“İMECE USULÜ İŞ YAPMAK ÇOK KEYİFLİ”
Köyde tarhana üreten kadınlardan 86 yaşındaki Binnaz Gürbüz, tarhanada kullandıkları sebzeleri kendi bahçelerinde yetiştirdiklerini söyledi.
Uşak tarhanasını tadanların vazgeçemediğini ifade eden Gürbüz, bunun da kullandıkları malzemenin organik olmasından kaynaklandığını dile getirdi.
Gürbüz, yıllardır komşularıyla tarhana yaptığını vurgulayarak, "Uşak tarhanası, sağlık dedin mi birinci sırada..." şeklinde konuştu.
Nurten Sunal da imece usulü iş yapmanın keyifli olduğunu dile getirdi.
Kadınların evlerde toplandığını ve birlikte tarhana yaptıklarını belirten Sunal, "Şarkılar, türküler söylüyoruz. Bazen eğleniyoruz. Seviyoruz yani beraberliği." ifadelerini kullandı.
Geçmişte Almanya'da yaşadığını ve oraya da memleketinden tarhana götürdüğünü anlatan Sunal, oradaki arkadaşlarının hala kendisinden tarhana istediğini ifade etti.
Nuray Öksüz de sipariş üzerine tarhana yapıp sattıkların anlatarak, "Müşteri olduğu zaman da satıyoruz. Kendimiz genel de hediye olarak da yolluyoruz şehir dışındaki yakınlarımıza. İstiyorlar onlara gönderiyoruz. Acısı tatlısı yerinde olduğu için seviyorlar. Gönderdiklerimizin sonrasında yine istedikleri oluyor." bilgisini paylaştı.