Uyurken cebinden para çalınan vatandaşlar Akbank'ı sorumlu tutuyor! Peki şikayetler çözülüyor mu?

Son dönemde birçok Akbank müşterisi, gece uykularında hesaplarından para çekildiği iddiasıyla gündeme geldi. Mağdurlar, bankanın bu durum karşısında yeterli önlemleri almadığını ve sorumluluk kabul etmediğini belirtiyor. Sosyal medyada ve çeşitli platformlarda seslerini duyuran mağdurlar, yetkililerden bir açıklama bekliyor. Akbank’tan veri sızıntısı iddiaları ile ilgili açıklama geldi.

Akbank müşterileri geçtiğimiz haftalarda sosyal medyada yaptıkları paylaşımlarda hesaplarından para çekildiğini kimlik ve hesap bilgilerinin dolandırıcıların eline geçtiğini iddia etmişti. Hesaplardan habersiz çekilen paralarla ilgili güvenlik açığı iddiaları ortaya atılmıştı. 

Sosyal medya ve bazı haber sitelerinde çıkan haberler ile ilgili Akbank’tan açıklama geldi. Söz konusu iddiaların gerçeği yansıtmadığını açıklayan banka, veri açığı veya sızıntısı olduğu iddialarının asılsız olduğunu belirtti.

AKBANK'TAN AÇIKLAMA GELDİ

"Son günlerde çeşitli yayın organları ve sosyal medya kanallarında paylaşılan, bazı müşterilerimizin uğradığını belirttiği dolandırıcılık mağduriyetlerine istinaden, bankamız ile ilgili gerçeği yansıtmayan ve yanıltıcı haberlerle ilgili açıklamamızı bilgilerinize sunarız.

Öncelikle belirtmek isteriz ki, bankamız sistemlerinde güvenlik açığı ve/veya veri sızıntısı bulunduğuna dair iddialar kesinlikle asılsızdır."

AKBANK MÜŞTERİ ŞİKAYETLERİ

"AKBANK benim yapmadığım ve güvenliğini sağlamakla yükümlü olduğu; VADELİ HESABIM, sanal kartım, k.kartımdan yapılan bu kanunsuz harcamaları müşterini yok sayarak suçu bize yüklüyorsun. Dehşet bir mağduriyet içindeyiz. "

“11 Mayıs 2024 gece 1.30 ile sabah 7.30 arasında Akbank mobilden adıma 350 bin TL kredi çekilip onaylatılmış. Bana bilgi mesajı gelmemiştir. Bu para parçalar halinde tanımadığım kişilere EFT yapılmıştır. Zor durumdayım."

"29 Nisan'da kardesimin hesabından gecenin köründe kredi kullanılıyor. 5 dk içerisinde başka hesaplara aktarılıyor. BANKA bu durumu şüpheli işleme düşürmüyor. Üstelik komik olan farklı İP adresinden girilmiş. Ve başka bir banka bloke koymuşken."

Uyurken cebinden para çalınan vatandaşlar Akbank'ı sorumlu tutuyor! Peki şikayetler çözülüyor mu? ile ilgili etiketler Akbank Kredi kartı kredi
GÜNÜN VİDEOSU

Binlerce şişe temizleyiciden 14 tonluk bölümü çalındı, gerisi vatandaş tarafından kapışıldı

Avcılar'da 21 ton yüzey temizleyici, depoda yer olmayınca boş bir arsaya indirildi. Üzeri branda ile örtülen binlerce şişe temizleyiciden 14 tonluk bölümü çalındı. Firma sahibi kalan ürünlerden bir kısmını apar topar araçla götürürken, geri kalan ürünler çevredekilerce kapışıldı.