Venom filmi korona virüsünü mü anlatıyordu?

2018 yılında gösterime giren Venom adlı filmin bugün Çin'i felç edip hızla dünyaya yayılan korona virüsüyle ilgili olduğu ileri sürüldü. İddiaya göre virüs taşıyıcı Çinli bir kadın pazarda yılan yiyor ve ardından pazardaki insanları öldürüyor. Kadının elbisesinin göğsünde ise Corinne yazısı var. İddia sahipleri bu bilgileri paylaştıktan sonra soruyor: "Korona planlanmış bir virüs mü?" İşte bu iddia ve gerçek...

İlk kez Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve daha sonra önce hızla ülkeye sonra da dünyaya yayılmaya başlayan yeni tür korona virüsü şimdiden 170 kişinin ölümüne neden olmuş durumda. Ve henüz hastalığı önlemek mümkün olmadı. 

Ancak virüsle ilgili iddiaların ardı arkası kesilmiyor. 

İlk günlerde virüsün yarasa çorbasından bulaştığı ileri sürülmüştü. Bunu daha sonra yılan iddiası devam etti. Hatta daha ileri gidip virüsün düşen bir roketten yayıldığı da iddia edildi. 10 binlerce kişinin öldüğü bile ileri sürüldü.

Ve bir iki gün önce yeni bir iddia daha gündeme geldi. Korona virüsü ile ilgili. Bu iddiaya göre aslında salgına yol açan virüs önceden planlanmıştı. Buna kanıt olarak da 2018'de vizyona giren VENOM - Virüs adlı ABD yapımı filmdi. 

İddiaya göre 2018'de ABD'de çekilen VENOM filminin 16. dakikasında virüs taşıyıscısı Çinli bir kadın pazarda yılan yiyor ve daha sonra da insanları öldürüyordu. Ve daha da ilginci pazardakileri öldüren bu Çinli kadının gömleğinde 'CORINNE' yazdığından yola çıkarak bugün salgına yol açan İngilizce adı ile Corona ile ilişkilendiriliyordu. 

İşte sosyal medyada yayılan komplo teorisine ilişkin bir paylaşım. 

Venom filmi korona virüsünü mü anlatıyordu?

Peki, bu paylaşımda işaret edilen bilgilerin ne kadarı gerçeği yansıtıyor. 

Evet pazara gelen ve ceketinin göğsünde Corinne yazan Çinli bir kadın. Ancak kadında zaten bir gariplik var. Canlı canlı yediği şey ise yılan değil yılan balığı. Kendisine tepki gösteren pazarcı ve diğer kişileri ise virüsle değil dünya dışı yetenekleri ile öldürüyordu. 

Üstelik yaşlı ve ayakta bir asa ile güçlükle dokunduğu kadına transfer olduktan sonra kendisi de yere yıkılıyor. Aslında saldırgan olan şey bir virüs değil Çinli kadının vücudunu ele geçirmiş bir dünya dışı varlıktan başkası değil. 

Venom filmi korona virüsünü mü anlatıyordu? - Resim : 2

VİRÜS DEĞİL MARVEL KARAKTERİ 

Ve aslında filme konu olan bu varlık 1980'lerden bu yana Marvel'e ait bir çizgi romanlarda yer alan bir karakterden başkası da değil. Bir tür simbiyot olan bu canlının nihayetinde gazete Eddi Brock'a geçmesi üzerine kurulu bir hikayesi var.

Film ise uzay görevinden dönen mekiğin Malezya'ya düşmesi ve sonrasında düzenlenen kurtarma çalışması ile başlıyor. Gemideki 4 simbiyottan 3'ü bulunurken, içlerinden birinin kayıp olduğu fark ediliyor. Daha sonrasında ise simbiyotun bir astronotun vücudunu konakçı olarak kullandığı belirleniyor. 

Astronot hastaneye kaldırılmak istendiğinde bu kez sağlık görevlisine geçiş yapıyor. Astronot ise yaşanan kazada ölüyor. Pazarda görülen Çinli kadın ise işte o sağlık görevlisi. 

Sonrasında yaşananlar ise iddiaya konu olan cinayetler ve Corinne adlı görevliden simbiyotun yaşlı kadına geçişi ile bu sahne tamamlanıyor. Simbiyot ya da dünya dışı varlık bir virüs gibi davranmadığı gibi insandan insana sadece transfer oluyor. Bir salgın hastalığa yol açmadığı gibi filmdeki yaşlı kadın gibi çeşitli güçlere de kavuşuyorlar. 

Venom filmi korona virüsünü mü anlatıyordu? - Resim : 3

CORİNNE ASLINDA CORONA MI?

Filmde sağlık görevlisinin göğsündeki Corinne adı Fransızca bir kelime. Kaynağı ise Grekçe'deki Korinna'ya dayanıyor ve "bakire" anlamına geliyor. 

Korona ya da latince adıyla Corona (İngilizce Crown) ise taç anlamı taşıyor. 

Venom filmi korona virüsünü mü anlatıyordu? ile ilgili etiketler Çin dünya Korona dünya dışı varlık yılan balığı venom simbiyot
GÜNÜN VİDEOSU

Suudi Arabistan'da düzenlenen bir müzik festivalinde Kabe'ye büyük saygısızlık!

Suudi Arabistan'da düzenlenen Riyad Festivali'nde Kabe maketinin dekor olarak kullanılması büyük tepki çekti. Eski Diyanet İşleri Başkanı Görmez olayın fecaat olduğunu vurgulayarak, Suud ulemasının sessizliğini eleştirdi.