Volvo: Yanlış anlaşıldık

Volvo Car Türkiye Genel Müdürü Alican Emiroğlu’nun “Elektrikli Sedan modeller gelene kadar Türkiye’de Sedan bir otomobil satmayı planlamıyoruz” açıklamasının, Sedan modellerin artık Türkiye’de satışa sunulmayacağı şeklinde algılanması üzerine yeni bir açıklama yaptı. İşte detaylar...

Volvo Car Türkiye'nin yeni Genel Müdürü Alican Emiroğlu, dün yaptığı açıklamada, markanın ürün gamında önemli değişikler yapacaklarını belirterek, "Son gümrük vergileri nedeniyle sedan modellerimizin satışına son vereceğiz. Çin'de üretilen bu modellerin satışlarını yeni yıldan itibaren durduracağız. Elektrikli sedan modeller gelene kadar Türkiye'de sedan bir otomobil satmayı planlamıyoruz" ifadelerini kullanmıştı. Bu açıklama da sedan modellerin artık satılmayacağı şeklinde yorumlandı. Volvo Türkiye, bugün yeni bir açıklama yaparak düzeltme geçti.

Volvo: Yanlış anlaşıldık

Konuya ilişkin Volvo’dan yaptığı açıklamada: “Markanın sürdülebilirlik ve elektrifikasyon vizyonu çerçevesinde aldığı kararın Sedanların satışına son verilmesi değil ara verilmesi” olduğunu duyurdu.

Volvo Türkiye’den yapılan açıklama şöyle yer aldı:

“Volvo Cars, sürdürülebilirlik ve elektrifikasyon vizyonu çerçevesinde, 2030 yılı itibariyle tamamen elektrikli otomobillere geçmeyi planlıyor. Bu doğrultuda mevcut süreçlerini iyileştirmeye odaklanan marka, 2025 yılı için iklim eylem planı ve döngüsel ekonomi alanında çalışmalara devam ediyor. 2025 yılı itibarıyla global satışlarının yüzde 50’sinin tamamen elektrikli otomobillerden olmasını planlayan Volvo Cars, otomobil başına düşen karbon ayak izini de yüzde 40 oranında azaltmayı hedefliyor. Bu vizyon çerçevesinde Volvo Cars, Sedan modellerinin global üretimini Avrupa pazarı için çok daha önce açıklanan üretim planı çerçevesinde 2024 yılı itibariyle bitirme kararı almıştır. Volvo Car Türkiye de bu üretim planına istinaden müşterilerin taleplerini karşılayacak şekilde otomobil stoğunu inşa etmiştir. Satışı Türkiye’de bir süre daha devam edecek olan Sedan modellerin yerini ise gelecekte elektrikli versiyonları alacaktır. Bu doğrultuda Sedanların satışına son verilmesi değil ara verilmesi söz konusudur.”

Volvo: Yanlış anlaşıldık ile ilgili etiketler Otomobil ekonomi Volvo
GÜNÜN VİDEOSU

Sakarya'daki makarna fabrikasındaki patlamadan sağ çıkan işçi dehşet anlarını anlattı

Sakarya'nın Hendek ilçesinde bulunan OBA Makarna'nın fabrikasında dün patlama yaşanmış, olayda 1 işçi ölürken 30 işçi de yaralanmıştı. Faciadan yaralı kurtulmayı başaran işçilerden Ahmet Dedecan dehşet anlarını anlattı.