Üniversiteler kaçında açılacak? Üniversite açılış tarihi 2024!

Yeni akademik yıl yaklaşırken, üniversitelerin açılış tarihleri merak konusu olmaya devam ediyor. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından belirlenen 2024-2025 eğitim yılı başlangıç tarihine dair resmi açıklamalar beklenirken, binlerce öğrenci okulların ne zaman açılacağını öğrenmek için araştırma yapıyor. Peki, Üniversiteler kaçında açılacak? Üniversite açılış tarihi 2024

Yeni akademik yılın başlamasına sayılı günler kala, üniversitelerin açılış tarihleri öğrenciler ve veliler için büyük bir merak konusu olmaya devam ediyor. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından 2024-2025 eğitim yılına ilişkin yapılacak resmi açıklamalar yakından takip ediliyor. Binlerce öğrenci, üniversitelerin ne zaman açılacağını öğrenmek için araştırmalarını sürdürüyor. Peki, Üniversiteler kaçında açılacak? Üniversite açılış tarihi 2024!

ÜNİVERSİTELER KAÇINDA AÇILACAK?

Her üniversitenin akademik takvimi farklılık gösterebiliyor. YÖK’e bağlı devlet ve vakıf üniversiteleri, genellikle Eylül ayının sonlarına doğru eğitim-öğretim yılına başlıyor. Ancak kesin tarihler üniversite yönetimleri tarafından belirleniyor ve fakülteler arasında farklılıklar olabiliyor. Özellikle bazı üniversitelerde hazırlık sınıfı, lisans ve lisansüstü programların açılış tarihleri değişkenlik gösterebilir.

ÜNİVERSİTELER NE ZAMAN AÇILACAK?

2024-2025 akademik yılı için resmi açılış tarihleri henüz açıklanmadı. Ancak önceki yıllara bakıldığında, üniversitelerin büyük çoğunluğunun Eylül’ün son haftasında ya da Ekim başında derslere başlayacağı tahmin ediliyor.

YKS ek tercihlerinin ne zaman başlayacağı da öğrenciler arasında bir başka merak konusu. YKS ek tercih süreci, YKS sonuçlarına göre bir programa yerleşemeyen adaylara ikinci bir şans tanıyor. Ek tercihler sonucu bir üniversite programına yerleşen öğrenciler, kayıtlarını Ekim ayı içinde tamamlayacaklar. Ek tercihlerle yerleşen öğrenciler için açılış tarihleri, diğer öğrencilerle aynı zamanda olacak şekilde ayarlanıyor.

Üniversiteler kaçında açılacak? Üniversite açılış tarihi 2024! ile ilgili etiketler YÖK
GÜNÜN VİDEOSU

Cumhurbaşkanı Erdoğan pastanede vatandaşlarla sohbet etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da bir pastaneye ziyaret gerçekleştirip, vatandaşlarla sohbet etti.