Vladimir Putin, Mahmud Abbas'a sözü verdi: Filistin, katılım başvurusu yapacak!

Filistin'in Rusya Büyükelçisi Abdel Hafiz Nofal, ülkesinin BRICS'e katılma talebinde bulunacağını açıkladı. Büyükelçi, Vladidmir Putin'in Mahmud Abbas'a BRICS zirvesinde tamamen Filistin'e ayrılmış bir oturum yapılacağına dair söz verdiğini belirtti.

İsrail'in kural ve kanun tanımaz şekilde 7 Ekim'den bu yana Gazze'de sürdürdüğü soykırım saldırıları sürüyor.

Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) desteğini arkasına alan İsrail, ateşkese yanaşmazken her geçen gün Filistinli sivilleri katliamlarla hayattan koparmayı sürdürüyor.

Vladimir Putin, Mahmud Abbas'a sözü verdi: Filistin, katılım başvurusu yapacak!

FİLİSTİN BRICS'E AKTILIM BAŞVURUSU YAPACAK 

BRICS üyesi ülkelerin dışişleri bakanları, geçtiğimiz haziran ayında, İsrail’in Filistinlilere yönelik saldırılarını kınayan ve Filistin’in Birleşmiş Milletlere (BM) tam üyeliğini destekleyen ortak açıklama yayımlamıştı.

Filistin'in Rusya Büyükelçisi Abdel Hafiz Nofal, Tataristan'da düzenlenen Kazan zirvesinin ardından ülkesinin BRICS'e katılma talebinde bulunacağını ifade etti.

"Zirveye ilk katılımımızdan sonra bu birliğe katılma talebimizi ileteceğiz" diyen Nofal, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Filistin lideri Mahmud Abbas'a BRICS zirvesinde tamamen Filistin'e ayrılmış bir oturum yapılacağına dair söz verdiğini belirtti.

Zirveden olumlu beklentiler olduğunu kaydeden Filistinli büyükelçi, "Filistin yönetimi Rusya ile ilişkilere büyük önem veriyor. Rusya'nın daveti, İsrail'in Filistin halkına karşı yürüttüğü soykırımın sona ermesi bağlamında oldukça önemli." dedi.

Vladimir Putin, Mahmud Abbas'a sözü verdi: Filistin, katılım başvurusu yapacak! - Resim : 2

BRICS NEDİR? 

BRICS terimi, Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika'nın ekonomilerini kastetmek için kullanılıyor. BRICS, bu ülkelerin İngilizce isimlerinin baş harflerinden oluşuyor.

2006 yılında kurulan bloğun amacı ekonomik olmanın yanı sıra başta ABD olmak üzere Batılı ülkelerin hegemonyasına direnen gelişmekte olan ülkelere uluslararası meselelerde daha fazla söz hakkı vermek.

Vladimir Putin, Mahmud Abbas'a sözü verdi: Filistin, katılım başvurusu yapacak! ile ilgili etiketler Rusya Filistin Vladimir Putin Mahmud Abbas
GÜNÜN VİDEOSU

Narin'in mezarındaki gelinlik kaldırıldı! Okul önlüğü ve çanta bırakıldı...

Narin'in mezarındaki gelinlikleri kaldıran bir vatandaş, mezara okul önlüğü ve çanta bıraktı.