Üniversite 2 yıl olsun önerisi!

Yeni Yüzyıl Üniversitesi (YYÜ) 2017-2018 akademik yılı açılış törenine katılan Prof. Dr Nabi Avcı''Yeni yüzyılda yeni üniversite'' başlıklı ilk dersi verdi.

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi 2017 - 2018 Akademik yılı açılışını bugün Prof. Dr. Nabi Avcı’nın “Yeni Yüzyıl’da Yeni Üniversite” konulu ilk dersi ile Alev Ofluoğlu Konferans Salonunda yaptı.

HOCALARINIZI SORULAR İLE TERLETİN

Yeni Yüzyıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu, öğrencilere seslenerek “Sevgili gençler sizler bizim öznemizsiniz, varlık sebebimizsiniz, temel düsturumuz budur.” dedi. Hacısalihoğlu sözlerinin devamında ise soru sormanın büyük bir iş olduğunu belirterek “Hocalarımız alanlarının son derece kıymetli hocaları. Dolayısıyla onlardan alabileceğinizin maksimum düzeyini alın. Sorularla da terletin. Üniversitemizin dinamik yapısını ayakta tutmaya çalışıyoruz. Her öğrencimizin içinde saklı olan bir cevheri vardır. Hocalarımız sabırlı olun. Enerjinizi maksimize edin, o cevheri açığa çıkarın. Ona yol gösterici ve o cevherin işlenmesine ortak olun. Bunu sabırla yapacağınıza eminim'' ifadelerini kullandı.

AK Parti Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı, Yükseköğretim Kanunu kadar merkeziyetçi olmayan geniş ve esnek yapılı çerçeve bir yasaya ihtiyaç olduğunu belirtti.

ÇERÇEVE YASAYA İHTİYACIMIZ VAR

AK Parti Eskişehir Milletvekili Avcı, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Eski Yükseköğretim Kanunu kadar merkeziyetçi olmayan bir çerçeve yasaya ihtiyacımız var. Bu çerçeve yasa öylesine geniş ve esnek yapılanmalı ki her üniversite bu çerçeve içerisinde kendi özel misyonunu gerçekleştirebileceği yapılanmalara gidebilmeli. Herkesin illa belli bir yapıya göre örgütlenmesi, tanımlanması yerine genel ilkeleri belirleyelim. Genel ilkeler doğrultusunda her üniversite devlet, özel ya da vakıf. Bizim yeni tasarımızın özel üniversiteye imkan veren bir boyutu vardı. Hala o kanaatteyim, özel üniversite olmalı. Özel üniversite olması gereken bazı vakıf üniversiteleri var. Özel üniversite olduğu takdirde belki çok daha farklı işlevleri de üstelenebilecek olan vakıf üniversitelerinin de önünü açmak gerekiyor diye düşünüyorum. Dolayısıyla böyle bir esnek yapıyla bir çerçeve yasayla üniversitelerimizin önünü açmamız gerektiğini düşünüyorum. Bugün yapılmakta olan çalışmalar da bu doğrultuda ama aynı zamanda bu anayasa değişikliği. Özellikle bundan 3 sene önce hazırlanmış olan Yükseköğretim Kanunu Taslağı'nın içinde birkaç madde vardı ki, muhalefetin bunlara yanaşmaması nedeniyle kadük kaldı. Yanaşılmayan konulardan biri de özel üniversitelerdi. Önümüzdeki yasama döneminde üniversite yöneticilerini, hocaları ve öğrencileri rahatlatacak bir ortak çözümde buluşacağımızı ümit ediyorum.''

Avcı, yeni bir üniversite düzeni kurmak için Yükseköğretim Kurulu'nda çalışmalar başladığını hatırlattı.

İKİ YILDA DA MÜHENDİS OLUNABİLİR

Yükseköğretimde tıp hariç dört yıl eğitim verildiğini fakat bilginin yenilenme hızının dört yılı kaldırmadığını ifade eden Avcı, “yeni YÖK yasasında belki düzenleme yapmamız gerekecek. İki yılda da insanlar bir şeyin mühendisi olabilirler. Ama bir şeyin mühendisi olduğunda her şey bitmiyor. Dolayısı ile ikinci iki yıllık kapasiteyi de belki güncellemeler için kullanmamız düşünebilir” şeklinde konuştu.

GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da korku dolu anlar! Ambarlı Mardaş Limanı'nda gemi yan yattı! Personeller tahliye edildi

İstanbul Ambarlı Mardaş Limanı'nda AMNAH isimli konteyner yüklü gemi sabaha karşı yan yattı. Konteynerlerden bazıları denize dökülürken bölgedeki çalışmalar devam ediyor. Gemi personeli hemen olay yerinden tahliye edildi.