Vatandaşa uyarı! Bugün son günü...
2017 yılı vergi borcu yapılandırmasının nasıl yapılacağını merak eden on binlerce vatandaş konuyla ilgili detayları internetten araştırmaya devam ediyorlar. 27 Mayıs'ta yürürlüğe giren vergi borcu yapılandırması için başvurularının nasıl yapılacağı merak ediliyor. Maliye Bakanı Naci Ağbal, bazı kamu alacaklarının yeniden yapılandırılmasını sağlayan 7020 sayılı kanuna başvuru süresinin 30 Haziran'da bittiğini belirterek, "Son 2 gün kaldı. Vatandaşlarımız bu son ve büyük fırsattan yararlansın. Süre uzatımı kesinlikle olmayacak." dedi.Vatandaşların vakit kaybetmemesi için uyarılar yapılıyor. Vatandaşında aklına şu sorular geliyo. Peki, 2017 yılı vergi borcu yapılandırması nasıl yapılır? 2017 yılı vergi borcu yapılandırmasının son günü ne zaman? Detaylar haberimizde...
2017 yılı vergi borcu yapılandırmasının nasıl yapılacağını merak eden on binlerce vatandaş konuyla ilgili detayları internetten araştırmaya devam ediyorlar. 27 Mayıs'ta yürürlüğe giren vergi borcu yapılandırması için başvurularının nasıl yapılacağı merak ediliyor. Maliye Bakanı Naci Ağbal, bazı kamu alacaklarının yeniden yapılandırılmasını sağlayan 7020 sayılı kanuna başvuru süresinin 30 Haziran'da bittiğini belirterek, "Son 2 gün kaldı. Vatandaşlarımız bu son ve büyük fırsattan yararlansın. Süre uzatımı kesinlikle olmayacak." dedi.
Vatandaşların vakit kaybetmemesi için uyarılar yapılıyor. Vatandaşında aklına şu sorular geliyo. Peki, 2017 yılı vergi borcu yapılandırması nasıl yapılır? 2017 yılı vergi borcu yapılandırmasının son günü ne zaman? Detaylar haberimizde...
VERGİ BORCU YAPILANDIRMA BAŞVURUSU NASIL YAPILIYOR? VERGİ BORCU YAPILANDIRMA SON GÜN
Başvurular hem internetten hem de son üç gün gece yarısına kadar açık olacak vergi dairelerinden yapılabilecek. Yapılandırma başvurusu 30 haziran günü son bulacak.
Borçlar kaç taksitle ödenebilecek?
6 taksit (12 ay), 9 taksit (18 ay), 12 taksit (24 ay), 18 taksit 36 ay vade ile ödeme yapılabilecek.
Taksitler ödenmezse neler olacak?
Borçların bir takvim yılı içerisinde, ikiden fazla ödenmemesi veya eksik ödenmesi durumunda yapılandırma hakkı kaybedilecek. Başka bir deyişle iki taksiti art arda ödemeyenin yapılandırma hakkı son bulacak.
Yapılandırma hakkını kaybedecek
Borçların bir takvim yılı içerisinde, ikiden fazla ödenmemesi veya eksik ödenmesi durumunda yapılandırma hakkı kaybedilecek. Başka bir deyişle iki taksiti art arda ödemeyenin yapılandırma hakkı son bulacak.
Hangi alacaklar yapılandırma kanunu kapsamına giriyor?
Maliye Bakanı Naci Ağbal, kanun kapsamına giren alacakları da şöyle sıraladı: "Maliye Bakanlığına olan vergi borçları, Gümrük ve Ticaret Bakanlığına gümrük vergisi borçları, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Orman Genel Müdürlüğüne ait kredi borçları kanun kapsamında olacak. Maliye Bakanlığı açısından bakıldığında tüm vergiler, vergi cezaları, gecikme zamları ve faizleri yeniden yapılandırma kapsamında bulunacak. Trafik, askerlik, seçim, nüfus para cezaları, karayollarında usulsüz geçişler nedeniyle kesilen para cezaları, öğrencilerin öğrenim kredisi borçları, ecrimisiller de kanun kapsamında yapılandırılabilecek. SGK'ya olan prim borçları ve buna bağlı idari para cezaları da kanun kapsamında yapılandırılabilecek."
Gecikme faizleri siliniyor
Kanundan yararlanan vatandaşların, borçlarının büyük bir bölümünden kurtulduklarının altını çizen Ağbal, sözlerini şöyle tamamladı: "Vatandaşlarımız mutlaka başvurularını yapsınlar. Vergi borçlarının ödenmesi için önlerinde 1 ay, SGK'ya olan borçlar için 2 ay daha olacak. Kanundan yararlananlar, bugüne kadar birikmiş gecikme faizlerinin neredeyse tamamına yakınından kurtuluyor. Neredeyse ana parayı ödeyerek, borçlar kapanıyor. Bir kez daha hatırlatmam gerekirse, son 4 güne girdik. Bir daha böyle genel yapılandırma kanunları olmayacak. Bu son fırsattan tüm vatandaşlarımızı yararlanmaya davet ediyorum. Başvurularını yapan vatandaşlarımıza da şimdiden teşekkür ediyorum."