Ülkücüler cenazede toplandı: “Deli Kurt “Mehmet Gül tekbirlerle uğurlandı!

12 Eylül 1980’öncesi İstanbul’da Ülkücü Hareket’in liderleri arasında yer alan, “Deli Kurt” lakaplı Mehmet Gül tekbirle toprağa verildi. Gül’ün Fatih Camii’nden kaldırılan cenazesine, çeşitli partilerde bulunan yüzlerde ülkücülerin bir araya geldikleri görüldü.

MEVLÜT YÜKSEL/ÖZEL HABER

Milliyetçi camianın içinde yıllarca bulunan ve 12 Eylül 1980 darbesi sonrası 10 yıl cezaevinde kalan “Deli Kurt” Mehmet Gül, son yolculuğuna uğurlandı.

Ülkücüler cenazede toplandı: “Deli Kurt “Mehmet Gül tekbirlerle uğurlandı!

“ELAZIĞLI MEHMET GÜL” VE “DELİ KURT” OLARAK TANINIYORDU

12 Eylül öncesi İstanbul’da Ülkücü Hareket’in liderleri arasında yer alan Mehmet Gül, Milliyetçi camiada “Deli Kurt” adıyla tanınıyordu. Mehmet Gül, adaşı olan İstanbul Ülkü Ocakları eski Başkanı ve MHP eski Milletvekili Yozgatlı Mehmet Gül ile karıştırılmamak için, kendisini “Elazığlı Mehmet Gül” olarak ifade ediyordu.

Ülkücüler cenazede toplandı: “Deli Kurt “Mehmet Gül tekbirlerle uğurlandı! - Resim : 2

HER PARTİDEN ÜLKÜCÜLER FATİH CAMİİ’NDE TOPLANDI

Poliste günlerce işkence görmesine rağmen, hiç bir arkadaşı ile ilgili konuşmaması ve yaşadıklarını hiç bir şekilde anlatmaması ile bilinen Mehmet Gül için ülküdaşları Fatih Camii’nde toplandı. Milliyetçi Hareket Partisi Elazığ eski milletvekili Prof.Dr. Mustafa Gül’ün de kardeşi olan Mehmet Gül’ün ikindi namazını müteakip kılınan cenaze törenine İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu’nun yanı sıra, MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız ile beraber, çeşitli partilerin eski ve yemi milletvekilleri, ayrıca yüzlerce ülkücü katıldı. Dervişoğlu’nun Gül’ün tabutunu sırtlayıp cenaze arabasına kadar götürdüğü görüldü.

Ülkücüler cenazede toplandı: “Deli Kurt “Mehmet Gül tekbirlerle uğurlandı! - Resim : 3

GÜL İÇİN KURAN-I KERİM OKUNDU VE DUALAR EDİLDİ

Cenaze namazının ardından, cenaze hocasının cemaatten helallik almasından sonra, Mehmet Gül’ün cenazesi Büyükçekmece Mezarlığı’na götürüldü. Burada yapılan duaların sonrasında Mehmet Gül toprağa verildi. Gül’ün defnedilmesinden sonra, Ailesi Vatan Caddesi’nde bulunan Akgün Otel’de taziyeleri kabul etti. Taziyenin ardından Gül ve tüm ahirete göçenler için Kuran-ı Kerim okundu ve dua edildi.

Ülkücüler cenazede toplandı: “Deli Kurt “Mehmet Gül tekbirlerle uğurlandı! - Resim : 4

Ülkücüler cenazede toplandı: “Deli Kurt “Mehmet Gül tekbirlerle uğurlandı! ile ilgili etiketler MHP İYİ Parti Ülkücü ölüm cenaze İstanbul Fatih Camii

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

İsrail destekçisine soğuk duş! Çin'e giden Almanya Dışişleri Bakanı'nı karşılayan olmadı!

İsrail'in soykırımına açıktan destek veren Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock'a Çin'de soğuk duş. Ziyarete giden bakanı havalimanında karşılayan olmadı.