Usame Bin Ladin'in oğlu Ömer Bin Ladin, yıllardır yaşadığı Fransa'dan sınır dışı edildi!

Usame Bin Ladin'in oğlu Ömer Bin Ladin, sosyal medya paylaşımları nedeniyle yıllardır yaşadığı Fransa'dan sınır dışı edildi.

Fransa İçişleri Bakanı, sosyal medyada terörizmi yüceltmekle suçlanan Usame bin Ladin'in oğlu Ömer bin Ladin'in yaşadığı Normandiya köyünden sınır dışı edildiğini açıkladı.

Fransa İçişleri Bakanı Bruno Retailleau, Salı sabahı erken saatlerde X'te paylaştığı bir gönderide Ömer bin Ladin'i "2023 yılında sosyal medya hesaplarında terörizm için özür dileyen yorumlar yayınlamakla" suçladı.

Konuyu "ulusal güvenlikle ilgili bir karar" olarak niteleyerek, Ömer bin Ladin'in tam olarak ne zaman sınır dışı edildiğini ve nereye gönderildiğini açıklamadı.

Usame Bin Ladin'in oğlu Ömer Bin Ladin, yıllardır yaşadığı Fransa'dan sınır dışı edildi!

"HER NE SEBEPLE OLURSA OLSUN FRANSA'YA GERİ DÖNEMEZ"

Retailleau, "Karar, Bay bin Ladin'in her ne sebeple olursa olsun Fransa'ya geri dönemeyeceğini garanti altına alıyor," dedi.

Bu ek tedbirler, Bin Ladin'in ikamet ettiği Orne Valiliği tarafından Bin Ladin'in Fransa'dan sınır dışı edilmesi yönünde alınan bir başka kararı da pekiştirmektedir.

Ancak Fransız Le Parisien gazetesi Ömer bin Ladin'in şu anda Katar'da yaşadığını bildirdi.

Usame Bin Ladin'in oğlu Ömer Bin Ladin, yıllardır yaşadığı Fransa'dan sınır dışı edildi! - Resim : 2

BİN LADİN'İN TEMYİZ BAŞVURUSU REDDEDİLDİ

Gazete, Bin Ladin'in sınır dışı edilmesine karşı temyiz başvurusunda bulunduğunu ve bu başvurunun cuma günü Fransız adaleti tarafından reddedildiğini de ekledi.

Bin Ladin, 2016 yılından bu yana Normandiya'da İngiltere vatandaşı olduğu belirlenen eşiyle birlikte yaşıyordu. Yerel basına göre çift düzenli olarak İngiltere ve Fransa arasında seyahat ediyordu.

Retailleau'nun kararı, salı günü her biri farklı bir Fransız bölgesinden sorumlu 21 vali ile göç konusunu görüşmek üzere bir araya geleceği sırada açıklandı.

 

Usame Bin Ladin'in oğlu Ömer Bin Ladin, yıllardır yaşadığı Fransa'dan sınır dışı edildi! ile ilgili etiketler Ömer bin Ladin Fransa
GÜNÜN VİDEOSU

Cenaze namazında tabuttan ses gelmeye başladı! Musalla taşından hastaneye...

80 yaşındaki Halit Bayşu'nun cenaze namazı kılınırken musalla taşının üstündeki tabuttan ses gelmeye başladı. Camiye çağrılan sağlık ekipleri, Bayşu'yu kalp masajının ardından ambulansla hastaneye götürdü.