Deniz salyasının yoğun olduğu bölgelerde, kokuşma ve çürümenin sağlığı tehdit ettiğini söyleyen uzmanlar, denize girenlerde cilt hastalıkları ve ishalli hastalıklar meydana gelebileceği konusunda uyardı. Uzmanlar ayrıca denizden çıkan balık ve midyelerin de yenmemesi gerektiğini belirtti.
Uzmanlardan kritik uyarı: Sakın girmeyin, asla yemeyin!
Marmara Denizi'nde etkisini artıran müsilaj halk arasındaki ismiyle deniz salyası kabusu konusunda uzmanlardan korkutan uyarılar peş peşe geldi. Denize girilmesinin ciddi sağlık problemleri oluşturacağını söyleyen uzmanlar, denizden tutulmuş balıkların da yenmemesi konusunda uyarıyor.
Milliyet'te yer alan habere göre, Türk Tabipler Birliği Halk Sağlığı Kolu üyesi Halk Sağlığı uzmanı Dr. Ahmet Soysal, müsilajın olduğu yerlerde denize girmenin doğru olmadığını vurguladı.
'İSHALLİ HASTALIKLARA YOL AÇAR'
Dr. Soysal, “Çünkü orada bir kokuşma ve çürüme var. Marmara bir iç deniz ve yıllardır o bölgedeki bütün endüstriyel ve kentsel sıvı atıklar bu denize boşaltılıyor. Bu kadar çok atık boşaltılırsanız ve buraya bir foseptik çukuru muamelesi yaparsanız burada bir kokuşma başlar ve bu kokuşmanın etkisiyle bugünkü tablo ortaya çıkar.
Bu bölgede denize girmek doğru bir şey değil. Sonuç olarak biyolojik açıdan kirli bir ortam. Mikroorganizmalar açısından kirli bir ortam. Cilt hastalıklarına, eğer ağız yoluyla alınırsa da ishalli hastalıklara da yol açar” dedi.