Ülker Türk gıda deviyle birleşme için SPK’ya başvurdu

Ülker yüzde 100 hissedarı olduğu Önem Gıda ile birleştirilmesine onay verilmesi için Sermaye Piyasası Kurulu’na başvuru yaptı. İşte detaylar...

İbrahim Acar
İbrahim Acar

Ülker Bisküvi Sanayi A.Ş., tamamen sahibi olduğu Önem Gıda Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi ile birleşme kararı aldı. Bu karar, Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) bildirildi ve Sermaye Piyasası Kurulu'na (SPK) onay için başvuru yapıldı.

Ülker Türk gıda deviyle birleşme için SPK’ya başvurdu

Birleşme Kararı ve Başvuru

Ülker CEO’su Mete Buyurgan, birleşme kararını şirketin stratejik hedeflerine ulaşması için atılan önemli bir adım olarak nitelendirdi. Ülker'in, Önem Gıda’yı 3 yıl önce Yıldız Holding’den satın alarak çikolata ve unlu mamullerdeki tüm üretim sürecini kendi bünyesine dahil ettiği belirtildi. Bu birleşme, Ülker'in sürdürülebilir ve kârlı büyümesine ivme kazandırmayı amaçlıyor.

Önem Gıda, Ülker’in yarı mamul tedariki gerçekleştirdiği önemli bir üretim merkezi olarak faaliyet göstermektedir. İstanbul Topkapı'da çikolata hamuru, toz kakao, damla, pul ve kuvertür çikolata üretimi yaparken, Giresun'da fındık işleme ve fındık püresi üretimi, Ankara ve Karaman'da ise un üretimi gerçekleştirmektedir.

Ülker CEO’su Mete Buyurgan, Önem Gıda’nın satın alma kararının Ülker’in stratejik hedeflerine ulaşmasına büyük katkı sağlayacağını belirtti. Ülker olarak sürdürülebilir ve kârlı büyümeye ivme kazandıracak bir yapı oluşturmayı amaçladıklarını ifade eden Buyurgan, şirketler arası üst düzey sinerji oluşturulacağını ve üretim sürecinin Ülker Bisküvi’ye entegre edilmesinin stratejik anlamda çok değerli olduğunu vurguladı.

Önümüzdeki Dönem Hedefleri

Ülker'in bu birleşme kararı, şirketin çikolata ve unlu mamuller sektöründeki rekabet gücünü artırmayı hedeflemektedir. Buyurgan, bu birleşmenin Ülker’in büyümesine önemli bir katkı sağlayacağını ve şirketin önümüzdeki dönem stratejik hedeflerine ulaşmasında kritik bir rol oynayacağını belirtti.

Bu stratejik birleşme, Ülker'in pazar payını genişletmesi ve sektördeki konumunu güçlendirmesi açısından önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Ülker Türk gıda deviyle birleşme için SPK’ya başvurdu ile ilgili etiketler ekonomi Ülker
GÜNÜN VİDEOSU

Lise müdürüne kanlı pusu! Aracında öldürüldü... Kaçan saldırgan aranıyor!

Kocaeli'de evinin önündeki otomobiline binen lise müdür yardımcısı Mahir Çoğaç (45), kendisini bekleyen şüpheli tarafından başından tabancayla vurularak öldürüldü. Dehşet anları kameralara kaydedildi.