Vatandaşa domuz eti yediren o firma belli oldu! Raporlar ortaya çıktı...

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın yayınladığı taklit ve tağşiş yapılan gıdalar listesinde ürünlerinde domuz etine rastlandığı öğrenilen ünlü köfte firmasının "Köfteci Yusuf" olduğu ortaya çıktı.

 Tarım ve Orman Bakanlığı, geçtiğimiz günlerde taklit ve tağşiş yapılan gıdalar listesi yayınladı. Listenin ardından, Düzce'deki bir yemek firmasının ürünlerinde domuz eti bulunduğu açıklanan ünlü köfte firmasının Köfteci Yusuf olduğu ortaya çıktı.

Tüm Türkiye'de 2 gündür konuşulan olayın yankıları sürerken T24, bahsi geçen firmanın Köfteci Yusuf olduğuna dair belgeleri paylaştı.

Vatandaşa domuz eti yediren o firma belli oldu! Raporlar ortaya çıktı...

DÖNER VE HAZIR PİŞMİŞ KÖFTEDE DOMUZ ETİNE RASTLANDI

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın muayene ve analiz raporuna göre; 27 Şubat ve 7 Mart tarihlerinde numune olarak alınan dana eti döneri ve tüketime hazır pişmiş köftede domuz etine rastlandı. Yapılan incelemelerde, tek tırnaklı ya da kanatlı hayvan eti ise tespit edilemedi.

İncelemeler pişmiş köfte eti ve dana eti dönerinden numune alınarak yapıldı. Pişmiş köfte etinden 300 gram, dana eti dönerinden 400 gram numune alındı. Raporlara göre her iki üründe domuz eti tespit edildi.

Vatandaşa domuz eti yediren o firma belli oldu! Raporlar ortaya çıktı... - Resim : 2

ÜRÜNLERİNDE DOMUT ETİ KULLANAN FİRMADAN HENÜZ BİR AÇIKLAMA YAPILMADI

Köfteci Yusuf'un, isminin açıklanmaması için bakanlıktan önce harekete geçip konuyu mahkemeye taşıyarak yürütmeyi durdurma kararı aldığı ve firmanın taklit/tağşiş listesinde adının açıklanmasını engellediği ileri sürüldü. Ancak, konuya ilişkin mahkeme kararı ortaya çıkmadı. Firmadan ve bakanlıktan da bu konuda açıklama yapılmadı.

Vatandaşa domuz eti yediren o firma belli oldu! Raporlar ortaya çıktı... - Resim : 3

DOMUZ ETİNİN KASAPLIK ET SINIFINA ALINDIĞI İDDİALARI DA ALGI OPERASYONU ÇIKTI

Öte yandan ülke gündemine bomba gibi düşen domuz eti skandalı üzerinden algı operasyonu yürütülerek bazı sosyal medya hesapları domuz etinin AK Parti döneminde kasaplık et sınıfına alındığına dair paylaşımlar yaptı. Hükümeti hedef alan mesnetsiz iddialarla ilgili Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü'nden açıklama yapıldı.

Yapılan açıklamada, mevzuatta domuz etine ilişkin bir tanım veya atıf bulunmadığı ve haberlerin gerçeği yansıtmadığı ifade edildi.

Vatandaşa domuz eti yediren o firma belli oldu! Raporlar ortaya çıktı... - Resim : 4

''TEBLİĞDE BÖYLE BİR TANIM VE ATIF BULUNMAMAKTADIR''

Bakanlığın açıklamasında şu ifadelere yer verildi; "Bazı sosyal medya hesaplarından 'domuz etinin kasaplık etler sınıfına alındığı' şeklinde dolaşıma sokulan Türk Gıda Kodeksi Çiğ Kırmızı Et ve Hazırlanmış Kırmızı Et Karışımları Tebliği yürürlükte değildir.

Et ürünlerine ilişkin halen yürürlükte olan Türk Gıda Kodeksi Et, Hazırlanmış Et Karışımları Tebliği'nde domuza ilişkin bir tanım, ifade ve atıf bulunmamaktadır.

Bakanlığımızca gerçekleştirilen tüm denetimler bu ve diğer mevzuat hükümleri çerçevesinde titizlikle sürdürülmektedir.

Sosyal medya üzerinden bu konuda yapılan dezenformasyon, manipülasyon, iftira ve yalanlar gerçeği yansıtmamaktadır."

Vatandaşa domuz eti yediren o firma belli oldu! Raporlar ortaya çıktı... - Resim : 5

Vatandaşa domuz eti yediren o firma belli oldu! Raporlar ortaya çıktı... ile ilgili etiketler Domuz Köfteci Yusuf Tarım ve Orman Bakanlığı
GÜNÜN VİDEOSU

Cenaze namazında tabuttan ses gelmeye başladı! Musalla taşından hastaneye...

80 yaşındaki Halit Bayşu'nun cenaze namazı kılınırken musalla taşının üstündeki tabuttan ses gelmeye başladı. Camiye çağrılan sağlık ekipleri, Bayşu'yu kalp masajının ardından ambulansla hastaneye götürdü.