vurgulanarak "Ukrayna vatandaşları için mevcut tehditler ve tehlikeler" nedeniyle ihtiyaç duyulduğunun altı çizildi.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI UYARDI: RUSYA'YI TERK EDİN

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada Rusya'daki Ukrayna vatandaşlarını uyararak 'ülkeyi terk edin' çağrısı yaptı. Bakanlığın tavsiye notunda Ukrayna vatandaşlarının Rusya'ya seyahat etmemesi ve Rusya'da bulunan Ukraynalıların ülkeyi terk etmeleri istendi.

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmytro Kuleba ise Rusya'ya karşı batı ülkelerinin daha sert yaptırımlar uygulamasını istedi. Twitter hesabından bir paylaşım yapan Kuleba şunları söyledi.

"Putin'in saldırganlığını durdurmak için ortaklarımızı daha fazla yaptırım uygulamaya çağırıyoruz. İlk kararlı adımlar dün atıldı ve onlar için minnettarız. Şimdi Putin'i durdurmak için baskının artması gerekiyor. Ekonomisini ve ahbaplarını vur. Daha fazla vur. Sert vur. Şimdi vur."

AYRILIKÇILARI TANIMA KARARINI DESTEKLEYEN RUS MİLLETVEKİLLERİNE YAPTIRIM

Öte yandan Ukrayna Parlamentosu'ndan Rusya'ya yönelik yeni bir yaptırım kararı çıktı. Son yaptırımların hedefinde ise Ukrayna'nın doğusundaki ayrılıkçıları tanıma kararını destekleyen Rus milletvekilleri vardı. Parlamentodan çıkan karar ile aralarında ayrlıkçı yönetimin tanınma kararını destekleyen Rus vekiller olmak üzere 351 Rus vatandaşına yaptırım uygulanacak.

Söz konusu yaptırımlar arasında 351 Rus vatandaşının Ukrayna'ya girişinin ve ülke yapabilecekleri tüm faaliyetlerin yasaklanması, Ukrayna'daki varlıklarına ve iş lisanslarına dondurma kararı bulunuyor.

Ukrayna'dan Rusya'ya karşı yeni hamle: Vatandaşlara meşru savunma hakkı tanındı ile ilgili etiketler Ukrayna Rusya Yaptırım Uyarı
GÜNÜN VİDEOSU

Murat Kurum’dan müteahhitlere racon: Deprem bölgesinde iş yapmayan müteahhitin teminatını yakın!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, deprem bölgesinde işe başlamayan müteahhitlerin teminatının iptal edilmesi talimatını verdi.